Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Co do ceny hmmm, na allegro sprzęt jest warty tyle ile ktoś chce za niego zapłacić ...

Jeżeli chcesz coś wystawić za dwa razy więcej ... twoja/jego sprawa - po prostu nie sprzeda ;)

Jest znacznie więcej numerów na allegro godnych potępienia niż cena ....

A moim zdaniem z igły wyszły widły. Każdy może pisać na forum co chce, byle zgodnie z regulaminem. Ale niech nie ma potem, pretensji, że ktos mu coś z przed nodsa sprzątnał. Posty, m. in. i mój, nie miały na celu negowania faktu zamieszczenia linku do aukcji i informacji o udziale w licytacji, tylko (przynajmniej w moim przypadku) miały stanowić raczej dobrą radę na przyszłość. Skoro ktoś to odbiera w negatywnym świetle, to sorry... A co do wątku paranoików. To chyba każde forum motoryzacyjne jest zbiorowiskiem paranoików piszących o autach, na które ich nie stać... PARANOIK ke_raj POZDRAWIA INNYCH PARANOIKÓW Z TEGO WĄTKU!!!

Ja mam pytanie, dowiedzialem sie, ze grundig w swoim czasie wypuscil decka, model CT-905, moglibyscie mi cos powiedziec na jego temat? Podobno drewniane boczki mial?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

tak miał 3 głowice 2 wałki kalibracja bias level na prawy i lewy kanał osobno , nie miał generatora tonów do kalibracji tylko w komplecie była płyta CD z sygnałem testowym do kalibracji decka

A mozna sobie taka plyte z sygnalem testowym zrobic?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Nie sądziłem nawet, że w dziesiejszych czasach coś takiego jest możliwe ! Dostałem dziś przesyłkę z całym kompletem zafoliowanych kaset, który wylicytowałem za 112zł na Allegro.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

yogi1, 30 Sty 2009, 17:57

>neomammut

>mozna samemu zrobić , mozna też na słuch

A jak bym chcial samemu zrobic to jak mam sie do tego zabrac?

Aha, rozumiem :) Dziekuje yogi :)

A jak wogole tego decka oceniacie (grundig CT-905)? Ktos mial moze? Tak z ciekawosci pytam.

Niektóre decki jako sygnał wysokiej częstotliwości miały nie 10 a 8 kHz, a w niektórych zamiast 12,5k było 15k (chyba Naki?).

Wystarczająco dobrą płytę CD można sobie wygenerować programem komputerowym. Ja to zrobiłem korzystając z programu Cool Edit i jego możliwości generowania fal sinusoidalnych o zadanej częstotlowości i poziomie. Trzeba sobie wygenerować parę takich sygnałów o różnych częstotliwościach, zapisać jako pliki .wav, a potem nagrać na płytę CD jako płytę audio.

>>>MaciejLK

Dzieki!!!

A tak cos blizej, jak on gra? Chodzi o CT-905, nigdy nie miale technics`a

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

neomammut

30 Sty 2009, 12:26

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 625 / 444 / 3

Co jest z nim nie halo disco?

Kupilbys 25-letnia normalke za 85zl? Ja nie.

discomaniac71, 30 Sty 2009, 20:23

>neomammut

>30 Sty 2009, 12:26

>O mnie » Ignoruj » PW »

>stat: 625 / 444 / 3

>

>Co jest z nim nie halo disco?

>

>

>

>Kupilbys 25-letnia normalke za 85zl? Ja nie.

Jak sie tak zastanowilem, to w sumie tez nie :) Ahh te szare komorki, a moze ich brak? hehehe

yogi1, 30 Sty 2009, 20:37

>neomammut

>miałem go jakieś 6 lat temu i niczym specjalnym mi nie przykuł uwagi więc słabo pamiętam a to też

>dobrze świadczy o decku bo i nie raził

Dzieki yogi za wyczerpujace odpowiedzi :) Juz nie mecze :D

Witam wszystkich forumowiczów!

Chciałbym się przywitać, jako że jestem tu nowy. Tak jak Wy czuję wielką sympatię do dobrych (złych też......trochę) decków, kaset i ogólnie do całej magii związanej z nagrywaniem i odtwarzaniem nagrań z tych "prehistorycznych" nośników. Od kiedy sięgam pamięcią zawsze fascynowały mnie kręcące się szpulki. Na dzień dzisiejszy mam trzy decki, dwa technicsy: RS-B765 (od nowości) i RS-BX828 (kupiony używany) oraz vintage'owego JVC CD-S200. Aha zapomniałbym o poczciwej Finezji 1 którą pomału doprowadzam do jak najlepszego stanu, wszak ma już swoje lata :-)

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona.

Pozdrawiam, Marcin

A jest to siła niebylejaka! Toż to prawdziwa Moc, wpływająca na innych , czasami trochę utajonych, miłośników kasetowo-taśmowego analogu, (do tego stopnia że wychodzą z cienia jak np. ja- czytywałem forum już długo i w końcu poczułem potrzebę aktywnego dołączenia do grona). Ale również mająca wpływ na wielokrotnie wskazywane tu Allegro. Wiem że ten temat był już "wałkowany" i i nie chciałbym znowu podsycać dyskusji, więc dodam tylko że moim zdaniem powinniśmy robić swoje, tzn. kochać magnetofony, kasety, szpule itd. bo to chyba jest najważnejsze. A co do sprzedawców-handlarzy, no cóż, jak ktoś nie zna umiaru to nawet żebyśmy nic nie pisali to pewnie co rusz wyskoczy jakiś z kosmiczną ceną. To samo dzieje się z kasetami, widzieliście pewnie "wyczyny" dwóch sprzedawców i obłędne ceny przez nich wystawione. Te konkretne modele, nie były ostatnio opisywane/chwalone na forum kasetowym a i tak ceny są, hm. lekko nieprzyzwoite. Uciąłem sobie właśnie na ten temat miłą mailową pogawędkę z innym, tzn. rozsądnym sprzedawcą (jeżeli nas czytuje, to pozdrawiam) i jeżeli się chce to można zaproponować realne ceny.

Ale to temat na inną dyskusję.

Pewnie, że jak ktoś chce i może sobie na to pozwolić to i za np. 249 zł może sobie kupić, ale moim zdaniem to jest szukanie jelenia i sztuczne nabijanie cen. Odchodzą zdaje się w zapomnienie takie przymioty w handlu jak uczciwość, rzetelność, szacunek dla klienta itp. Ale zostawmy to i spuśćmy zasłonę milczenia. Nasze magnetofony czekają! To im powinniśmy poświęcać czas! Niech się szpulki kręcą i muzyka gra! No tak, ale bez kaset nie zagrają :-) i bądź tu człowieku mądry ha,ha.

• Pokaż nowe odpowiedzi