Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

>discomaniac71

Danas5 cen nie ma niskich ,ale to rynek zweryfikuje ich wysokość.Liczy się natomiast stan w jakim jest sprzedawany przez gościa sprzęt,powiem szczerze jeżeli chodzi o vintage to jestem w stanie przepłacić 40% na klocku jeżeli to ideał...

Panowie.....prawda jest taka że ten kto go kupił jest posiadaczem fajnego magnetofonu...........ja też chciałem go mieć........niestety moje trzysta złotych okazało się za słabe......Gratuluję i zazdroszczę koledze którty go kupił. Chyba że faktycznie to handlarz.......wtedy moja opinia ulega radykalnej zmianie.

Na odświeżenie wątku - poniżej Akai GX-F66R. Czy nie jest trochę podobny do Sony TC-K75?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17871-100008822 1238675794_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Inny piekny Akai - GXC760D i (moim zdaniem) jeszcze piekniejszy Teac V-9

Ukryta Zawartość

post-12549-100008816 1238686711_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Dziwne...jak odmienne mogą być upodobania. Mnie na przykład ten Teac V-9 nie podoba się. A od Akai GXC 760D wolę GXC 750D którego posiadam. Natomiast Akai GX-F66 to również i moje marzenie. Widywałem go na Allegro, ale musiał bym dać wtedy jakieś 400zł by wygrać licytację.

"Kasjel" mam tą Aiwkę.Dzięki za zwrócenie mojej uwagi na tą aukcję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

stres, gratulacje z okazji ustrzelenia tej Aiwy. Widzę że tym razem danas5 Cię nie był w stanie przelicytować. Tak się zastanawiałem czy trafi w ręce kogoś z "naszych". Gdyby była czarna, to sam bym się o nią bił. :)

To bardzo zacny magnetofon. Jak przyjdzie to foty popstrykaj i wrzuć tutaj. :)

"stres"- cieszę się, że udało ci się wygrać licytację. Ale pewnie masz tego świadomość, że słono za nią zapłaciłeś. Niedawno "ke_raj" dał za nią 71zł, od tego samego sprzedawcy. A Marek 41 kupił ją już dawno za 70zł w opcji "Kup Teraz". A wszystkie trzy sztuki poszły, bo ja nie chwaląc się....namówiłem Was. He,he !

AIWA osiągnęła niezłą cenę. A co do allegrowicza danas5. Nie ferujmy pochopnym opinii. To, że dużo kupił, a mało sprzedał, o niczym nie świadczy. Można sprzedawać pod innym nickiem, np. kolegi, czy żony. A to, że ceny na jego aukcjach są kosmiczne, to już inna sprawa... ;)

Jeśli ktoś lubi decki dwukasetowe, to polecam Sony TC-WR770 którego można kupić za 120zł wiadomo gdzie. Ja tego magnetofonu nie miałem, ale jest piękny i wart swojej ceny.

"ke_raj".......masz rację.....facet chyba jest dorosły i wie co robi......a jeśli na tym jeszcze zarobi, ja go potępiał nie będę...... cieszę się tylko że nie licytował jej wyżej :).

"stres", wierzę, każdy zakup decka sprawia frajdę. Nawet jeśli nie jest to jakiś topowy model. Nawet taki przeciętny, jeśli się na niego nastawialiśmy sprawia ogromną radochę. Zresztą trudno się temu dziwić, w końcu jest to taki nasz wspólny bzik. :)

A cena, fakt, najniższa nie była. Ale czy jest tutaj wśród nas ktoś kto nie przepłacił? Tak, wiem "Kasjel". Ale Ty drogi "Kasjelu" jak pamiętam zawsze miałeś szczęście do naprawdę dobrych cen. Ja sam zresztą grubo przepłaciłem za RS-B100, ale w moim odczuciu to, że przepłaciliśmy schodzi czasem na drugi plan. Ja jeśli mam pewność, że faktycznie sprzedawany sprzęt jest w idealnym stanie (staram się zawsze prowadzić korespondecję ze sprzedawcą), zdecydowany jest przepłacić jeśli mam pewność i wiem, że wizualnie sprzęt jest idealny - nawet do 50% wartości. I tak właśnie było w przypadku RS-B100.

W przypadku tej Aiwki będzie Cię troszkę pracy czekać, ale myślę, że doprowadzenie do dobrego stanu wizualnego to sama przyjemność, a technicznie zakładam, że tylko będzie to kwestia wymiany pasków. Myślę, że i tak było warto, mimo wysokiej ceny.

"stres"- ta Aiwa 3800 to jeden z najlepszych decków tej firmy. A ten model, to pewnie jest najwyższy z początku lat 80-tych.Jest to jeden z tych magnetofonów, których żaden miłośnik zapisu magnetycznego nie pozbywa się i nie sprzedaje.Mam tylko nadzieję, że naprawa będzie prosta bo wizualnie jest całkiem dobrze.

Ja teraz słucham sobie muzyczki z Kenwooda KX 800 którego kupiłem za 30zł. Miałem z nim wiele problemów, ale teraz wręcz nie mogę zrozumieć dlaczego ten "budżetowy" deck tak pięknie gra......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Kasjel", nie ma co się zastanawiać, tylko upajać się dźwiękami jakie się z niego wydobywają. Nie wszystko co budżetowe, było do dupy. :) I to własnie jest w tym piękne, że może nas to jeszcze zaskoczyć.

He,he ! A kilka moich ulubionych decków typu "czołg" kupiłem w cenie do 30zł np. Sony TC 209SD za 26zł lub Dual C 830 za 26zł. Wszystkie w prawie idealnym stanie wizualnym.

Witam i gratuluje.Jest nas już trzech z tymi aiwami,a do popularnych nie należą.

Kasjel,jescze raz dziękuje za namówienie mnie na ten zakup. Warto było.

Witam Forumowiczów po kilku dniach nieobecności.

Dziękuję za silnik - doszedł jak widzę chyba wymontowany z najdroższego modelu Pioneer-a serii CT-9X9. Niebawem zamontuję go do deck-a i zamieszczę opis z odsłuchu po wymianie. Zastanawiam się nad sensem rozmów na Forum w sprawie co się komu podoba a co nie. Modele różnych producentów są na ogół inne nawet jeśli do złudzenia doszukamy się w nich podobieństwa zewnętrznego. Często pewne podzespoły są zewnętrznie identyczne ale np. zastosowany materiał to np. zamiast stali są elementy syntetyczne. Moim zdaniem każdy magnetofon ma swój urok a najlepsze są na ogół te, które zaskakują minimalną dostępnością funkcji i prostą obsługą a dźwiękowo stawiają na nogi ( z pozycji siedzącej) wielu fanów DIGITALIZACJI dźwięku.

Pozdrawiam

Kupiłem coś takiego( dopiero go włączyłem.....stan sprzedającego) i jak na moje zdeptane ucho nawet fajnie gra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze jedno zdjęcie tego Kenwooda...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi