Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

z tym już sobie poradziłem, udało mi się też wyjąć pasek od napędu wałków, jednak mam następne pytanie. Czy widoczny na załączonym zdjęciu pasek powinien być taki luźny, czy nie ?

z tym już sobie poradziłem, udało mi się też wyjąć pasek od napędu wałków, jednak mam następne pytanie. Czy widoczny na załączonym zdjęciu pasek powinien być taki luźny, czy nie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No i xnowu pech mnie prześladuje :(

Ten pasek przy zdejmowaniu najpierw strasznie sie rozciągnął, a potem pękł na kilka kawałków, wie ktoś może jaką długość powinien on mieć ??

Audi80B3Owner

Zbójeckim sposobem ;) Nitka, węzełek i dobierasz pasek o odpowiednim przekroju (kawałki masz) i średnicy MINIMALNIE mniejszej, niż to, co zrobiłeś z nitki :))) To minimalnie, to tak, abyś "czuł" pasek, gdy razem nałożycz na palce pętlę z nitki i ten nowy pasek.

Audi80B3Owner, 18 Maj 2009, 12:55

>Witam wszystkich.

>Wziąłem sie wreszcie za mojego Akai GX67, udało mi się bez rozwalenia czegokolwiek zdjąć frontpanel

>i teraz elegancko widać mechanizm, niestety mam inny problem :(

>Do wyświetlacza, który jest przymocowany do panela idą jakby taśmy, troche podobne do tych

>komputerowych, idą one z płytki zawierającej wyświetlacz i sterowanie do płyty głównej (zaznaczyłem

>na załączonym foto na czerwono). Czy one są w płytę główną wlutowane, czy da się je po prostu odpiąć

>?

>Bardzo proszę o odpowiedź, nie chciałbym czegoś przez niewiedzę popsuć.

Te białe złącza naciska się z góry i taśma wychodzi, podobnie się zakłada, o ile złącze nie ma zaczepów po bokach. POZDRAWIAM:)

Bardzo dziękuje wszystkim za porady :)

Jutro jadę do Poznania po paski do tego magnetofonu, wreszcie będę mógł sprawdzić jego możliwości :)

Tak przy okazji zapytam, co sądzicie o tym modelu ?

Jest to coś z wyższej półki, czy raczej średniak ?

Obserwowałem aukcje uszkodzonego akai GX-95.Poszedł za 485 zł.Mam nadzieje,że ten kto kupił będzie zadowolony.Ja jednak kasetowce aż tak nie cenie.Nie dał bym tyle nawet za w pełni sprawny.Ale są tacy,co mają inne preferencje.

Mało bywam na forum ale donosze ze miałem tego uhera z kilku postów wyzej .Za 30 zł ;-).Grał jakos tak swietnie.Nie mam juz kaset i kaseciaków ale tego brzydkiego uher-a polecam.

Grundig High Fidelity

Mało bywam na forum ale donosze ze miałem tego uhera z kilku postów wyzej .Za 30 zł ;-).Grał jakos tak swietnie.Nie mam juz kaset i kaseciaków ale tego brzydkiego uher-a polecam.

Grundig High Fidelity

Grundig High Fidelity

Panowie......Nie mogę dobrać sobie kolumn. Może z powodu różnic w muzyce jakiej słucham- od poważnej przez elektroniczną do italo disco. Kupiłem ostatnio coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .Jeszcze do mnie nie dotarły, ale zna ktoś taką firmę ?????? Mogę mieć nadzieję na względną jakość ????

Ukryta Zawartość

Jest w stanach do sprzedania magnetofon szpulowy Teac A-3440 za osiemdziesiąt baksow.............brac ?????? Tylko że jest uszkodzony, nie zaskakuje Power (czasem to tylko jakiś bezpiecznik może być).

Mogą zaspokoić twoje wymagania w 100%.

Tylko nie stawiaj ich w narożnikach pokoju.Odsuń od ściany na odległość przynajmniej 0,5m.Polecam wkręcić od spodu kolce.Po trzy sztuki na każdą.Fronty odchylone do tyłu pod pewnym kątem.

Nie będzie dudnić.Bas będzie czysty i w miarę selektywny.I będzie poprawna przestrzeń muzyczna i stereofonia.

Najlepiej jak poeksperymentujesz sam.Ja eksperymentowałem z ustawieniami kolumn kilka lat.Im więcej będziesz eksperymentował tym więcej nabierzesz doświadczenia i będziesz więcej wiedział.

Powodzenia

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Marek-41, 18 Maj 2009, 23:28

POdobno kryzys mamy. Jak dla mnie to jest istny DEBILIZM! W pełnym słowa znaczeniu, kolega gotyk1 niedawno kupił gx95 drożej ale za to w super stanie. I to nie wcale duzo więcej. Cena jest conajmniej astronomiczna.

Witam wszystkich

Po raz pierwszy na tym forum.

Sam od dwóch lat eksploatuję Pionierka CT-900s i od dłuższego czasu czytam to forum.

Dzisiaj na Ebayu widzę decka któy zawsze rozpalał moją wyobraźnię :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"V-savage"- ja się do tego debilizmu dołożyłem.......jedyny wstyd to taki że nie wygrałem tej aukcji..........a jeśli bym nie wpadł w objęcia snu to ten Akai poszedł by sporo wyżej. No i przepraszam kolegę któremu podbiłem cenę.............wydaje mi się że też czyta to forum.

To nawet doliczając transport wyjdzie dobra cena. Ten magnetofon jest znany i ceniony. Miałem klasyczną, czterośladową wersję i chociaż nie polubiłem jego dość ostrego brmzienia, to jednak niesposób go niedocenić. Jest pancernie zbudowany, solidny, pozbawiony niepotrzebnych bajerów. Oby tylko głowice były w przyzwoitym stanie.

"mP4" to bardzo ciekawe........nigdy nie myślałem że odległość od ściany jest ważna, chociaż faktycznie może coś w tym być. Pokorne podziękowania..........Jak przyjdą to napiszę jak się sprawują........kupiłem do nich kable z miedzi bezsiarkowej(nie nwiem co to jest ale tanie nie były)

A co do cen na Allegro... Ten też niexle poszedł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi