Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuje za odpowiedz, mam już prawie dwa lata cdp-x7esd ale obok stoi pd-9700, czasami mam mieszane uczucia które brzmienie mnie bardziej przekonuje

Nic nie stoi na przeszkodzie by kiedyś się spotkać i posłuchać obu :)

Kable nie łączyły,może w środku są przerwane-nie wiem tego,ale po zmianie kabli deck nagrywa i odtwarza równo na oba kanały.

Zobacz, czy gniazda RCA nie mają luzu. Miałem podobnie w tunerze S770ES - luty popękały... Ostrożnie sprawdź, bo można punkty lutownicze wyrwać :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Oooo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To drugi po KX-880.. dwugłowicowy deck w którym widzę REC CAL.

Dziwo.

Głowica nówka.

Ukryta Zawartość

Lubię kiedy gra muzyka...

No to można poszaleć :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Na 95% Pioneer CT-91 będzie do sprzedania .

W razie pytań proszę na pw .

Kupiłem ładnego , złotego i pasującego mi do reszty Sony TC-K890ES

Dziękuje za odpowiedz, mam już prawie dwa lata cdp-x7esd ale obok stoi pd-9700, czasami mam mieszane uczucia które brzmienie mnie bardziej przekonuje

Miałem kilka sztuk PD-9700 jak i PD75 ( PD-7700 , 8700 i PD50 - najlepiej grający z nich wszystkich ).

PD-9700 jako sam odtwarzacz CD jest bardzo przeciętnie grającym odtwarzaczem co mnie smuci ( Twoje porównanie ) bo szukam jakiegoś Sony z serii 7 .

<br />PD-9700 jako sam odtwarzacz CD jest bardzo przeciętnie grającym odtwarzaczem co mnie smuci ( Twoje porównanie ) bo szukam jakiegoś Sony z serii 7 <br />

Zależy jakie brzmienie preferujesz, kocham PD-9700 za łagodne słodkie i analogowe brzmienie, praktycznie większość płyt można na nim słuchać nie męcząc się ,

X7ESD jest zbyt sterylny agresywny i mocno dynamiczny i słucham na nim tylko wybrane płyty

Pozdrawiam

Tomasz

Się zgadza - miałem 550 i wyświetlacz niektórymi segmentami ledwo świecił. Miałem kiedyś CD Pioneera jakieś i też było marnie.

Tak p.s.) dzis rozkładałem w mak dvd pioneera (to z tych dużych i ciężkich) z ok 2001r i wyswietlacz tez wyglada na wyswiecony,

po rozebraniu minimum kurzu (a był naprawde duzo uzywany) i zadne mycie frontu VFD i plastiku pokrywy nie pomoglo

Getter czarny (a nie srebrny jak w lampach). Czy taki ma byc ? ;) No chyba ze go nie znalazlem - takie czarne koleczko z brzegu

A najlepsze - pioneer chyba juz wiedzial ze cos jest nie-tak i VFD montował w dvd na podstawkach, zeby sie dało wymienic...

J.

Edytowane przez jasch

Bilbo

Nie mam nic przeciw Tobie ani temu, że reanimujesz sprzęty. Sam tak robię i kilka sztuk u mnie sobie leży. Wczoraj może źle to wszystko napisałem, można było odnieść wrażenie, że się czepiam. Mnie tylko chodziło o szufladkowanie marek na podstawie kilku modeli. Jak się człowiek dobrze przyjrzy, to większość znanych firm zrobiła coś wybitnego, ale i zdarzały się wpadki. Przepraszam, za moje czepiactwo i życzę dalszej działalności ratowniczej magnetofonów. Ja próbuję celować w wyższe modele, ale czasami kupuję sobie jakiś niski model do naprawy. Jednak wole coś w stylu starego "aluminiowego" Kenwooda, plastiki mnie odstraszają.

stereo-hifi com

PD 9700 nie jest dobrym odtwarzaczem a jest bdb transportem.

Jak lubisz analogowe brzmienie to koniecznie

posłuchaj PD 75 . Z 9700 dzieli je przepaść.

Cenowa też

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Na 95% Pioneer CT-91 będzie do sprzedania .

W razie pytań proszę na pw .

Kupiłem ładnego , złotego i pasującego mi do reszty Sony TC-K890ES

Miałem kilka sztuk PD-9700 jak i PD75 ( PD-7700 , 8700 i PD50 - najlepiej grający z nich wszystkich ).

PD-9700 jako sam odtwarzacz CD jest bardzo przeciętnie grającym odtwarzaczem co mnie smuci ( Twoje porównanie ) bo szukam jakiegoś Sony z serii 7 .

Pioneer PD-50 którego miałem okazję słuchać nie dorasta do pięt PD-75. Ani budową ani dźwiękiem. A 9700 to zależy od systemu. Daleko mu jednak do PD-75.

PD-75 słuchałem w dość ciekawym systemie u kolegi Sound&Line z jego kolumnami. Accuphase M-6000 i C-3850 do tego wówczas najwyższy tuningowany fabrycznie Ayon a obecnie Marcin ma Lektora Prime. Bardzo ciekawa sytuacja. Otóż Marcin wyszedł lekceważąc Pioneera jako źródło po czym po 2-3 minutach wrócił i włożył swoją płytę. Powiedział wtedy że mógłby się do niego przyzwyczaić bo bardzo podoba mu się ten dźwięk. Stwierdził także że trzeba sporo dołożyć żeby mieć lepszy. Tutaj niewątpliwie miał rację choć jest jeszcze kilka klasowych źródeł pomiędzy w/w które bardzo lubię. Niestety PD-50 to jest porażka. Chyba że do budżetowego zestawu.

Wiesz ze są dwie wersje PD 50?

PD 75 miałem kilka razy na przestrzeni lat i w różnych systemach . Jak dla mnie jeden z najładniejszych odtwarzaczy CD. Jednak cena za ile jest wyceniony i brak lasera wyklucza póki co mój jego zakup .

Przykładowo taki NAIM CDX pokazał gdzie jego miejsce .

Mam kolegów którzy mieli drogie odtwarzacze a grają na PD 50 .

Ot , jaki ten świat jest zróżnicowany.

Jak komuś podoba się brzmienie PD 9700 to polecam spróbować Sony 505ES .

Podobnie podbite skraje, ciepła barwa ale znacznie wyższa jakość brzmienia.

Chyba już starczy pisania o odtwarzaczach ...

Ludzie, dajcie spokój, odtwarzacz ma być muzykalny a taki PD-75, czy CDP-X77ES to właśnie takie odtwarzacze - trza je też dobrze zaaplikować. Naim, muzykalny Naim stał kiedyś u Rocha, pięknie to grało, także nie ma co tutaj się boksować - jak tylko jest muzykalnie, ciepło, barwnie, dociążona średnica to granie jest na fest :)

Jak nie jest dociążona to zaczyna to grać analitycznie, a takiego grania ja osobiście nie lubię. Moim zdaniem oczywiście :)

Zdjęcie z sieci.

Jak dla mnie w tym kolorze przy słabym oświetleniu wygląda bardzo ładnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam u siebie K890ES, niestety na części, ale gdyby nie on, K990ES stał by pewnie nadal nie zrobiony... - muszę kiedyś kupić 890`tke, bo to także bardzo fajny deck.

Nie do końca ta kieszeń mnie przekonuje. W 870ES jest chyba ładniejsza ale nie ma złotych 870tek.

Znowu przez tą przydymioną kieszeń ledwo widać kasetę.

Za to wyświetlacze i wskaźniki wysterowania mają nie dość że długie to bardzo dokładnie wyskalowane .

Czego Ci brakuje w 890 ?

Oj, wtedy jeszcze systemu nie miałem do oceny, więc ciężko mi jest teraz ocenić - pamiętam, że był bardzo moim zdaniem, muzykalny, ale brakło mu jakca jaki jest w 990'tce... - jak kupię sprawny to wtedy przekonam się, czy faktycznie tak jest. Szampański wygląda uroczo. Co do samego wyglądu mistrzem dla mnie jest jednak TC-K950ES :)

d0c5edd779c54bb53feb7eaa750b2f55.jpg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wiesz ze są dwie wersje PD 50?

PD 75 miałem kilka razy na przestrzeni lat i w różnych systemach . Jak dla mnie jeden z najładniejszych odtwarzaczy CD. Jednak cena za ile jest wyceniony i brak lasera wyklucza póki co mój jego zakup .

Przykładowo taki NAIM CDX pokazał gdzie jego miejsce .

Mam kolegów którzy mieli drogie odtwarzacze a grają na PD 50 .

Ot , jaki ten świat jest zróżnicowany.

Jak komuś podoba się brzmienie PD 9700 to polecam spróbować Sony 505ES .

Podobnie podbite skraje, ciepła barwa ale znacznie wyższa jakość brzmienia.

Chyba już starczy pisania o odtwarzaczach ...

Marcin, dobrze wiesz że Twoje tezy są bardzo kontrowersyjne. Taką masz opinię. Nieraz rozmawialiśmy w grupie na ten temat. Jesteś w porządku więc pewnie jeszcze nieraz pogadamy przez telefon ale np Twoja ocena KAV280CD tudzież bardzo przeciętnego Stream Magic 6 znacznie różni się od tego co o nich sądzą użytkownicy lub ci którzy mieli przyjemność dłużej obcować z w/w urządzeniami.

PD-9700 nie ma podbitych skrajów. Co Ty w ogóle opowiadasz? Zgodzę się że jest to odtwarzacz średniej klasy ale znam systemy w których potrafi zagrać dźwiękiem analogowym a znam też takie w których będzie epatował średnicą.

Największym kameleonem w tym towarzystwie jest PD-75. Totalną bzdurą jest gadanie że gubi on szczegóły i ma wycofaną średnicę. Polecam wtedy zmienić system lub szukać czegoś o zdecydowanie jasnym charakterze. PD-75 potrafi zagrać ujmującą, szczegółową i jasną średnicą z bardzo fajną, świetnie zarysowaną sceną. Wtedy pokazuje też ile potrafi wydobyć wybrzmień na górze, ile smaczków i ile detali. Sam wiele razy myliłem się w ocenie tego odtwarzacza. Bardzo dobrze ale nieco inaczej brzmi PD-93. Czy jest lepszy? Nie wypowiadam się. Bartek (bartasxx) postanowił wrócić do PD-75 a na pewno mieć go równolegle. PD-95 w ogóle mi się nie podobał. Przerost formy nad treścią. Co kto lubi.

Ciekawostką są wersje japońskie. Obecnie mam na stanie PD-T07. Japońską wariację na temat PD-75 ale brzmiącą skrajnie inaczej. PD-T07 brzmieniowo bardziej przypomina PD-77. Jest jasny, nie ma tego analogowego czaru. Na szczęście nie męczy.

PD-50 w tym towarzystwie wypada.... Blado. Przeciętnie brzmiący współczesny odtwarzacz. Nie widziałem tam niczego co wciągnęłoby mnie na dłużej. I niech tak zostanie.

950ES ma pięknie podświetlane przyciski ale jeszcze ubogi wskaźnik wysterowania.

Nie napisałeś co Ci brakuje w 890tce

Rafał.

Już tyle razy pisałem o Krellu.

Sprzęt ma dla mnie nie tylko grać ale i wyglądać...

Szufladę i trzymanie 24h pod prądem przemilcze.

PD 75 dobrze zagra w odpowiednim systemie tak jak i w odpowiednim systemie zagra PD50 czy SM6.

Mi PD75 nie zagrał w żadnym.

A SM6 z modem to już zupełnie inna bajka ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Znam kilka systemów w których PD-75 zagrał wybitnie. W tym systemów bardzo drogich jak choćby ten wymieniony wcześniej. Nie znam żadnego w którym PD-50 zbliżyłby się choć na kilka kroków do tego co prezentuje PD-75. W jednym więc zgoda: gra cały system choć źródło jest jego ważnym elementem.

Nie znam żadnego w którym PD-50 zbliżyłby się choć na kilka kroków do tego co prezentuje PD-75.

Skoro już wałkujemy temat..

Od pół roku mam PD-30, przede wszystkim to już nie jest Pioneer. Napęd Oriona (inny niż w PD-50)

niskiej jakości, przetworniki nie są już Pioneera (pewnie wzięte z półki). Uruchomienie płyty trwa wieki

Połowa wagi to chyba blachy. Na zasadzie, skoro ciężkie musi być dobre, dajmy 3x grubsze blachy

Dźwiękowo nie mam zdania, bo wymieniłem resztę sprzętu z głośnikami, może się obroni ale podejście

firmy do kupujących jest załamujące

J.

Nie załamujące - to są normalne zabiegi, trudno żeby każdy model różnił się tylko ceną, jak najniższy grał by tak samo jak najdroższy, to ktôry byś wybrał?

Dzisiaj za tego dawnego Pioneera byś musiał zapłacić kilka razy więcej.

Dobre kilka razy więcej.

Era bdb transportów CD skończyła się już dawno i tylko niektóre firmy same coś robią ale nie w odtwarzaczu za 1500zl

Disco, z Onkyo co byś polecił? TA-2070 mi się bardzo podoba :)

TA-2070%20(2).JPG

Na " Reduktorze ... " zapodano film o zapomnianym formacie , powstał on za późno i jak EL format był tylko krótką dróżką w historii magnetycznego zapisu danych .

• Pokaż nowe odpowiedzi