Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

I dragon już stoi 2855 :-)

Na razie status quo. Ciekawe co będzie na minutę przed końcem. :)

Technics RS-B100 też leci w górę. Zacna maszyna, ale napaleńców cała masa i tanio nie zejdzie.

stereo-hifi com

Wiesz ja też bym chętnie Nakamichi przygarnął bo jeszcze nie miałem

ale opis i ceny mnie zniechęcają, w Austrii, Włoszech czy w Anglii duuuużo taniej, kiedyś kupię, pewnie bardziej przez przypadek :-D

Poszukuje kształtki z klawiszami do AIWA AD-F550, może ktoś ma akurat rozbity (prosta dwugłowicówka)

Jakieś fatum, znowu klawisze a kleić tego nie umiem ;) Do Technicsa 747 też szukam ;) :) :)

J.

Dziś na giełdzie na Balickiej w Krakowie był w extra stanie onkyo integra ta 2550 za symboliczne 250 pln , w cudownym stanie , powtarzam .

I wiecie co ... nic , serce nie drgnęło .

Coś się wypaliło czy jak ?

widziałem, dziadek z nim stoi już dłuuuugo, niedawno go zastrzeliłem że ten model poniżej stówki kosztuje na alle jak złapiesz, ten drugi co złapałem to stan ma taki jak jego więc po co ptrzepłacać ?

250 to za igłe 2570 można w przypływie migotania przedsionków dać.

Oni na place przywożą to jako złom, rzadko który dobrze dba o towar, choć kupiłem w ten tydzień parę sprzętów , brudnych zakurzonych prawie bez rysek.

Problemem może być załadunek, tam trzeba brać co jest z ulicy i chodu ......w niektórych krajach Uni np w niemcach, co jest wystawione za posesje należy do miasta i traktują Cię jak złodzieja...więc na busa i chodu ....... nie wolno rozpakowywać żadnych worków.

Część złomiarzy zaopatruje się z busów pod granicą, odkupują np całego busa od handlarza co tylko przewozi przez granice i z powrotem po towar - to pośrednicy.

Widzieliście film o recyklingu tam, podjeżdżasz autem wyciągasz i ciep do kontenera, bez żalu, niemiec nie płacze jak wywala, i ma uśmiech od ucha do ucha myśląc sobie - ciekawe gdzie to trafi do Krakowa na Audiostsereo czy do Lwowa ba bazarek ,,,,i jeszcze ryp butem w obudowę , i kabel jeszcze utnie , a co .

a jeszcze ........

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu jest taka Aiwa 4 ścieżkowa i za dwieście a nie za tysiaka, ja odpuszczam bo mi nie pasuje do niczego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

daj jakąś fote będzie prościej

Złożyłem już ta aiwę do grania i pech, nie mam fotki ramki, robiłem tylko zdjęcia kabli, żeby nie pomieszać

Klejenie, nie wiem, mocowanmie jest pękniete w dwóch miejscach (tam gdzie materiał pracuje) przy ramce

i przy klawiszu, cokolwiek z tym zrobie (wyprostuje itp) to strzeli całkiem ;)

J.

Od kilku dni jestem w posiadaniu magnetofonu SONY TC-KE300 i nie mogę wyjść z podziwy jak ten prosty magnetofon gra,bardzo prosze o wytłumaczenie mi dlaczego na kasecie TDK-sa,albo byle jakiej,magnetofon gra taką dynamiką i ciepłym dzwiękiem ze skopał dupe mojemu odtwarzaczowi HI-MD jednemu z najlepszych na świecie MZ-RH1 ? poprostu deck gra lepiej,mniej technicznie i bardziej dynamicznie,ale dlaczego? chce sobie skompletować ten zestaw ze ściętą obudową,i chce mieć najwyższe modele,z tej serii,czy zamieniać mojego deka na tc-ke600s? czy wszystkie one grają tak samo za wyjątkiem bajerów i lepsej mechaniki?

Jak tak patrze na niego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to nie wierzę że wydaje dźwieki znośne mogące wzbudzić podziw,no jakoś mnie to nie przekonuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Od kilku dni jestem w posiadaniu magnetofonu SONY TC-KE300 i nie mogę wyjść z podziwy jak ten prosty magnetofon gra,bardzo prosze o wytłumaczenie mi dlaczego na kasecie TDK-sa,albo byle jakiej,magnetofon gra taką dynamiką i ciepłym dzwiękiem ze skopał dupe mojemu odtwarzaczowi HI-MD jednemu z najlepszych na świecie MZ-RH1 ? poprostu deck gra lepiej,mniej technicznie i bardziej dynamicznie,ale dlaczego? chce sobie skompletować ten zestaw ze ściętą obudową,i chce mieć najwyższe modele,z tej serii,czy zamieniać mojego deka na tc-ke600s? czy wszystkie one grają tak samo za wyjątkiem bajerów i lepsej mechaniki?

Skoro tak go odbierasz, to weź sobie Dragona. Szczęka Ci opadnie! Jest nawet jeden na Allegro. :D

Tak całkiem serio, skoro Ci się podoba to tylko się cieszyć. Ja zaszedłem trochę dalej i mnie już niewiele cieszy. Szukam wyjątkowych urządzeń i brzmienia. Choroba się pogłębia... Nie znam się na Sony. Nie miałem żadnego. Kup na próbę wyższy model. Jak będzie się podobał to drugi zostaw sobie jako "backup", gdyby rodzynek się zepsuł. Jeśli nie podpasuje to go sprzedaj po jakimś czasie. Ceny ostatnio wariują, więc raczej nie stracisz.

Zauważyłem na Allegro mnóstwo sprzedających z Legnicy i okolic. Może to jednak jeden sprzedawca, tylko ma kilka (naście) kont? Nie mam za bardzo czasu ani ochoty na wertowanie ofert, ale wydaje mi się to ciekawe. Ciekawe jak z wiarygodnością. O pewnych sprzedających ze Szczecina to wiem, że jeden ma kilka kont. U niego nawet zdjęcia wyglądają podobnie, więc o pomyłkę trudno. Ściemy nie ma :).

stereo-hifi com

Jak pamiętam to TC-KE600S ma 3 głowice ale tylko jeden wałek i tu szału nie będzie.

Jak chcesz usłyszeć, zakładając że jesteś w stanie rozróżnić później różnicę, to dwa wałki będą o klasę wyżej.

Tutaj taśma jest naciągana i lepiej prowadzona niż w jednowałkowym, zakładając hipotetycznie że ten pierwszy nie będzie rozregulowany.

Różnice będą odczuwalne zwłaszcza na nagraniach testowych muzycznych oraz innych wymagających, o których pisali tutaj koledzy parenaście stron wcześniej, jakich używają.

Zwykła łupanina czy napierdzielanki radiowe tutaj nie pomogą w dążeniu do doskonałości i odkryciu szczególnych róznic.

Jash skończyłem przed chwilą tą wredną kopiarke Pioneera, zatłuszczony był filc od kółka pośredniczącego i wariowało to, teraz śmiga aż miło.

Kupiłem jakiś czas temu Kenwooda 7050, są paski do zmiany, jak będzie w dobrym stanie, będzie do sprzedania, mnie po prostu sprzęt Kenwooda nie mieści się do szafki, brakuje pół centymetra, ale chce sobie go posłuchać i pobawić się przez chwilę, bo 8020 mnie zaskoczył jakością i tak w przypływie implusu poznawczego będzie na dniach, no ciekaw jestem jak w porównaniu do Onkyo 2550 i Pioneer 737 wypadnie, a ze ma dwa wałki to już może coś tam zaszaleć .

Edytowane przez Bilbo

Witajcie;)

Miałbym wielką prośbę o pomoc... jestem szczęśliwym posiadaczem kilku całkiem myślę ciekawych magnetofonów, ale mam kłopot z tym chyba najciekawszym... czyli EUMIG FL-1000. Typowe objawy problemów z paskiem, ale się nie znam za bardzo... i nie chcę tego cudu techniki w żaden sposób sponiewierać przez niewłaściwe działanie:/ Nie mam też zaufania do naprawiających z przypadku... I wielka prośba - czy znacie może kogoś w Poznaniu, komu mógłbym zaufać i oddać do przejrzenia tego Eumiga? Będę bardzo wdzięczny za pomoc...

A swoją drogą Dragon i cena również mnie zaskakuje - nie miałbym aż tyle zaufania:( A jeszcze wczoraj "wisiał" na Ebayu niemieckim mój model Eumiga - za 420 euro z dostawą. Fakt, że też "nie kręcił", ale stan zachowania z zewnątrz świetny i bez żadnych braków. Wisiał jeden dzień i ktoś przygarnął... wydaje mi się, że zrobił mniej ryzykowny interes od nabywcy Dragona z Allegro.

Jak tak patrze na niego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to nie wierzę że wydaje dźwieki znośne mogące wzbudzić podziw,no jakoś mnie to nie przekonuje.

To co powiedzieć o TC-FX120? W zasadzie taki "walkman" na 220V

tcfx211-inside.jpg

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Powiem ze chciał bym zakupić coś lepszego ale nie za bardzo chcę zmieniać dizain klamotów,bardzo podoba mi się ta seria ściętych sony i taką chiciał bym sobie zestawic,zwłaszcza ze mam już całkiem ładnie grający mini disc-je530 z tej serii i chyba przy niej zostanę,tylko niestety nie ma za barzdo w czym wybierać,magnetofon najwyrzszy model z tej łamanej serii to właśnie TC-KE600s pozostałe ciekawe modele z serii ES to paskudne powyginane i kanciate pokraki,kupił bym onkio integre ale nie będzie mi pasować do zestawu,do tego w sony bardzo podoba mi się dynamika,poprostu dzwięk nie jest audiofilski,surowy techniczny,tylko bardzo muzykalny i dynamiczny.

Tak ma większosć modeli sony miałem data DTC-1000ES i grał pięknie jeśli chodzi o barwę i dynamikę,jesli chodzi o detale i szczegułowość to tani model DVD-s1800 yamaha na płytach SACD zrobil z niego miazgę,jednak chyba wolę bardziej dzwięk muzykalny i dynamiczny od technicznego i bezbarwnego,dlatego będe szukał czegoś w tym kierunku barwowym.

miałem poustawiane klamoty z różnych firm i srebrne i czarne,wyglądało to jak sraczka,nie wiadomo co do czego,teraz chciał bym aby miało to jakiś wygląd ,grało przyzwoicie no i chyba było sony bo jednak cena w miarę przystępna i ładny wygląd.

Dzwiekowo chyba bardziej mi odpowiada jak denon onkio,miałem coś z tej serii i sony zawsze było bardziej muzykalne

To co powiedzieć o TC-FX120? W zasadzie taki "walkman" na 220V

tcfx211-inside.jpg

???

Rany, jakbym ja go otworzył, to bym myślał, że ktoś coś zap.... Ciekawe ile to cudo waży. Prawda, taki walkman na plecy. Tylko baterię na 220V ciężko znaleźć :).

stereo-hifi com

Pewnie coś tam jeszcze jest przykręcone do panela przedniego ale rzeczywiście puściutki w środku. Nie widziałem jeszcze takich pustych przestrzeni w decku :-)) No może w Grundigu CF 5000......

Rany, jakbym ja go otworzył, to bym myślał, że ktoś coś zap.... Ciekawe ile to cudo waży. Prawda, taki walkman na plecy. Tylko baterię na 220V ciężko znaleźć :).

Rower z dynamem i przetwornicą :) Swoją drogą facjatę ma równie nieciekawą.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Pewnie coś tam jeszcze jest przykręcone do panela przedniego ale rzeczywiście puściutki w środku. Nie widziałem jeszcze takich pustych przestrzeni w decku :-)) No może w Grundigu CF 5000......

No nie przesadzaj, Grundig ma płytę główną wcale nie taką małą

Jest na co popatrzeć. Jak coś siądzie to jest w czym grzebać :).

A to fotka mojego modelu. Zdjęcie zapożyczone z internetu. Jeszcze swojemu nie robiłem zdjęć.

Może ktoś wie, co mają wspólnego Eumig FL-1000 z tym poniżej?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

stereo-hifi com

To co powiedzieć o TC-FX120?

No co? Mało elementów, mało źródeł szumu i zniekształceń, a jego przestrzenność wpływa na swobodne prowadzenie przewodów sygnałowych. I nawet regulację bias ma! ;)

No co? Mało elementów, mało źródeł szumu i zniekształceń, a jego przestrzenność wpływa na swobodne prowadzenie przewodów sygnałowych. I nawet regulację bias ma! ;)

Znaleźliby się pewnie i tacy co by wstawili bufor lampowy. Dużo miejsca i wentylacja dla banieczek :D. OK Przesada. Miejsca za to jest tyle, że można spokojnie zmieścić kilka baterii dla zasilania akumulatorowego oraz trafo z układem do ładowania. Tylko... Po co?

Eumig i Revox mają ten sam typ procesora głównego. Oczywiście z innym softem wgranym fabrycznie (koszmar). Jak padnie to uziemia sprzęt na amen o czym Kasjel i ja się przekonaliśmy.

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

No nie przesadzaj, Grundig ma płytę główną wcale nie taką małą

No rzeczywiście olbrzymia jest :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I zawsze można wsadzić dwie cegły do środka :)

stereo-hifi.com

???

Przecież po trafie i przetwornicy zmienny/stały jest już prąd stały więć dajesz baterie wywalasz trafko i na dodatek pare jeszcze elementów, taki większy walkman powstanie, a baterie można wykorzystać np od lapotopa, a pozostałe miejsce wykorzystać na pojemnik na kasety.

Hmm, mnie ostatnio cieszy Aiwa uratowana przed śmietnikiem, a zaczynałem od referencyjnych och,ach itp ;)

J.

Parę dni temu wziąłem się wreszcie za Kenwooda KX-100. Kupiony za grosze z litości. Wcześniej go naprawiałem (trochę tego było), została mi usterka mechaniczna-nie dociągał mostka z głowicami przez co idler od rolki nawijającej nie był odpowiednio dociskany i wciągał taśmę. Uporałem się z tym. Włączam taśmę i.... nic. Cisza. Brak sygnału na wyjściu i w wyjściu słuchawkowym. Stał ze trzy miesiące nie ruszany i stało się. Podcięło mnie to trochę, a że w KX-2060 miałem zepsuty silnik, to wyjąłem z KX-100 sprawny i przełożyłem do drugiego. Teraz mam "ocha" sprawnego, a to co ratowałem przed śmietnikiem stoi bez silnika i z uszkodzonym torem audio. Jak znajdę silnik to pewnie się za niego wezmę. Deck prosty jak budowa cepa, ale całkiem ładnie zagrał (wcześniej...). No i te aluminium. Kurczę, nawet takie budżetowe maszyny kiedyś robili porządnie. Płytkę wewnątrz ma dosyć sporą :).

Bilbo, a wyobraź sobie miny dzieciaków, gdybyś z takim walkmanem na ramieniu i w dużych słuchawkach wyszedł na ulicę. Szczeny by im opadły :D. Można taką bateryję włożyć, chociaż masa sprzętu wzrośnie do normalniejszych wartości. He he. Jak mało to jak napisał Aksamit dwie cegłówki i po sprawie! :D

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

piękny stan

Ukryta Zawartość

Widziałem. Brakuje tylko jednej nakładki na pokrętle Rec Cal. Ładna maszyna. Wszędzie aluminium i stal. Poza tym jest... WIELKI. Jest głębszy od Revoxa B710. Swoje też waży. Jeden wałek napędowy, ale posiada ciekawy system naciągu taśmy za głowicą kasującą. Jeden wałek = spokój o stan taśmy. Mi nie zmiętolił żadnej, chociaż miał źle ustawioną głowicę i rolkę do zmiany. Głowice ferrytowe nie do zjechania. Stan tego w aukcji w porządku. Chociaż posiada wszystkie nakładki z przełączników. A to rzadkość. Sam "oskubanego" kupiłem. Jeszcze raz dziękuję Kasjelowi za dwie nakładki! Teraz mogę na Kenwooda normalnie patrzeć i się nie denerwować....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

Do noszenia na ramieniu mam coś ładniejszego, stoją i czekają już na przegląd, nie mogłem się oprzeć takim "rarytasom"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do noszenia na ramieniu mam coś ładniejszego, stoją i czekają już na przegląd, nie mogłem się oprzeć takim "rarytasom"

Ukryta Zawartość

Ładne. Kolor też na czasie. Najważniejsze, że to prawdziwe Panasonici a nie znane z dawnych targowisk Panasonix :).

Ukryta Zawartość

stereo-hifi com

• Pokaż nowe odpowiedzi