Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.JVC JR-S600.Już jestem pewny tego,że moja noga nie przekroczy progu salonu z nowym sprzętem audio.Mocno trzeba przepłacać za coś co kiedyś było standartem.Wymieniłem w nim trzy żarówki,ale do wymiany jest jeszcze jedna,a skubany ma ich tylko dziewietnascie.Wszystko oryginalne,nie widziało fachowca,a działa tak jakby miał rok ,a nie trzydzieści.

+ FLAGOWIEC Z 1978 JVC JR-600S 810W moc 2x120/8 + ( 172478685 )

Tutaj jest prawidłowy link do aukcji.Przepraszam.Mam JR-S300 od paru lat i żadnych problemów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witajcie

Dzień pełen wrażeń, jutro biorę na plecy sprzęt jak na razie posiadam do nagrywania w terenie HI-8 myślę że się sprawdzi , koncert w domu kultury a gra syn Ryszarda Riedla Sebastian . W 1994 założył zespół Cree i tak sobie pogrywa , a że gra 300 metrów od domu to lecę na koncert .Lubie Dżem a i lubię polskiego blusa Nalepa ,Trojanowska i inni. No nic może coś nagram ,nie wiem tylko czy to wyjdzie na HI-8 zobaczymy kaseta pro przygotowana.

Korwin ciekawe czy coś z tego wyjdzie ,w mojej kamerce dżwięk stereo nagrywany jest helikalnie pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Hi-8 jest na szczęście kamerą analogową i dżwięk jest nagrywany analogowo ukośnie [helikalnie] i będziesz miał to na taśmie co wyłapiesz na koncercie możesz jeśli Ci na obrazkach nie zależy położyć kamerę na kolanach lub

zawiesić na pasku z zasłoniętym obiektywem do nasadzanego na kamerę mikrofonu dorobić przedłużkę w zależności od miejsca w którym będziesz siedzial przełącnik jego pracy albo na normal [kołowa]/ tele [kierunkowa] i oczywiście słuchawki cały czas na uszach.

Obgoniłem pół świata, wysłalem kasę na jedno JVC muszę dosłać na drugie zapłaciłem 1/2 za Panasonica AG57000 i czeka mnie cała noc tłumaczenia z j rosyjskiego na polski

Przed snem z 8 kaset śmieciowych muszę zrobić 5 idealnych

Pozdrawiam

Zbyszek

7 Mar 2007, 17:01

Witam.JVC JR-S600.Już jestem pewny tego,że moja noga nie przekroczy progu salonu z nowym sprzętem audio.Mocno trzeba przepłacać za coś co kiedyś było standartem.Wymieniłem w nim trzy żarówki,ale do wymiany jest jeszcze jedna,a skubany ma ich tylko dziewietnascie.Wszystko oryginalne,nie widziało fachowca,a działa tak jakby miał rok ,a nie trzydzieści.

"Marek41"- absolutnie się z tobą zgadzam i cieszę się, że jesteś zadowolony z swojego nowego nabytku.

Jednak przyznaję, że "design" tego amplitunera mi nie odpowiada (kwestia gustu).

"Mzawek"- no to masz cholernego pecha ! Ja kupiłem niedawno całą wierzę "Siemens" z serii 555.Kupiłem jako uszkodzoną za 150zł.A okazało się że działa ! Do tej pory, i to jeszcze jak !!! Owszem było, i jest parę uszkodzeń.Ale to takie uszkodzenia, z którymi nawet taki debil jak ja daje sobie radę.To chyba najlepszy interes jaki zrobiłem na "Allegro".Pozdrawiam.

Kasjel

co najlepsze chyba sam spieprzyłem sprawe.po przyjezdzie odczekałem podłaczyłem ,nie gra wiec stuknąłem lekko i dym poszedł.jedna z płytek wypadła po drodze i dotykała do innych i sie zwarło.Wszystkie moduły sa wyjmowane jak w PC.Nie odpuszcze i oddaje do naprawy .Wyglada jak radiostacja jaka obsługiwałem w armii...

Grundig High Fidelity

"Mzawek"-

No to szkoda, że nie sprawdziłeś wszystkiego przed podłączeniem do sieci. No ale "Mądry Polak, po szkodzie....."

Kiedyś kupiłem "Radmora 5102" i okazało się, że wogóle nie działał.Już miałem wypisywać negatywa..... jednak po chwili zastanowienia rozkręciłem obudowę i okazało się, że tylko w bezpieczniku przerwał się drucik :-).

Tak więc, na każdym kroku trzeba uważać i być zawsze czujnym.No ale łatwo się mówi, a w praktyce bywa zupełnie inaczej......

Mój ulubiony temat z cyklu "szaleństwo"......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Marek41"- to maszyna odpowiadająca mojemu gustowi....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też takie lubie,ale JVC znacznie lepiej wygląda na wizji niz na zdjeciu.A takiego jak mi się podoba to tak nie kupie,bo jak sie pojawi w stanach to kosztuje około 4000$.

2x450wat i waga 50 kg.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kasjel

mysle ze reanimuje tego ampli bo wierze za zagra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Jest to sprzęt naprawdę piękny tylko ja matoł mam słabość do kchaki z czernią lub samej czerni wpadającej w grafit z oksydowanymi matowymi gałkami, głupie nawyki z okresu dzieciństwa i wczesnej młodości. UHER-y Cr- dla tego są takie piękne bo wyglądają jak dupa młodej murzynki w noc z zaćmieniem księżyca.

Był na Allegro ciekawy magnetofon ale nie wklejałem linka aby nie podbijać ceny.

Pozdrawiam

Zbyszek

Piękne są te wszystkie ampli. Ech...już nigdy nie wrócą te czasy.Znalazłem w necie zdjęcie mojego "Siemens,a RS 555".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do Kasjela.To oczywiscie moc sinus,a nie jakaś tam muzyczna.Skończmy ten temat,bo to wątek o magnetofonach,ale tak dla wszystkich co lubia czasy wojny amplitunerów.

Ukryta Zawartość

Ten sansui na zdjęciu pewnikiem tą "wojne" wygrał

Ukryta Zawartość

na aukcjach jest ciekawy 19" magnetofon kasetowy zarówno trzy ,jak i ośmio ścieżkowy oba w symbolicznej cenie zainteresowani znajdą

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Do Korwina

Nie jestem pewny na 100 procent co do mojej kamery muszę to zbadać ,ale jest prawdopodobny zapis stereo , na koncert zabiorę statyw i sie okaże co wyjdzie z tego

A to znalazłem w wikipedii

Hi8 - (ang. High 8 mm) wysokiej jakości standard analogowego zapisu AV. Charakteryzuje się wysoką rozdzielczością na poziomie 400 linii i możliwością zapisu dźwięku w postaci stereofonicznej. Jest bogatszą wersją formatu 8 mm.

audiomagia.blogspot.com

Witajcie

Pełne uroku amplitunery zamieszczane przez marek 41, mzawek, Kasjel dały mi możliwość założenia nowego wątku w dziale stereo zapraszam wszystkich o umieszczanie zdjęć najpiękniejszych amplitunerów świata

Wszystkiego dobrego życzę

Piękne Amplitunery Vintage w dziale stereo

audiomagia.blogspot.com

Odwiedziłem Twój temat o Amplitunerach wczoraj i dziś miło patrzeć jak rośnie - nie moja działka przypuszczalnie nigdy na żadnym wzmacniaczu ani amplitunerze nie wyląduję, dziadostwo nie jest wcale takie tanie a kaleczy uszy i robi dziurę w mózgu a to co dobre jest cholernie drogie.Pozostają więc mi jedynie słuchawki podłączone do wyjścia na sprzęcie ponieważ wzmacniacza słuchawkowego również nie przewiduję; osobiście wolałbym zamiast takiego ustrojstwa kupić jakąś ciekawą książkę ostatnio je tylko non stop sprzedaję

pozdrawiam

Zbyszek

Wracając do tematu w wątku - pojawiło się coś interesującego. I na pewno nie często widzi się takie sprzęty:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z dolby

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam serdecznie

Te amplitunery przynajmniej ,nie jak masówka z marketu mają odrobinę duszy ,

Widzę że helikalny temat zaciekawia coraz większą rzeszę niedowiarków ,może skorzystam z tego Alesis adat

tylko gdzie to wszystko ustawiać ,nic dzisiaj koncert Sebastiana zobaczymy co nagram .

Pozdrawiam serdecznie

audiomagia.blogspot.com

Może coś konkretnego.......... Eumig

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Jedni na koncert

Inni na przegląd śmietnika do znajomych, zastanawiam się tylko czy tak zwane "śliczne kasetki" nie są przez szczury oszczane; a jeśli tak to pocieszam się, że i tak ma już wystarczającą ilość a do niedzieli raptem dzień dzisiejszy piątek i sobota a w niedzielę będzie machniom czyli wymienił stryjek siekierkię na kijek. Nastawiam się na zapis ukośny a więc nie muszę gonić jak durny za chromami audio [zresztą i tak to będę robił przyzwyczajenie jest drugą naturą]. Na Allegro ceny zaczynają być już chore SD-SX 60 RAKS 10 złp TDK SA-X 60 9 złp kasety zaznaczam używane.

Pozdrawiam i spadam

Zbyszek

Mam takiego srebrnego Eumiga FL-900. Fajna maszyna, gra łądną barwą. Ma całkiem spory transport. Zmieściły by się do niego trzy transporty z Nakamichi CR-4E ;)

Tutaj widać conieco

Ukryta Zawartość

Chciałbym w nim rozmagnesować głowice lecz nie posiadam odpowiedniego urządzenia, trudno takie znaleźć. Myślę, że po rozmagnesowaniu i regulacji mógłby pięknie zaśpiewać.

Ukryta Zawartość

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

• Pokaż nowe odpowiedzi