Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

No to mamy śmierć po śmierci ,najpierw jest śmierć moralna którą już magnetofony osiągneły a teraz jest kolejna śmierć techniczna obyś się na tym nie przewiózł bo magnetofon bedzie pracował pracowaałł prraaaaccoooowwwwwałłlllllllll...........

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

O ile magnetofonu nie tłucze się po głowicach młotkiem i nie wyciska nad jego mechanizmem jak cytrynę kocura będącego w ruji lub samemu się nie szczy po elektronice WARNING: DANGEROUS VOLTAGE INSIDE wyciągnij wtyczkę z sieci to magnetofon tak łatwo nie skona wystarczy mu trochę miejsca w mieszkaniu i sercu.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS może jak mi obetną piekne kłapciate małżowiny i zabetonują trąbki Eustachego lub jakiś słoń uprzejmy na ucho mi nadepnie będę słuchał CD i innych nowinek technicznych

discomaniac71

Znam to uczucie przy odsłuchu nowego magnetofonu.Mam tylko przeczucie że po odsłuchu dual c820( nagrywa doskanale bez regulacji bias -6 mozliwosci wyboru rodzaju tasmy) lub podobnego owe onkyo nie doczekałby starosci u ciebie...Ja słyszałem ze najlepiej gra seria ONKYO 2350-60 oraz 2066.No ale tego 2570 nie słyszałem przyznam.

Grundig High Fidelity

Magnetofon o ile nie robi się z niego przedmiotu kultu jest doskonałym narzędziem, które dosłownie się zrasta z fizjologią neurologią i psychologią człowieka na pewnym etapie przestaje być odczuwalny jako ciało obce on poprostu jest i tak ma być wszelkie MD Flasche i CD nie zapewniają tego wręcz organicznego kontaktu

Pozdrawiam

A najbliższy sercu mojemu jest sprzęd nomad w tobolek i na krzyż przez plecy

Zbyszek

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dual robil swietne magnetofony. Jest jednak kilka przyczyn dla ktorych nie przewiduje sprzedazy Onkyo. Przede wszystkim magnetofon w moim systemie to dodatek a nie priorytet. Poza tym nie interesuja mnie decki z lat 80-tych bez Dolby C z dwoma glowicami i bez regulacji biasu i kalibracji na osobnych potencjometrach. Moze poza jednym wyjatkiem ktory nazywa sie Tandberg. To sa moje preferencje ktorych staram sie trzymac. Tak samo jak zamknieta petla. Accubias w Onkyo jest wyjatkiem bo generalnie nie toleruje takze automatow bez opcji recznej. ATC i Super Auto Ble to moim zdaniem niewypaly. Jesli znajde cos lepszego to chetnie sie zastanowie ale prawde mowiac nie chce mi sie szukac a zamiast wydawac kase na z pewnoscia duzo lepsze Nakamichi CR 5 czy CR 7 wole zainwestowac w nowy wzmak ktory jest obecnie najslabszym elementem systemu.

discomaniac71

W Onkyo 2360 accubias ma w sumie 5 ustawien.Wiec jest mozliwosc jakiejs regulacji.Bardzo mozliwe ze 2570 to dobry deck.U mnie tasma to podstawa.Cd nie ma magii dla mnie.Choc niby graja lepiej.Typowym audiofilem nie jestem i nie będe.Ale takowego Duala kup chocby z ciekawosci jako ze bardzo tanio sie zdarza okazja zakupu.

Grundig High Fidelity

>discomaniac71

Już na samym początku wątku pisałem o Onkyo 2570 jako świetnym decku .... no i na szczęście kilka się pojawiło.

Co do Naków - jak chcesz mieć progres upoluj Dragona .... jedyna opcja. Porównywałem je wówczas gdy posiadałem ten model Onkyo ... cena jednak nie była adekwatna do przyrostu jakości. :-)

Pozdrawiam

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

discomaniac71 jak wiesz akai ma ogulnie rozjaśnione brzmienie onkyo TA 2570 podbija wysokie tony a CR-4 jest bardzo neutralny ale nic mu nie brakuje no i ta stereofonia , jest lepszy ale to są gusta jednym się podoba braunc2

CR-4E to bardzo dobra maszyna - dobrze zbudowana, a przecież to jest średnio-wyższy model z serii CR. Na tym decku różnice między poszczególnymi realizacjami/nagraniami wydają mi się większe niż na innych, które miałem. Bardzo często magnetofony uśredniają to co zostało zarejestrowane na taśmie. Na CR-4E od razu słychać które nagranie jest poprawne a które jest na odstrzał. Czasami - wydawać by się mogło - dobrze znane taśmy mogą powędrować do śmietnika. Ale na dobrych nagraniach ten deck pokazuje klasę. Układów dolby praktycznie nie czuć, robi bdb kopie.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dzieki Sz@tynbury za informacje - powiedz jeszcze ile trzeba za niego obecnie zaplacic na rynku wtornym? Biorac pod uwage to co pisze ahaja ze roznica miedzy Dragonem a TA 2570 jest subtelna mozna dojsc do wniosku ze nie warto doplacac do Nakamichi - a CR 4 od Dragona na pewno lepszy nie jest. Ja jednak postaram sie przeprowadzic test porownawczy (z czystej ciekawosci dla samego siebie). Faktem jest ze podpinajac TA 2570 przezylem ogromne zaskoczenie.

A ja słucham Revoxa i mam święty spokuj , jak chcę sobie popatrzeć na ładny vintage-owy design to odpalam Duala , a jak troszke nowoczesności to Pioneera i tak sobie pogrywam w ten deszczowy dzień , już niedługo zawita do mnie Tandberg do kolekcji czekam niecierpliwie , bo w bardzo dobrym stanie . Moim zdaniem dobry magnetofon nie powinien kosztować więcej niż w przedziale 300-500 pozdrawiam:)))

audiomagia.blogspot.com

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kiedys bylem fanatykiem deckow - tak do 1994 roku. Glowne zrodlo stosy kaset. Zostalo mi ich sporo. Chyba pomalu wracam do tego. Tyle ze deck kilka klas lepszy...

Kupiłem tę Integre 2570,zobaczymy co potrafi jak dojdzie,ostatnio zrobiłem składankę z kilku moich ulubionych płyt na TDK SA X-90 i jestem oczarowany,schować może sie wiekszość mp3 a CD ..no cóż sprawa gustu.Jak dla mnie zbyt chirurgiczne,zbyt cyfrowe,a wysokie chłostają po uszach.Brzmienie z taśmy jest jedyne w swoim rodzaju,dzisiejsze "cyfrowe" pokolenie wiele traci,konkurować może tylko winyl z którego również często słucham.Ciekawe jak sobie poradzą te głowice:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

p.s CT-95 był na allegro,poszedł przez Kup Teraz za 1000zł:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cena mocno przesadzona, ale maszynka piekna, pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

discomaniac71 zeby mówić gorszy trzeba porównac dwa decki bezpośrednio a nie tak klepać , a ten tek to złom co był na alegro , był grzebany

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja yogi1 ktoś wsadził swoje paluchy w ten mechanizm widać to na zdjęciach , jak ja nie lubię jak sie grzebie przy głowicy , pół biedy jak ktoś to robi gdy trzeba a przy tym się zna ale sp....ć jest łatwo a potem wio na sprzedaż bo już be i nie gra, a porównanie to podstawa żeby stwierdzać różnice miedzy modelami pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

discomaniac71 przypuszczam ze tak jest , nie na darmo jest chwalony we wszystkich pismach to nie przypadek

MAG a teraz znajdz takiego co naprawi to jak gośc ruszał w układzie kalibracyjnym to wspułczuje temu co kupił

T-Bolt, 18 Mar 2007 ..może to tak fabrycznie..

Niestety w fabryce lakując śruby nie malują połowy przewodów i robią to troszkę w delikatniejszy sposób.

Grzebana była lewa śruba (wysokośc ścieżki), oraz prawa (czyli azymut), długa droga przed właścicielem do powrotu w miejsce ustawień fabrycznych.Jeśli ktoś ruszył jeszcze skos, to w zasadzie robota od początku, tak jak przy wymianie głowicy na nową.

T-Bolt to jest ta sama głowica od CT-95 i tak powinna być za lakowana , różnica kolosalna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi