Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

no widziałem -ale taki jakiś .......Prosty.Pozdrowienia.Ale tego Philipsa TK-786-2 szpulowego ogladam i łame się.Tym bardziej ,że był znacznie lepszy TC 880. Co mam kliknąć licytuj-to mi przychodzi znowu, a co ku......z głowicami.I znowu przerwa.Ale trzy szpulowe to już na pewno choroba.Pozdrowienu

Panowie

Nie jest żle skoro jeszcze zaraz srana sradością cipiejemy, i byle wyschnięte guwno [mam na myśli mierzone nie tyle w milimetrach co mikrofaradach] nie staje się kością niezgody.Ciekawi mnie co dzisiaj przywlokę z pchlego targu, wiszą mi dość poważnie ale jak znam życie pieniądze dostanę na świętej Gdygdy, pogoda robi się za oknem piękna ale jest jeszcze zasłonięte ponieważ psina śpi po wczesnoporannych wyciskaniach i odcedzaniach.

Jak wrócę w około obiadowej porze zdam relację

Pozdrawiam

Zbyszek

A w moim ostatnim nabytku, czyli magnetofonie "Akai GXC 750D" okazało się, że nie włącza się nagrywanie.

Dosyć szybko zorientowałem się, że to wina czujnika blokady nagrywania.Jednak gdy go odpowiednio ustawiłem, funkcja "Rec" włączała się ale magnetofon i tak nie nagrywał.Spryskałem "Kontaktem" przełącznik zapis/odczyt i zauważyłem że listwa nie porusza się podczas włączania "Rec".Nie mogłem zobaczyć mechanizmu który ją przesuwa.Musiał bym zdjąć panal przedni, aby coś dostrzec.Przestawiłem więc ręcznie tą listwę w przełączniku zapis/odczyt i.........dziwna sprawa ! Magnetofon zaczął poprawnie nagrywać i odtwarza również bez zmian.Pytam więc, jakim cudem wszystko działa OK skoro listwa nie zmienia pozycji przy przełączaniu funkcji z "Rec" na "Play" ???

a nie jest tak, że ta listwa obsluguje tylko pozycję nagrywanie,a ma za zadanie tylko przełączać wzmacniacz nagrywający zależnie od rodzaju taśmy.Czyli zmienia pozycje w pozycji nagrywanie ,ale tylko przy zmianie rodzajów tasmy.

"Muls"- jeśli dobrze pamiętam to chyba sprawdzałem, czy ten przełącznik porusza się podczas kręcenia "tape select".I chyba nie poruszał się, ale nie jestem pewien.Sprawdzę to wieczorem.Dziwne to wszystko......

"Mzawek"- oj, oj......coraz częściej ci się zdarza ! :-)

smieli sie goscie z tych magnetofonów moich.najbardziej z duala c820.Mi sie podoba ten dual a pytania padały w jakim smietniku go znalazłem...Pytali sie czemu nie mam płyty jakiego Rubika bo nie ma co słuchac.Pusciłem Abba z tasmy i BoneyM i niestety kazano mi wyłaczyc.Teraz wszystko zeszło na psy ( choc goscie spoko i fajne babki były ..) byle gówno wystarczy do słuchania .jestem w okolicy jakims dinozaurem.Dobrze ze młodziez jeszcze słucha chocby starego dobrego SLAYER.

korwin -w lodówce litr wódki jeszcze ,niestety sama mysl o niej to odruchy jakies dziwne u mnie.

muls-BRAUN c2 zabieram do grobu ze sobą.

Grundig High Fidelity

Wszyscy w tym wątku jesteśmy tzw. "Dinozaurami".Ale mnie nigdy nie obchodziły żadne trendy czy mody.Zawsze szedłem i dalej idę "Pod prąd".A ludzie niech sobie gadają......

Kasjel, 22 Kwi 2007, 11:15

Każdemu w życiu coś jednak wyszło (nawet włosy) zatrzymajmy te perełki dla potomnych, kolekcjonerstwo pomaga zachować pamięć .Oby ten sprzęt był jak nadłużej na chodzie, wtedy nie stanie się martwym eksponatem muzealnym,

Czego Wam wszystkim życzę

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pozdrowienia dla wszystkich,również tych skacowanych.Mzawek nie martw się,w moim domu tylko ja mam magnetofony i inne tego typu wynalazki,reszcie wystarcza metr drutu i MP-3.

Teraz musze zainstalować w kompie kartę sieciową i skonfigurować router.Tak więc trzymajcie za mnie kciuki,abym czegoś nie sknocił i mógł sie tutaj jeszcze dzisiaj pojawić.

oczywiscie opinie innych nie maja dla mnie znaczenia.Głosniki moje obecne zostały takze wysmiane bo ledwo graja niby i lepsze sa w media markt taniej do kupienia.czas teraz polezec ,dobrze ze zona na studiach siedzi a dziecko u babci niezastąpionej.Moze jadnak walne se klina i potem powypisuje troche głupot.

Grundig High Fidelity

mzawek, 22 Kwi 2007, 11:10

>kasjel - okazji za duzo sie porobiło.ze mnie taki pijak ze zdycham potem 3-4 dni...

Bo robisz te modne mieszanki odstaw to szybko na bok jak nie masz kogoś kto by ci przynajmniej dwukrotnie nie przedestylował alkocholu to kup sobie jasia wedrowniczka efekty są ciekawe łeb treżwy nawet po litrze na głowę ale spróbuj dojść prosto do domu-zostajesz królem chodnika !

Jak się wyśpisz to po kacu. Także tylko ! jedzonko,woda mineralna,herbata, 0 kawy ! i Johny Walker i będziesz zdrów.

Tak w ogóle to już kiedyś pisałem ze lubię alkochol tylko dla smaku, efekt wysokich lotów zupełnie mnie nie kręci powiem wręcz coś odwrotnego po ciężkich próbach uzyskania tego stanu naprawdę czuję tylko obrzydzenie.

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Popijalismy jak to Polacy z kieliszków .bez drinków jakis.Mój organizm nie toleruje alkocholu .kazda impreze odchorowuje bardzo bolesnie.jedyny trunek po jakim nie chorowałem to był jakis spirytus kupiony od kolegi.jakis z radzyminskiej wytwórni eksportowy.Zreszta wodka niewazna jako ze chrupie mi cos w dualu 820 i chyba dni jego juz policzone....

Grundig High Fidelity

Nie jęcz jak stara blać której niikt nie chce przelecieć; dostaniesz mojego padalca C820 i z dwóch nieboszczyków będzie pełne zmartwychwstanie Alleluja. Może po tej pięknej informacji przestanie cię w główeńce j...ać.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Nie tak dawno, kupiłem na "Allegro" takie olbrzymie słuchawki "Vintage" o nazwie "Murphy".Można je obejrzeć w moim temacie "Olbrzymie słuchawki typu zamkniętego".Okazało się jednak, że grają bardzo cicho i chyba coś jest nie tak z przetwornikami.Dałem za nie parę groszy, więc nie chciało mi się ich zwracać.Stan tych słuchawek jest bardzo dobry (jeśli chodzi o konstrukcję).Jeśli ktoś z Was chce, to mogę je podarować za darmo.Ewentualnie, gdyby ktoś był w stanie zamontować nowe przetworniki, to zapłacę za naprawę.Jest ktoś chętny ???

Witaj

Łykam to dobro zrobimy machniom. Pytanie czy olbrzymie to naprawdę olbrzymie. Mam u siebie kupę dobra, z którego nie korzystam, żal sprzedać, a do trumny nie wezmę.

Pozdrawiam

Zbyszek

Dostaniesz w pełni sprawne TDS-6 [Pisze się TDC-6 bo to Made in CCCP] niskoomowe 2 x 8 Ohm z regulacją głośności na każdym uchu.

Właśnie jest niedziela i mam trochę czasu,zeby posłuchać sobie nagranych na moim nowym nabytku(3 tygodnie go mam) kaset.Powiem szczerze,że jestem mile zaskoczony jakością nagrań,które (szczególnie te nagrane z wydań audiofilskich)w wielu przypadkach brzmią lepiej na magnetofonie niż z cd.Nie wiem czym to jest powodowane,ale słuchanie z kaset jest b.przyjemne-aż chce się słuchac.Lubię Erica Bibba ,którego wokal odtwarzany z tego niby archaicznego nośnika uzyskuje miły dla ucha tembr,nie wspomnę o remasterach,które odtworzane z taśmy dają się wreszcie słuchać:) Magnetofon ,którego słucham to nakam cr5e,i w związku z powyższym polecam te firmę,a w przypadku możliwości nabycia decka w dobrej formie nie ma się co zastanawiać ...Model ten produkowano do 1993r ,czyli w najlepszym wypadku ma 14 lat!Pozdrawiam-Akis

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Można jeszcze kupić tego typu rodzynki,ale raczej na ebay-w polsce cieżko o ładną sztukę.Ja nabyłem dwa cr5 i cr4e w pięknym stanie na niemieckim ebay.CR4 właśnie wystawiłem na allegro,wiem,że drogo,ale dałem za niego sporo....

A to CR4E , które wyrwałem w niemczech razem z CR5...

Ukryta Zawartość

post-6370-100003571 1177249942_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Akism, miło popatrzeć na decki od których powinna rozpocząć się przygoda z CC. Wystarczy już pochlebstw w kierunku 30-to letnich staroci bez biasu, Dual Capst., etc, etc.

Oczywiscie ze przygode z CC trzeba zacząc przynajmniej od akai 75 lub onkyo 2570.na stare graty nie ma co zerkac nawet.brak 3 głowic capsatnów i hxpro na starcie je dyskwalifikują.No i sa na doskonałych czesciach składane i brzmia doskonale -prawie jak CD.Po co komu deck nie grajacy tak dobrze jak cd czy dvd ??? Tak wiec Korwin wpuszcza w maliny ...;-) Mysle ze tak zacne japonskie nakamichi z doskonałych materiałów (szczególnie montaz czołowej płyty robi wrazenie hiend) jest nie do pokonania.jako ze ma inna predkosc przesuwu tasmy i jest 100% kompatybilny z innymi deckami.

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi