Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak serio, to przecież wiadomo że mógł być mój.Ale specjalnie dałem tego linka tutaj, żeby ktoś z Was go kupił.

Inaczej to nie wytrzymał bym, i w domu przybył by 16-sty magnetofon !!!

takie linki i wiesci sa bardzo potrzebne...No i w sumie ten dual jest 3 -głowicowy .mam nadzieje ze nie pokaszanili czegos z dzwiekiem.(inna głowica).No ale lepsze parametry nierównomiernosci toru tasmy.

Brakuje mi tych ostrych ale i ciepłych gitarek z tego duala i tych pieknych ,szorstkich jak nalezy talerzy perkusji.

Grundig High Fidelity

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiscie opisze co i jak.Juz sam nie moge sie doczekac.Jako ze to znakomity deck z kiepskimi zebatkami...:-).Jak bedzie trzeba to bede składał jednego z pięciu popsutych.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Ukryta Zawartość

ten link miał byc.

Kasjel

AKAI nie bedzie ,jako ze sprzedajacy zaczał byc jakis napastliwy i domagał sie kasy w 2 dni ( nic takiego nie zaznaczył w aukcji).I od razu straszył negatywami a ma zerowe konto-wiec podejrzany osobnik .Wiec nawet niech sobie pisze negatywa.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Mam Kasjel w domu teraz CD onkyo i nie moge słuchac takowych wynalazków.Tylko wysoki CD zbliza sie brzmieniem do dobrego decka.I nie wazne ile zniekształcen wnosi tasma itd. Z niewiadomych powodów płyty CD nagrane na tasme są dopiero strawne dla mnie.Chodzi oczywiscie o materiał muzyczny ...hehehe.Przeszedł sygnał jakąś droge zniekształceń i zmian i dopiero wtedy moje uszy nie cierpią.

Grundig High Fidelity

Cieszę, się, że się cieszysz, ale najgorszemu wrogowi nie życzyłbym jego elektromechaniki, czasem jak już mam serdecznie dość Cr-a bo w życiu różnie bywa nawet największa miłość może znudzić podnoszę osłonę górną na wrzucam cokolwiek i słuchając przez nisko omowe słuchawki patrzę jak pracują potężne mechanizmy i natychmiast odczuwam poprawę nastroju.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS A teraz kochani na słońce bo jutro będzie ciepało żabami

Ja ostatnio kupiłem na "Allegro" zestaw "Philips HP 1500" za 380zł, czyli wzmak słuchawkowy + słuchawki HP 1000 (najwyższy model). Wszystko w idealnym stanie.Prawdopodobnie z ekspozycji sklepowej.Okazja jak cholera ! Dałem mniej niż połowa ceny.Wszystko było by OK, gdyby nie to że jestem absolutnie niezadowolony z jakości dźwięku tych słuchawek.Kurde ! Niby słuchawki audiofilskie, a prawie całkowicie pozbawione niskich tonów ! Może wygrzanie coś pomoże, ale jeśli nie to będę musiał wystawić na "Allegro" :-((

Kasjel

Ty zamiast kupowac lipne słuchawki zapisz sie na DIY do watku proac studio 100 klon.Mozliwe ze którys z twoich mocnych ampli da rade tym ProAc.I wtedy sobie posłuchasz nareszcie swojego vintage.

Grundig High Fidelity

Same słuchawki kosztują świńsko 499 złp + transport, chyba, że je kupisz osobiście w sklepie jest to typ otwarty[nie moja bajka] 32 Ohmy [też nie moja bajka] pisze: przenoszą od 5 - 40 000 Ohm [bzdura] . Porada na przedwczoraj podłącz je przez wyjście słuchawkowe omijając wzmacniacz słuchawkowy może on jest częściowo walnięty lub ktoś w nim grzebał wewnątrz przy podkówkach. Zostają Ci obecnie tylko światłe porady i pomoc Mariana M. [Pozdrów Go ode mnie] .

Pozdrawiam

Zbyszek

"mzawek"- sęk w tym, że te słuchawki są bardzo chwalone w necie, i na tym forum.Tyle że ja nie podzielam ich zdania.Może ja zbyt wiele wymagam ? Albo raczej wolę brzmienie HI-FI, a nie HI-End.

no wiesz .kazdy lubi co innego na uszy wsadzic.ja zupełnie nie trawie ZADNYCH suchawek na ten przykład.

A o tym klonie studio 100 to sobie pomysl .W sumie nie wiem jak graja te twoje tonsile(kolumny) ale mozliwe ze własnie duzym basem i sie przyzwyczaiłes...

Grundig High Fidelity

"Korwin"- gdy podłączę je bezpośrednio do wzmacniacza, jest jeszcze gorzej.A podłączałem do czterech moich wzmaków.Wszystko jest absolutnie sprawne, tylko że one takie poprostu są i koniec ! Poza tym, w porównaniu z moimi "Technicsami RP-F30" to wszystkie słuchawki są "bez basu".Kiedyś dałem za nie 890zł i był to najwyższy model tej firmy.W tej chwili są nie do kupienia."Philipsy" kupiłem, bo chciałem mieć też słuchawki typu otwartego.

"Technicsy" są absolutnie fantastyczne, ale niestety bardzo męczą słuch, a potężny bas zgniata dosłownie czachę !!!

Zobaczcie aukcję na której kupiłem te słuchawki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No oglądałem. W systemie "Dolby Digital" jest super, ale w stereo brakuje basu.Reszta jest rzeczywiście na wysokim poziomie, czyli analityczność, przestrzenność, szczegółowość oraz czyste wysokie tony.Ale ten bas to.......

Impedancja 32 Ohmy jest typowa wręcz nagminna słuchawki Omnitronic SHP-200 (44 złp) lub Omnitronic SHP - 220 (77złp) powinny załatwić sprawę są to słuchawki dwudrożne z dwoma przetwornikami w każdej muszli jednym do niskich i dołu średnich i drugim do wysokich i góry średnich

Pozdrawiam

Zbyszek

PSZestaw Philipsa postaram się przy okazji odsłuchać w zaprzyjaźnionym serwisie, ostatnio nie łażę po okolicznych chałupach siedzę nad JVC [którego Mzawek tak nie znosi Boga chwalę i konstruktorów

P

Ja zawsze ciekaw takich zestawów słuchawkowych do DD lub DTS.Czyli niby przesterzennego dzwieku.No ale bez niskich pomruków to sie mija chyba z celem...

Grundig High Fidelity

Rzućcie okiem na ten mój wątek, może ktoś pomoże.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozmowa widzę zeszła na słuchawki,często słucham w ten sposób podłączając bezpośrednio do decka.Polecam

Creative HQ -1700 i Tonsil SD 426.Obydwie oparte na neodymowym zawieszeniu.Mozna słuchać godzinami a bas jest głęboki i dynamiczny.Oczywiście trzeba się wyzbyć uprzedzeń do tych firm ale te modele są naprawdę bardzo udane.

Zrób zdjęcie płyty czołowej i osobno jednej z tych brakujących w najgorszym przypadku jak nie będzie tej szóstej identycznej jak pozostałe pięć będe szukał czarnej szóstki.

Jutro jest giełda RTV przy ul Balickiej w Krakowie

Pozdrawiam

Zbyszek

a to już widzieiście?

Ukryta Zawartość

a tu jeszcze M136 dla Korwina :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi