Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Stracił jedynie sprzedający miałby 2.50 złp a tak dostał 1.5 i może być pewien, że drugi raz u niego nie kupię. Dobrze, że będzie ITI kanał katolicki bo przyznam się jak nie wtrącam się w cudze sprawy to ta sekta pana R. mnie wnerwia.

Pozdrawiam i życzę słońca

A Kukunia ma wszystko w d. i śpi smacznie

...ale ile to pomysłu i sprytu w głowach owych Pań, no i pełne rozeznanie w temacie , że na pchlim targu mozna zakupić kasety i to w dodatku taniej ........, czyżby "bywały" na forum (?) ......;-))

"mzawek"- zapewniam cię, że w studio Ojca Dyrektora stoi nie jeden "Tandberg" szpulowy i "Revox".Oczywiście same najwyższe modele.A wszystko kupione z "dobrowolnych" składek wiernych.Co tam taki "Dragon", aby "słowo" Ojca Dyrektora zostało lepiej przyjęte i zrozumiane niezbędny jest sprzęt wyższej klasy :-))

Jeśli będzie mi sądzona jakaś nowa maszyneria to będę ją miał czy chcę czy nie chcę, obecnie intensywnie się leczę ze chciejstwa. Był pod Halą Targową za przysłowiową "dychę" Kapral na chodzie w kolorze czarnym razem z futerałem, u innego, który się z choinki urwał absolutny złom Tracer z mikrofonem urwany mikrofon i zaeieszenie jednej muszli.

Pozdrawiam

Zbyszek

"Korwin"- czy zwróciłeś uwagę na to.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Do Kasjela

Tak ale najpierw trzeba mieć 35 złp luźne jest to taśmowy magnefon przystosowany do współpracy z siecią tekefoniczną pausa stała i chwilowa w mikrofonie [nawet niezły dynamiczny kierunkowy jeśli przewija a nie ciągnie taśmy to przypuszczalnie jest to kwestja brudu lub wyślizgania rolki dociskowej, sprzęt należy raczej do solidnych.

Pozdrawiam

Zbyszek

Niedawno kupiłem taką zabawkę:

Ukryta Zawartość

i nie pojmuje jednego - na jakiej zasadzie działa przełącznik rodzaju taśmy - funkcja autom. troche to mało logiczne, a szkoda tak samo nagrywać chromy i zwykłe żelazówki. Tak tylko dywaguję bo magnet jeszcze nie dotarł i czyeka mnie w nim wymiana pasków.

Ukryta Zawartość

"Momok"- jak grały te Twoje "Technics,y 673" ???Bo z tego co sobie przypominam, to nie byłeś zadowolony.

Tak, czy inaczej cieszę się, że trafiła mi się sztuka jak z sklepu i niezbyt drogo.

Prostsze niż konstrukcja cepa Automatic Fe/Cr Jest automatyczne rozpoznawanie kasety ferro i kasety chromowej kaseta ferro ma tylko ząbek do wyłamania po nagraniu kaseta chromowa ma zaraz za ząbkiem jeszcze prostokątny otwór weź nienagraną kasetę chromową i popatrz na jej d...

Pozdrawiam

Zbyszek

PS a UHER jest piękny

Witajcie!Czy nie uważacie, że ten sowiecki wymysł jest podobny do Koncerta? Ciekawe kto z kogo zerżnął?Pozdrawiam - Jacek

Ukryta Zawartość

post-8926-100002395 1178475271_thumb.jpg

post-8926-100002396 1178475271_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za wytłumaczenie Korwin, szkoda że nie ma obsługi taśm metalowych - no ale fakt wygląda czarownie.

Co do Technicsa 673 to nie odpowiadała mi jego barwa - taka troche mułowata - wykonanie bez zarzutu, jedyne co to wymieniłem paski, i przesmarowałem mu bebechy. Atut to bajeczny wygląd - dokładnie wyczyść lustro w kieszeni i sprawdź czy żaróweczka od jej podświetlenia jest orginalna - wygląda jak duży bezpiecznik, co ciekawe posiada on regulacje jasności wyświetlacza. W jednym pamiętam zacinało sie oddawanie kasety.

Mnie się "Koncert" nie podoba, a ten rosyjski z założonymi szpulami wygląda jako-tako.Podobieństwo rzeczywiście istnieje (jakieś tam).Dla mnie najładniejszym szpulowcem jest "Teac X 2000 R".Marzę o takim......

Do Jackka011

Nie powiesz, że w dniu kiedy wybrano w zaprzyjaźnionym kraju na prezydenta krasnoludka, Ty kupiłeś SAJUZA 111 lub jego klona pod inną nazwą. Sajuz tym się różnił od Koncerta, że pracował od kopa nienagannie, był produkowany między innymi dla Krasnoj Armii i jakiekolwiek niedoróbki konstrukcyjne mogły się skończyć dla pacjentów wypasem białych niedźwiedzi na Kamczatce.

Pozdrawiam

Zbyszek

Pooglądajcie sobie.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Doceniam ale to już jest sadyzm z Twojej strony, w nocy powinny się śnić lalunie dokładnie przyodziane i szczelnie zapięte pod szyją bo rozbieranie tak jak rozkręcanie do przyjemności bywa zaliczane. Była kiedyś moda i ciężkie pieniądze na tego typu sprzęt i w co większych i lepszych ośrodkach badawczych stanowi on równoległą i pełnoprawną metodę rejestracji danych.

Pozdrawiam

Zbyszek

Nawet wiem jakie to cudo ma 38cm/sek i jest dwuśladowe. Sajuz był udaną konstrukcją ale w owym czasie cała masa takich gigantów występowała w przyrodzie. Patrzę jeszcze z niekłamanym apetytem na szpule, ale na apetycie się zwykle kończy, cena taśmy jak na moje obecne możliwości jest nieco wredna BR nie jest gorszy obsługa błyskawiczna i nagranie z piękną dynamiką nośnik zaś kosztuje dosłownie psie pieniądze.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam.Tak patrze na allegro i zastanawiam sie skąd wzieły sie te wszystkie koncerty na aukcjach?Ile tego wyprodukowano i jaka ich część to te same egzemplarze krążące w kółko.Co do sojuza 111 to zobaczcie to zdjęcie.Tutaj bardzej przypomina akai.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek-41, 6 Maj 2007, 23:27

Z tego co pamiętam jak ten Sojuz powstawał to mieli na pieńku z Tandbergiem cosik za dokładnie zerżneli

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Chyba masz rację a potem nieco obliżyli loty, to na zdjęciu to jest wersja Sajiuza dostępna [ z sakramenckim trudem w handlu] czasem pojawia się na aukcjach Allegro.

Słonecznego dnia

Zbyszek

Kasjel popatrz na to

Ukryta Zawartość

post-3492-100002366 1178528590_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

yogi1, 7 Maj 2007, 11:03

Nie denerwuj ten szpulowiec jest piękny powinni zakazać publikować takich zdjęć ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi