Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

W większości kaseciaków są te same rolki dociskowe. Z kaseciaków UNITRY tez pasuje. Mam np. ruską w jednym z SONY spisuje sie super ( ma mosiężna tulejkę). Popytaj w serwisach może mają jeszcze nowe.

Witam wszystkich.

Proszę o pomoc w naprawie magnetofonu Sony TC-K808ES.

Objawy:

1. nie za każdym razem chce obracać się prawe kółko podczas odtwarzania.

2. nie za każdym razem przewija w lewo oraz w prawo

Jest efekt opóźnionego załączenia dowijania prawego kółka.

Magnetofon bardzo mało grał i po 5-ciu latach po włączeniu zauważyłem takie objawy.

Mam co prawda serwisówkę ale nic w niej nie mogę dojrzeć co mogłoby wskazywać na taką usterkę.

W starszych magnetofonach było sprzęgło cierne na filcu a tutaj nie widzę.

Artur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dobra cena

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Zobaczcie ! Podobno bardzo dobry i trudno osiągalny "Pioneer CT 777" poszedł za grosze (w bdb. stanie wizualnym).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kasjel ja wiem czy on taki rewelacyjny, miałem kiedyś taki...miałem porównanie ze starszym z niższej półki Pioneer'em CT-740 , jak dla mnie bił go na głowe, mam do tej pory, bezawaryjny bez zbędnych świecidełek i odtwarza większość kaset świetnie. Tamten był wybredny...

Nadzorca2 Miałem taki sam problem, w sumie dalej mam bo stało się to wczoraj...podobne objawy były na początku aż padł, siadł mi silnik od sterowania tymi mechanizmami , no chyba,że masz sterowanie na elektromagnesach (jeśli to się tak nazywa), zauważyłem że jest bardziej bezawaryjne.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Podobny do JVC .Tylko kieszeń po prawilnjej stronie.Wyglada na przyzwoity magnetofon.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Tak sobie przejżałem Allegro w poszukiwaniu ciekawego magnetofonu, znalazłem nawet kilka sztuk, ale z cenami to oni przeginają...jak jest "dolby S" to w ich rozumieniu to jest Hi-End...czym jest Hi-End? Może kolorowym wyświetlaczem trzema głowicami i systemem redukcji szumów ponad standard. Najdziwniejsze jest to, że ludzie kupują w przekonaniu, że to jest świetne...A te ciekawsze sztuki to osiągają zawrotne sumy...albo są dorżnięte

Pozdrawiam

....na miły dnia początek,

trochę mało czytelne ( ....ograniczenia ) ale coś nie coś da się rozszyfrować :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co dla jednych jest AbsoluteSpitzenklasse dla drugich może byc co najwyżej MittelKlasse.Kwestia gustu i jakie kto lubi brzmienie.Porównałem Akai GX -75 z włączonym Dolby C oraz Aki GX-65 również z Dolby C

Co sie okazuje bez Dolby wygrywa GX 75 a z Dolby bezapelacyjnie GX-65.Obydwa sa w bardzo dobrej kondycji,ale tak to już jest że modele referencyjne mają "nadmuchane" brzmienie i sporo niskiego basu.Tak było w Pionneer CT-939 mk II tak jest tez z Akai GX-75 wzwyż.Jezeli dodamy do tego Dolby po włączeniu juz jest utrata wysokich,sceny i wybrzmienia.Bez Dolby jest dobrze.Coś za coś.Pancerna konstrukcja to nie wszystko.

jasne, dużo w tym racji.

Tylko trzeba pamiętać o jednym,że wszelkie testy ( porównania,zestawienia) interesujących nas ,dzisiaj już starszych decków,były przeprowadzane na nowych egzemplarzach. Na dzień dzisiejszy te maszyny mają mniej więcej 15 lat (np. te z powyższego zestawienia) i raczej nie stały przez te lata w magazynach ( choć i takie się trafiają)

Jeśli będziemy wypisywać peany ku czci sprzedawanego na Allegro i eBay sprzętu to cena jego błyskawicznie wzrośnie i podbijać ją będą nie handlarze ale kolekcjonerzy, którym nie urosło a muszą się w jakiś sposób wyżyć

a więc Panowie nie pokazujmy złodzejowi drogi bo pozostaną dla nas tylko decki z wysypiska. Nie zamieszczajmy zbyt pochopnie zdjęć sprzętu profesionalnego lub półprofesionalnego Do Marka-41 Fotografie tego co wiesz tylko jako załącznik do meili do samych swoich. Tutaj można zamieszczać tylko informacje o bzdetach paska z zatrzaskami do UHER-a REPORT 4000 poszukuję, albo o sprawach istotnych oszzczeniła mi się suka zostałem dziadkiem i chcę nagrać szczeki szczeniąt

Pozdrawiam

Zbyszek

Niekoniecznie może to forum stać się poradnią seksuologicznomatrymonialną, gdzie będziemy udzielać bezpłatnych wskazówek co z czym można ożenić a co będzie się z czym totalnie gryzło, wydając łomot trzaski gwizdy lub pierdy

Moc z Wami i ze mną też

Zbyszek

Zbyszku, jeszcze raz to powiem: masz świętą rację,

dlatego zamieszczam link do strony mojego serdecznego przyjaciela Andrzeja Mitana prosząc o koniec...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...no Panowie - żarty żartami, ale niby o czym pisać w tym wątku ? ! czy was pokręciło ? (delikatnie mówiąc) przejrzyjcie sobie dziewięćdziesiąt pare ston tego tematu ,....o czym tam jest nastukane ? o ogrodnictwie ?

Odpytaj Go czy aby nie napisał muzyki i nie odśpiewał osobiście z towarzyszeniem włanego Amsambla pieśni niebłagonadiożnej mojego autorstwa Walhalla Dance Macabre [Dance = Walce - o wściekłej rytmice.

A tutaj możemy sobie spokojnie napisać o Studyjnym Magnetofonie Analogowym Cetec Audio Gauss i w ciszy porannka porechotać sobie [dziękuję jeszcze raz za ostrzeżenie -zadzwonię wieczorem]

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam.

Szczerze mówiąc to osobiście mam głęboko .... kto i za ile sprzedaje na allegro. Interesuje mnie sprzęt a nie cena, jesli mnie to pierwsze zainteresuje, to dopiero zwracam uwagę na to drugie. A widzę że na forum najpierw cena, a potem co i jak.To rynek ustala cenę a nie to forum, egzemplarze ładnie zachowane będą nabierały wartości bez względu ilu tutaj forumowiczów wypowie sie pozytywnie, a ilu negatywnie na temat danego sprzetu.Dziadostwo i tak sie nie sprzeda, a egzemplarze dobre i w super stanie ustalą sobie cene same - to zwykły popyt i podaż. A że akurat dotyczy tego co najbardziej nas rusza to trudno, tak musi być.

Pomijam fakt, wychwalania np. sławetnego ONKYO przez paru forumowiczów, a potem nagły wysyp egzemplarzy na allegro. Sam czasem coś sprzedam i kupię, bo gdzie to niby robić, na targu???

To zwykły rynek i ustali się sam, zajmijmy się sprzetem a nie jego wartością.

Pozdrawiam, Wojtek.

Magnetofonik zanabyłem w postaci AIWA AD-F880 w bdb. stanie :) Polecam ten modelik AIWA, a jeśli ktoś chce "total" to jest jeszcze AIWA EXCELIA XK-009.

AD-F880 kupiłem w celu archiwizacji niektórych nagrań, muszę powiedzieć, że jestem b. zadowolony. W porównaniu A/B z flagowym Technics RS-B965 wypadła znacznie lepiej. Technics ma gorszy bas, mikrodynamikę, wypełnienie, brzmi brudniej i mniej stabilnie (bałaganik w wyższych rejestrach).

To że na allegro ceny profesionalnych narzędzi są znacznie niższe to tylko moje niczym nie zasłużone szczęście, za ONKYO INTEGRA DX-6850 można kupić 5 UHER-ów REPORT 4000 IC [mono na chodzie] lub 3 UHER-y REPORT 44OO STEREO [czyli 3 x 162.50 na chodzie ]. Wychwalanie przez niektórych na tym forum nieudanych konstrukcji kończy się zawsze źle dla tych którzy im uwierzą tak dałem się nabrać na Duala i jeszcze kilka innych wspaniałych wynalazków.

Ja śpiewam pieśni pochwalne na temat UHER-ów 4000 i CR- ale tylko tych które mają JEDYNIE napis UHER WERKE MUNCHEN MADE IN WESTERN GERMANY a nie UHER HARMAN-KARDON

Pozdrawiam

Zbyszek

Dzięki prawdziwej ludzkiej przychylności bez robienia zakupów na Allegro będę miał UHER-a REPORT 4200 MONITOR chyba jedno z większych marzeń mojego życia.

Obgoniłem obdzwoniłem wszystkich okolicznych szaleńców w poszukiwaniu futerału do niego namiary na turystów handlowych mi się skończyły wraz ze śmiercią Pana Jurka siły nie mam aby jeździć na drugi koniec miasta na giełdę RTV

Zatem wklejam link do sprzętu który w ciemno mogę powiedzieć nie prędko pojawi sie na allegro jeżeli w ogóle się pojawi,tak więc bez obaw nikt ceny nie podbije.

AIWA XK-S9000 -szczyt osiągnieć tej firmy w dziedzinie magnetofonów

Ukryta Zawartość

Aktualnie jest licytowany na e-bay.de wymieniłem korespondencje ze sprzedajacym wysyła do Polski.Sam z pewnych wzgledów już nie jestem zainteresowany(nie chodzi o cenę) ale może ktos się skusi.

Ukryta Zawartość

Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem,

chciałem wprowadzić trochę elementu rozrywkowego bo coś smutno w tym temacie

-----> do mulsa

dzisiaj odebrałem to CD z tymi lampami, niestety słychać brumienie, sam sprzęt jest w b.dobrym stanie i wydaje mi się, że tak ogólnie nie zrobiłem złego interesu

żona mnie goni od komputera bo wysączyłem już czwartego Żywca

pozdrawiam cały "magnetofon"

Aiwa XK 9000 to to samo co model XK 7000 tylko,że jest w złocie i ma dechy.Jest b.atrakcyjnym klockiem ,ale idealne sztuki zchodzą na ebay po 500-600euro...Ja wystawiłem na allegro model 7000 w stanie perfekcyjnym,z papierami,pilotem.Wygląda jak nowy.http://www.allegro.pl/item198538498_aiwa_xk_s_7000_jak_nowa_.html

• Pokaż nowe odpowiedzi