Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mialem TEAC'a V 1010 i jest to jeden z najgorszych deckow w kategorii bezwzglednej z jakimi obcowalem. Absolutnie nie jest i nie byl powiazany z zadnym modelem Pioneera (ta sugestia powiazan obu firm jest chybiona - znam produkty Pioneera dosc dobrze). Przede wszystkim nie ma regulacji kalibracji i ma bardzo kiepskie glowice. Bias czesto nie wyrabia sie na niektorych kasetach. Odradzam.

Dostałem Pioneera ct-s330...aż trzeszczy plastikiem,jego starszy kolega o jakieś 20 lat pobił go na głowę (CT-740, 82 rok produkcji)...ale nadaje się do nagrywania najtańszych nośników przeznaczonych do słuchania np w garażu,samochodzie :)

Wie ktoś co to za wynalazek "FLEX" ?

P.S.

Ale jak za darmo w idealnym stanie (zastanawiam się czy on był w ogóle używany)to chyba wziąć się opłacało :)

discomaniac71

Co do magnetofonu to nie wiem jakie sa powiązania TEAC-PIONEER.Natomiast dvd były identyczne, w tym teac był chyba drozszy o 1000zł .Gdzies ok 2001-2002 rok...Takie szacher macher to pewnie normalka w budzetowych segmentach.

Grundig High Fidelity

No widzisz dosco maniac, a ja czytajac opis tego TEAC i date produkcju bylem pewien, ze bedzie zblizony parametrami do innych. W koncu to TEAC.

Moj KENWOOD, ktorego mi poleciles to tez chyba model z 1992 r. a spisuje sie rewelacyjnie.

I dziwi mnie, ze taka firma jak TEAC mogla w tym samym okresie wypuscic deck o slabych parametrach.

Witajcie!

Mnie kaseciaki CC tak średnio rajcują, ale mam innego "kaseciaka" pracującego na taśmach U-matic, a żeby było jeszcze fajniej to może on zapisywac równocześnie w analogu i w cyfrze. Analog przetestowałem i powalił mnie; cyfry nie udało mi się na razie uruchomic, bo nie mam przewodów do przetwornika - jest w osobnej obudowie... Umieściłem zapytanie w "magnetofonach NAGRA" , ale chwilowo jest ten temat omijany; aczkolwiek strasznie mnie to interesuje i nie ma ścisłego powiązania ze szpulowcami; mianowicie, co to jest i czy ktoś miał z tym doczynienia?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5308-100007391 1186176140_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wróci Muls będziemy mądrzy obecnie guru i inni mędrcy wyrabiają swoje jadogodziny, opluwają złośliwie wszystko to co im albo w pale nie miejsci ani nie brzmi na obraz i podobieństwo ich ideału [który też potrafią przekonserwować - czytaj sp***dolić]. Zaraz srana chciałbym ni z gruszki ni z pietruszki ponieważ miałem przez kilka godzin na uszach AKG-K701 oświadczyć, że nie ma od nich na świecie i okolicy lepszych słuchawwek

Dobranocodzieńdobry

Zbyszek

Jeżeli tak jest jak piszesz to świadczy jedynie wyjątkowo dobrze o polskiej myśli technicznej tej z czasów komuny bo obecnie panuje pełna oligofrenia w nauce, polityce i życiu, amortyzację wkładek mikrofonowych w takich mikrofonach jak np MDU-39 wymyślili polacy - nie opatentowali i od kilkudziesięciu lat cały świat na naszej dupie jedzie ekspresem do raju - byłoby dziwne gdyby AKG mając do dyspozycji fachowców park maszynowy i ośrodek chciało postąpić tak jak ktoś z piosenki ... z pustą walizką na Łódź Kaliską

Pozdrawiam

Zbyszek

Wbrew pozorom nie - po prostu potraktowali nas jak tanią siłę roboczą, zresztą były produkowane po '89. Słuchawki modelu "X" były 3 krotnie droższe w sklepie, niż w firmie, która to produkowała; a co więcej nazwa tej firmy miała więcej wspólnego z telefonami niż z produkcją słuchawek i mikrofonów. Może kiedyś zobaczycie na obudowie AKG "Made in Poland"

Od Przyjaciół górali z Kaukazu dostałem jako prezent AKG-K271 używam ich z szacunkiem i czcią ponieważ cenię i sprzęt i ofaiarodawców, w odróżnieniu od AKG-K701 są to słuchawki nie do relaksu tylko do pracy duże typ zamknięty, a na codzień używam jak mi palma odbije kilku innych o znacznie niższej niż AKG impedancji to jest jednych dwudrożnych 4 Ohmowych jednych dwudrożnych 8 Ohmowych i całego wora jednodrożnych 8 Ohmowych przeważnie CCCP ale i japońskie też występują w nadmiarze.

Pozdrawiam

Zbyszek

=>Korwin

Zbysiu ty się nie chwaliłeś tym co jest pierwsze w rejestracji dżwięku-mikrofonami,na moich Sony MDR-7509HD puszczane nasze głosy z Twojego Ucherka 4200 na 19,05cm wierność głosu jest słyszana rewelacyjnie naprawdę to świetne mikrofony jakby ktoś chciał więcej info to na PW do Zbyszka (bo zaraz na allegro podrożeją jak się pokażą) mnie nie chciał ich sprzedać :D i słusznie są bomba

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czy te AKG 701 wymagają preampu by grały czy też bezpośrednio z wyjścia Phones w magnetofonie będą dobrze grać?Jestem nimi zainteresowany ale na preamp to już mi kasy zabraknie więc musze to wiedzieć.

Ktoś kiedyś napisał, że są znacznie lepsze od Szczure Brothers BETA 58A wierność wręcz niesamowita dlaczego Sony a nie AKG-701 poprostu dlatego, że Sony są dla ludu pracującego z kasą do arbeitu i spisują się świetnie Rafaell zwrócił mi uwagę na specjalne wyprofilowanie ich muszelek a AKG-701 dla jaśniepaństwa do fanaberyjnego słuchania muzyki podsłuch po taśmie daje takie efekty echa, że można szmyrgla dostać a w tej chwiki puszczam sobie dla odmiany tatrzańskich górali taśma Scotch BX/60 [superferro] mikrofony AOI-ECM1016 lewy kanał skierowany skośnie w stronę sufitu do tyłu prawy kanał AOI-ECM1090 na funkcji tele skierowany do przodu słuchawki dwudrożne No Name 2 X 8 Ohm.

Rezultat chyba niezły odpytajcie Rafaella

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Nie zawsze chrom jest wskazany zwłaszcza wtedy kiedy śpiewa zespół dziecięco młodzieżowy 50 stopni różnicy w BIAS-ie i można spie...ć klimat.

T-Bolt, 4 Sie 2007, 21:22

AKG K701 grały u Zbyszka bezpośrednio z dwóch Ucherków na bateriach bez problemu.W domu u mnie grają bez problemu z przenośnego CD Panaconica CT810 we wzmacniaczu i i w magnetofonie kasetowym stacjonarnym bez problemu grają .Ja je polecam jako podstawowy zakup ktory umożliwi dobranie kolejnych klocków w torze audio tak ze się nie zdziw lepiej niż wychodzący sygnał nie zagrają ale dokładnie taki-cudów nie ma, jak masz dobre wyjście phono a w starszych magnetofonach bywały takie to napewno będziesz zadowolony.Próbowałem Zbyszka przekonać do Moich Sony MDR-7509HD ale on mówi o tych moich AKG kochaniutkie i je głaszcze no i co ja mam zrobić wystawiłem je na allegro licytacja kończy się w środę jak chcesz to licytuj są superwygrzane prawie 500 godzin-popytaj Zbyszka jak grają słuchał ich kiedyś jeszcze niewygrzanych i wczoraj z studyjnego CD Technicsa SL-P1200 i na swoich Ucherkach (potrzebuję kasy na wzmaka który wylicytowałem na ebayu i coś muszę upchnąć mnie bardziej leżą Sony i dla tego je zostawiłem Zbyszek przerzucił masę słuchawek nawet słynne Staxy 007 słuchał jakiś czas temu tak że wie swoje.)

Pozdrawiam

Rafaell

Wiszą mi nad stołem AKG-K240 [otwarte] prawie tak stare jak ja, pod poduszką w torbie razem z gotowym do pracy CR-210 prezent od Przyjaciół AKG-K271 [zamknięte] a skręca mnie na AKG-K701[otwarte] do podsłuchu przed taśmą nieprzydatne odsłuch po taśmie wykorzystanie trzeciej głowicy odpada ze względu na echo dające

w kość, na swoich kłapciatych uszach miałem już wszelkie fanaberie nawet Staxy i inne nie mówiąc nic o Victorach czy Grado miałem będące w remoncie u śp. Pana Jurka Orłowskiego słuchawki aktywne w cenie nowego dobrego samochodu.Pozdrawiam

Zbyszek

Dzień dobry

Odnoszę wrażenie, że niektóre egzemplarze słuchawek AKG są jak skrzypce, żyją i ich klasa odpowiada klasie muzyki, której się na nich słucha oby były doskonałe musi się na nich bez przerwy grać nie znoszą odstawki.

pozdrawiam

Zbyszek.

Jednak zdecyduje się chyba na AKG K240 Studio w wersji 55 Ohm.Wg licznych doniesień grają dobrze bezpośrednio z wyjścia klocków a można je mieć już za ok 200zł,AKG K 701 gdybym utopił 1000 zł i grałyby za cicho byłbym niepocieszony delikatnie mówiąc.AKG K 240 mają ponadto super wygląd i wygodny pałąk.Ciekawe jaką odczuje różnice w stosunku do moich mega dotartych zamkniętych Creatiwów HQ-1700.Mają z 10000 godzin przebiegu.Czyż nie są piękne?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W ramach nieustannego szaleństwa słuchawkowego przyniosłem HMA -509 Headphone IMP 500 Ohm, Microphone IMP 200 Ohm [mono do pracy wyłącznie z dyktafonem] 15 złp (wiszę) oraz PELTOR H6A nauszniki przeciwhałasowe nowe idealnie tłumiące 10złp (zapłacone) taśmu 1/4" oraz Maxell Magnetic Soun Recording Tape Low Noise "Line 25-5" 370 mb szpula 13-tka For Professional Use X 2 oraz ORWO PS25 U6a 360 X 4 (po 3złp szt) (zapłacone) rewelacyjny pojemnik na 12 kaset bez pudełek + 7 kaset w tym Maxell XLII 90 X 2 i TDK CDing2 90 za 10złp zapłacone.Będę miał odrobinę siły to przerzucę coś gustownego do Peltora np TDS-15 Wiecznaja Sława Sawietskiemu Sajózu

Pazdrawlaju Wsiech

Zbyszek

=>T-Bolt, 5 Sie 2007, 10:27

Zobatrz co zyskasz na AKG K701 a co na AKG K271 AKG K240 mają podobnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak te Creativy muszą już przejść do lamusa,mimo że nawet je polubiłem,z wykresu widać jasno że AKG K701 są bardziej liniowe,stąd pewnie ta naturalnośćc brzmienia o jakiej tyle się pisze.AKG K240 im nie dorównają to pewne.

=>T-Bolt, 5 Sie 2007, 13:35

Mnie właśnie w AKG K701 denerwuje ta rosnąca powoli ale jednak rosnąca górka od 7kHz (w słuchawkach konkurencji dużo droższych to już tragedia).Do słabszego a nawet dobrego sprzetu a także do słuchania kaset jest to idealne rozwiązanie przeważnie góra jest tam cofnięta i AKG ją ratują niwelując różnice-to miałem na swoim starszym napędzie CD Philipsa Przy dobrym neutralnym żródle z płaska charakterystyka zaczynają się dziać dziwne rzeczy (porównuję do moich Sony MDR-7509) na przykład Saksofon tenorowy będący głównym instrumentem w nagraniu zaczyna uciekać w tło instrumentów smyczkowych i perkusyjnych .Cały czas powtarzam trzeba słuchać słuchawek na przemian i to sa takie drobne niuanse.Żeby tak świetnie z Sony nie było mimo potężnego pasma z najniższego dołu 5Hz do góry 80'000Hz górę mają podaną za dyskretnie ale bardzo precyzyjnie-jest lekko wycofana Co jest zupełnie dziwne bo inny model Sony MDR-5000 podobno ma bardzo agresywną górę .Ja sobie minimalnie podbijam na wysokich i jest ok w ogóle to nie przeszkadza mi to nawet bez podbicia-jest super.Każdy na szczęście musi zadecydować sam i wziaść na siebie pełną odpowiedzialność-w tym przypadku ryzyko jest znikome,słuchawki można sprzedać z minimalną stratą lub bez zależy od talentów handlowych

• Pokaż nowe odpowiedzi