Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

na wolumenie warszawskim widziałem goscia który wsród smieci sprzedawał stare pozółkłe kableDIN 5.podobno takie stare kabelki dodawane kiedys do urzadzen to klasa sama w sobie.Te bazarowe ,nowe DIN5 jakos nie przemawiaja do mnie i boje sie kupowac urzadzenia tylko zwejsciami din5.Wróce z wczasów to pójde szukac w smieciach na wolumenie rarytasów.

Grundig High Fidelity

Zobaczcie za ile poszedł "Akai GXC 750D", którego ja zdobyłem za 150zł he,he !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ludzie czytaja te forum, napalaja sie na decki.

Potem sobie z nimi nie radza i odsprzedaja lub rzucaja w kąt.

Co do demagnetyzera to sprawie sobie z eBaya jakis konkretny np. TDK.

Skoro trzeba jednak demagnetyzowac to niech to bedzie porzadny demagnetyzer.

Reaper, 9 Sie 2007, 19:36

>Ludzie czytaja te forum, napalaja sie na decki.

>Potem sobie z nimi nie radza i odsprzedaja lub rzucaja w kąt.

Bo niestety mało już jest dobrych fachowców od napraw. Więc jeżeli ktoś kupi wysoki model a padlinę to ma problem.

Ja na szczęście zakupione, uszkodzone sam przywróciłem do dawnej świetności.

Jak kupisz dobrze utrzymany magnetofon to nie widzę problemu z jego eksploatacją.Uważam,że mechanika dobrej klasy decka jest mniej awaryjna niż dzisiejsze tandetne napędy DVD,które gdy nawalą nadają się tylko do wyrzucenia...

Paski to element wymienny jak opony w samochodzie:)Do naka kupiłem na ebay oryginalny pasek i pierścień sprzęgłowy(do przewijania) za 100zł na zapas:)Może to głupie,ale śpię spokojnie..Jak narazie 18 -letni deck nie był nawet otwierany-gra i przewija wyśmienicie.

UWAGA WAŻNE !!!

Elementy gumowe także paski bardzo dobrze konserwuje i zabezpiecza przed starzeniem gliceryna apteczna ! Należy nasaczoną szmatką natrzeć i zaczekać z godzinę aż wsiąknie. nadmiar usunąć drugą czystą szmatką rece tez przy okazji skorzystają -skóra jest bardziej elastyczna i nie pęka.

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Co do pasków to w Warszawie duzego problemu nie ma .W budzie na wolumenie mozna dobrac wiekszosc rozmiarów( niestety wiekszosc o kwadratowym przekroju) ale działaja jak nalezy.A te napedzjacego wałki czyli długie ,szerokie sa czesto troche wezsze i grubsze .Ale działaja ...

Grundig High Fidelity

...Najgorzej z tymi paskami, czasami cholernie trudno jest sie do nich dostać, żeby wymienić...

Słuszna uwaga,najlepiej kupić takie wspomniane wyżej Akai GXC 750D i problem z głowy.Do tej pory magnetofonem jakim miałem o najbardziej prostym dostepie do pasków był Onkyo Integra TA-2570-czysta przyjemnosć,niestety w Pioneerach które lubie najbardziej dostęp jest bardzo trudny.To referencyjny mechanizm dosyć skomplikowany.Jak na razie są jeszcze bardzo spreżyste.A to już 20 lat prawie gra,Niemiec go nie katował.Samo kupno pasków nie stanowi problemu albo w sieci albo nawet w mieście mam sklep a w nim cała ściana takich właśnie różnych pasków.

Żeby jeszcze Klar raczył odpisywać na maile... Olali mnie - widocznie nie opłaca im się szukać jednego paska. Mój CT-F1250 nadal czeka :/ Poszukuję paska o obwodzie 13cm (spłaszczony i zmierzony linijką ma 6,5cm) i szerokości 4mm.

"tomektoon"- a dlaczego sam sobie nie poszukasz ? Ja zawsze u nich kupuję, tylko czasem nie przysyłają tego czego nie mają w magazynie.A nie informują o tym wcześniej.Tylko pamiętaj, że jako pierwszy wymiar podają zawsze średnicę paska !

Zmierzyć średnice paska to troche kłopotliwe jest ale mając obwód poprzez 2xpomiar spłaszczonego paska linijką wtedy: 2*pi*r=obwód =>Zatem średnica 2r=obwód/pi ;)

Gość V-savage

(Konto usunięte)

A mój cudaczny szpulak robiony z damy pik i decka onkyo wyraża wielką chęć do życia:).Jeszcze go dopracuje i można nagrywać Vhs'y.Jeszcze jakaś głowica amorficzna uniwersalna by się przydała:).

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi