Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale się jarają jeszcze 8 dni i 38 obserwujących, czas zasiąść w fotelu i poobserwować jak to się podkręcają .....sami

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Ukryta Zawartość

Robią z ludzi debili. Wciskają kit kłamiąc w żywe oczy.

Ano co racja to racja. Szukam tunera ST-GT550 Technics'a i napisałem do kilku ludzi, którzy takowe oferuję z różnym pytaniami, jeden napisał mi że nie może zrobić innych zdjęć ma tylko te które są na aukcji (chciałem dokładniejsze zdjęcie pokrywy górne) kolejny napisał że może zrobić dodatkowe zdjęcia ale tylko boku i przodu ponieważ tuner jest w zestawie i ciężko mu będzie wyjąć. Trzeci zawodnik oferuje w komplecie tuner i CD zachwalająć iż na CD jest jeszcze oryginalna plomba, jak mu napisałem iż plomba była odklejana to napisał że zwariowałem :) Szczerze to ta plomba mało mnie interesowała, ale po co te kłamstwa ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krzysztof POPIEL

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiotetryk

Wysłałem Ci ten schemat. Może być tego za mało, ale może się przyda. Jeśli trzeba coś jeszcze, to jeszcze poszukam. Dopiero wróciłem do domu i nie mogłem wcześniej wysłać.

Zakupy na Allegro to zawsze loteria. Rzadko się trafia naprawdę uczciwy sprzedający. Cóż, można uważać ale chyba po prostu trzeba z tym pogodzić. Raz będzie dobrze, raz źle. To nieuniknione...

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

Allegro zapowiada dość sensowne zmiany w regulaminie. Komentarze będą wystawiali wyłącznie kupujący, co w znacznym stopniu ukróci tego typu nadużycia. Co za tym idzie, po nieudanym zakupie nie będzie groźby złośliwego komentarza zwrotnego (mam takich kilka od różnych palantów, którym wystawiłem negatywy).

Ja optowałbym jeszcze za zniesieniem opcji "kup teraz" dla używanych przedmiotów. W końcu to serwis aukcyjny, czy sklep internetowy?

Ja juz dawno wyleczylem się z zakupów na allegro,wolę pojechać na giełdę i widzę co biorę.Jeśli już na allegro to osobisty odbiór i wtedy niema problemu biorę abo nie.Jak sprzedawca nie chce się zgodzić to rezygnuję.

Ukryta Zawartość

ale się jarają jeszcze 8 dni i 38 obserwujących, czas zasiąść w fotelu i poobserwować jak to się podkręcają .....sami

Jeszcze nie dawno były po 30zł a tu proszę co się dzieje.

Ukryta Zawartość

Nie ze wszystkim. Nie mogę zrozumieć, skąd tak wysokie ceny magnetofonów Radmor. Nie pojmuję.

Niedawno pytałem się "co one mają w sobie" (gdy aukcja się zaczynała). Oczywiście nie dostałem odpowiedzi, bo kto potrafi logicznie wyjaśnić taką cenę decka dwukasetowego polskiej produkcji? Ostatnio, gdy zaglądałem na aukcję co niedawno się zakończyła, to cena była na poziomie 730zł. Ja też tego nie rozumiem. Wygląda na to, że sentyment słono kosztuje :). Jedyne według mnie wyjaśnienie tego fenomenu - sentyment.

stereo-hifi com

Magnetofon Radmor 5430 - było ich mało wyprodukowanych a więc są dość rzadkie, są niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju. A wiecie jak ciężko dorwać kompakt do tego zestawu ?? To jest dopiero horror.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lubię kiedy gra muzyka...

Ukryta Zawartość

sprzedawca trafił w 10 z tym nickiem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzedany został.

Ukryta Zawartość

Skoro o "crazy". Co powiecie na to:

Ukryta Zawartość

Za tyle to już dobrego boomboxa kupi a to ani gra ani wygląda. Znowu łapanie na sentyment?

Ktoś kupił tego CD? Nie moja kasa. Ciekawe ile pogra ta maszyna. Czy nie będzie tylko stać i zbierać kurz, bo laser padnie i wtedy kicha. Już nie będzie stan fabryczny i 3800 szlag trafił. W środku też nic ciekawego jak widać na zdjęciach. Może być rzadki, ale nie wart tej ceny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

Ciekawe czy ten się sprzeda

Ukryta Zawartość

Popatrzcie na ostatnie zdjęcie. Jako że nie miałem nigdy Nakamichi to nie wiem jak to działa. Do czego służą te kółka zębate przy głowicach. Przecież on nie ma azymutu regulowanego automatycznie jak wyższe modele - więc po co te przekładnie, oświećcie mnie.

Ukryta Zawartość

Niedawno pytałem się "co one mają w sobie" (gdy aukcja się zaczynała). Oczywiście nie dostałem odpowiedzi[...]

To po prostu musi być miłość do polskiego sprzętu (w tym wypadku do magnetofonów Radmor).

Swego czasu, będąc uczniem technikum marzyłem o magnetofonie "szuflada". Strasznie podobała mi się ta wyjeżdżająca szufladka... no i na giełdzie (bo w sklepie to spod lady znajomym) kupiłem taką czarną, Roku Pańskiego coś koło 1988. A potem pożyczyłem od kolegi prostego Technicsa RS-B405 i ... miłość do magnetofonów polskiej produkcji przeszła mi do końca moich dni. Ten magnetofon z Dolby B miał tyle co moja szuflada z dolby C (bardzo było słychać w szufladzie buczenie silnika), kultura pracy (w szufladzie strzelające elektromagnesy). Szuflada, przynajmniej ta moja, na schemacie miała niskoszumowe kondensatory, a w środku zwykłe. Nie wspominając o kondensatorach elektrolitycznych, zwykłych. Dziadostwo... ale dźwięk via wzmacniacz do kompletu na Space '86 płynął :) Głowicę w nim zajechałem (wymieniłem na kolejną). W końcu to było podstawowe źródło dźwięku, poza gramofonem.

"Podczepiam" się do pytania o te kółka zębate. Mnie też to ciekawi, co to jest.

Zerknąłem z ciekawości do service manual: Record Head and Playback Head Tilt Adjustment

Radmor......polskie sentymenty ....wśród znajomych trzeba być odrobine kultowym i szokować ...

Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Ukryta Zawartość

Sprzedany został.

myślisz ? nie widać ofert kupna.

A jeśli masz rację, nabywca był całkiem "crazy"

Ukryta Zawartość

myślisz ? nie widać ofert kupna.

A jeśli masz rację, nabywca był całkiem "crazy"

3 749,00 zł kup teraz zakończona 3 stycznia 2017 o godzinie 16:15:47

3 769,00 zł z dostawą

1 osoba kupiła

2 x razy tyle co moje auto ......hahahahahaha frajer kupił ?

tam w środku to chyba zwykły Philips siedzi taki za 45 zł co mozna trafić na allegro

Edytowane przez Bilbo

Pamiętam jak kiedyś była na Allegro cała wieża Radmora z tym właśnie odtwarzaczem CD. Odtwarzacz miał dorobione drewniane boki ponieważ była to seria z amplitunerem 5102. Wszystko za 1000zł.....

Pamiętam jak kiedyś była na Allegro cała wieża Radmora z tym właśnie odtwarzaczem CD. Odtwarzacz miał dorobione drewniane boki ponieważ była to seria z amplitunerem 5102. Wszystko za 1000zł.....

I w takim momencie człowiek trochę dziwnie się czuje, że nie kupił kiedyś tego. Można było wziąć to kiedyś za psie grosze, postawić w kącie... Kto to mógł przewidzieć.

Za dużo "to" i "tego" w mojej wypowiedzi i chyba czas odpocząć... :D

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

I w takim momencie człowiek trochę dziwnie się czuje, że nie kupił kiedyś tego. Można było wziąć to kiedyś za psie grosze, postawić w kącie... Kto to mógł przewidzieć.

nie kupiłeś wtedy i nie kupiłbyś teraz, bo zwyczajnie się nie podoba i do niczego nie potrzebne. Nie ma czego żałować.

Witam wszystkich,

znajomy podarował mi magnetofon Marantz model 5000. Jest w bardzo dobrym stanie zewnętrznie. Niestety prawdopodobnie uszkodzony jest pasek bo nie obraca się. Kiedyś za mojej młodości (koniec lat 70 i początek 80) miałem kilka magnetofonów. Między innymi M531s, Finezje, MSH 101 i kilka innych. Tego M531s to mam nawet do dziś. Mam też parę starych kaset. Myślę o naprawie tego Marantza i powrocie do analogu. I tu moje pytanie do Was. Czy to jest dobry magnetofon? Czy lepiej zainwestować (mam około 1000zł na to) w inny sprzęt. Mam jeszcze Radmora 5102, który by z nim współpracował. Taki zestaw dla ubogich.

nie kupiłeś wtedy i nie kupiłbyś teraz, bo zwyczajnie się nie podoba i do niczego nie potrzebne. Nie ma czego żałować.

Miałem na myśli kupno kiedyś i odsprzedaż dzisiaj. Przebitka niezła. A za zarobioną kaskę można poszukać sobie coś konkretnie ładnego i dobrego.

Agraba

Za takie pieniądze możesz mieć już coś naprawdę ładnego i dobrego. Marantz jak najbardziej opłaca się naprawić skoro jest w dobrym stanie zewnętrznym. Do Radmorka , wydaje mi się, że dobrze pasowałby jakiś model z drewnianymi bokami i w kolorze 5102 jeśli jest srebrny. Jakiś stary Sony? Poczekaj, może jeszcze ktoś się wypowie, ale to pewnie rano, bo już późno i normalni już śpią :).

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

Poczekaj, może jeszcze ktoś się wypowie, ale to pewnie rano, bo już późno i normalni już śpią :).

W sensie że jacy normalni ? Coś mi się wydaje, że próbujesz mnie obrazić...

• Pokaż nowe odpowiedzi