Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Marek-41, 9 Maj 2007, 18:17

To jak Cię interesuja takie prototypowe konstrukcje to mam na zbyciu samochód trójkołowiec w którym jest chyba z 16 różnych marek samochodowych. Było to autko robione przez jednego człowieka przez parę lat i też w sumie można zaliczyć go do grupy cudo .Co ciekawsze jest inne od innych wtedy powstajacych konstrukcji,mogło by być wykorzystane jako gadżet reklamowy,zwraca uwagę ,jest inne,jak ta kieszeń otwierana na bok w opisywanym magnetofonie

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

"manix"- pytasz dlaczego sprzedałem "Pioneer,a 737mkII".......dlatego, że kupiłem "Onkyo TA 2570".A różnica w jakości dźwięku, pomiędzy tymi magnetofonami jest kolosalna.Nawet nie chce mi się rozspisywać dlaczego....

"Pioneer 737mkII"- to bardzo ładny deck, dobry dla laika który właśnie postanowił sobie poskładać wieżę "Pioneera"z trochę wyższej półki.Z współczesnych decków, postanowiłem zatrzymać dla siebie tylko dwa.

I są nimi "Onkyo TA 2570" oraz "Aiwa AD-F 810" która nawiasem mówiąc, też jest nienajlepsza.

Ciekawi mnie do jakiego poziomu udało sie im dojśc.Wszystkie kasetowe magnetofony konfrontowałem z posiadanym szpulowym philipsem i zawsze odpadały w przedbiegach.Miałem dostęp do np;pioneerów serii900 i maranzów .O krajowych nawet nie chce wspominać.Marcin zachecająco wyglądał,lećz nagrywał gorzej niz philips przy 4,75 cm/sek.O tym nic nie wiem i cięzko bedzie go posłuchać.A co do niespotykanych pojazdów ,to mam takich dwa,a i trzeci też nie jest całkiem typowy.Niestety mieszkam w Warszawie,a tutaj trzeba ,albo jezdzić pojazdem opanceżonym,albo bardzo szybkim.bo inaczej ciężko zmienić pas.I takie małe ,lećz ciekawe sprzęty nie maja racji bytu.W mojej pracy też były przymiarki do naprawdę ciekawych konstrukcji,ale stan wojenny też wszystko zakończył.

Marek-41, 9 Maj 2007, 18:55

Ciekawe konstrukcje maja racje bytu wiem to po sobie zrobiłem sobie moje własne rozwiazanko i pan z fabryki który takie rozwiazanka robił był żdziwiony ze przedtem u niego zamawiałem co pół roku a teraz co trzy i pół roku .Zrób samochód który przejedzie siedem razy dalej za podobna cenę to Cię konkurencja zadziobie-trzeba uważać .Jak to moja żona mówiła dzieciom w szkole zaczym jej się przestało do pracy opłacać przychodzić "myślcie to nie boli"

Pozdrawiam

Rafaell

p.s.dla czego nauczyciele za te pieniadze jeszcze pracują, nie znają tego powiedzenia ?

Rafaell, 9 Maj 2007, 18:36

>Co ciekawsze jest inne od innych wtedy

>powstajacych konstrukcji,mogło by być wykorzystane jako gadżet reklamowy,zwraca uwagę ,jest inne,jak

>ta kieszeń otwierana na bok

Zaraz tam inna od innych....

Na zdjęciach modele TCD330 i 310.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3966-100002230 1178730613_thumb.jpg

post-3966-100002231 1178730613_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rafaell

Czego ty sie mnie czepiasz ???O co ci chodzi z jakąs KUTWĄ?Znaczy sie sknera i zyd.Ja nikomu osobistych wycieczek i przygadanek nie robie wiec prosze o to samo.No ale piwa ci nie postawie bo mieszkasz za daleko chyba.

Gdybym miał komentowac wpisy innych(rozpacz totalna czesto,moje takze niestety tez czesto) to dawno by mi LUKAR dał bana na całę zycie.

Z moim JVC duplikatorem jest wszystko OK .Zielone pole tracking.I po prostu załuje kazdej złotówki .Bo jedyna rzecza jaka jest do wykorzystania to gniazdo sieciowe.Chinch sa na płytce wiec odpadaja.Odkrycie ameryki i ruchu obrotowego ziemi zapisu heliakalnego bardzo mnie rozczarowało.Jezeli komus odpowiada taki magnetowid to juz nie mój problem....Mam nadzieje ze za duzo sie nie znajdzie adaptów vhs hifi.Systemy przekreslonego na samym poczatku jako nieprzydatnego do zapisu tylko audio.Istnieje tylko jako obraz +dzwiek( wyrównany maksymalnie) strawnej jakosci.

Ukryta Zawartość

ten magnetofon dogorywa....na pewno nie paski tylko elektromagnes zdycha.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

dudivan, 9 Maj 2007, 19:10

A model dla leworęcznych też wyszedł ? bo tu lewą ręką to nie za wygodnie.Przypomina mi się mój okres pracy gdy miałem zaszczyt w kraju pracować przy prototypach ulicznych zamiatarek dla niemieckiej firmy na K . Któregoś dnia niecertolący sie kolega Zbyszek poleciał do konstrukcyjnego z awanturą odnośnie montowania jednej ślicznie narysowanej części treść brzmiała następujaco; Teraz to ch.....e pokażcie jak to tutaj to teraz włożyć. No cóż nie każdy konstruktor miał coś takiego jak wyobrażnia przestrzenna nie mówiac o ergonomii trzeba było wszystko rysować i robić od początku

Pozdrawiam

Rafaell

mzawek, 9 Maj 2007, 19:26

Co ty się czepiasz żydów .Ja jak kiedyś jechałem taksówką do marketu Sell Gros powiedziałem kierowcy że jakoś tak z żydowska brzmi to się obraził. Uważaj bo to bardzo obrażliwa inteligentna nacja i Cię zaraz na forum będzie tępić za takie gadanie

Pozdrawiam

Rafaell

No w sumie to ja nie znam takowego pejsacza żadnego osobiscie.Choc widuje ich duzo na Starówce i w okolicach ich cmentarza na Woli, i mnie jakos denerwują bo chodza wyjatkowo nieraz wyzywajaco.Tak jakbym miał zejsc im z drogi jak przed wojną.Niemcy sa bardziej skromni zdecydowanie.Ciekawe czy takowy Jojna czy inny konstruował jakiegos decka koszernego.

Pamietaj, oni maja Polaków za niższa rasę.

Grundig High Fidelity

mzawek, 9 Maj 2007, 19:45

My gorsza rasa jesteśmy okrutni bierzemy pełna garścią z ich kultury a co niech się takie Rostropowicze i Mayscy nie produkują bo napewno ich płyty kupimy my wandalowie.

Jesli uważasz ich za wrogów to stosuj to powiedzenie "przyjaciół trzeba mieć blisko wrogów jeszcze blizej"

Ja nie napisałem ze uwazam mieszkanców Izraela za wrogów tylko ze mnie denerwuje ich widok w tych plackach na głowach i pejsy.I butność w oczach... Ale do wroga to jeszcze daleka droga .Chałaciarze arabscy moga na nich zrzucic bombe i moze bedzie mi szkoda nawet...:-)

Grundig High Fidelity

Ukryta Zawartość

tu jest o tym eumig

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

mzawek, 9 Maj 2007, 20:19

Oni tak jak Ty powiedziałeś >Chałaciarze arabscy jak i >w plackach na głowach ; mają w religii że sa narodem wybranym z tąd to rasistowskie podejście .

65 lat temu mieli pecha bo dzięki naszemu rodakowi Kazimierzowi Pochwalskiemu trafili na niespełnionego malarza który tez miał takie samo zdannie tylko o rasie nordyckiej i po tym "incydencie" do dzisiaj się nic nie nauczyli .

Że tam w tej ich ksiażce był wpisany błąd to nie wiedzą , zostali wybrani po to żeby innych denerwować a w wyniku tego dostawać po głowie.Ja tam bym im nie zazdrościł , pokorne ciele dwie matki ssie. A tak w ogóle to odpóść sobie tą wpadkę z BR już nie cierp nie czuj się wybranym

Pozdrawiam

Rafaell

Rafaell

Niestety nie dam ci tej satysfakcji z JVC.Troche mnie drazni twój wyrozumiały ton ale na tym forum niestety tak jest i trzeba sie pokazac jakim sie jest wyrozumiałym ,oczytanym ,osłuchanym i w ogóle kulturalnym no i jeszcze wykształconym.Ja mam na to swoje okreslenie i z powodu panujacych tutaj zniewiesciałych obyczajów nie napisze tych wyrazów.I zdziwisz sie ale duzo forumowych audiofili zgadza sie ze mną.

Nie musisz na kazdy mój wpis odpowiadac wpisem z encyklopedii ,wystarczy jak napiszesz co normalnie...

Grundig High Fidelity

mzawek, 9 Maj 2007, 21:57

Masz pecha nie napiszę Ci "spieprzaj dziadu"ktoś musi zapewniać innym forumowiczom rozrywkę i to Ci się udaje chyba wiesz co z siebie robisz

narzekajac na ten BR bez końca

Nie zgadzam sie z postem powyżej.Gdyby ten JVC był tak doskonały i rewelacyjny nie byłby do kupienia za 30zł.

Podobno bije wszelkie szpulowce,decki ,cd, a kopie sa rewelacyjnie wierne.Tylko dziwne ze nikt o tym jakos nie wie i stoi taki za 50 euro na ebay i pies z kulawa nogą nawet na niego nie nasika...A decki sa od 100zł do paru tysiecy do kupienia.Nie wspomne o dobrych szpulowcach.Żebym ja go chociaz nie słuchał nie nagrywał i wogóle nie widział....no ale jest inaczej.

Grundig High Fidelity

Marek-41, 9 Maj 2007, 22:02

i całe szczeście na żadnym innym sprzecie nie ma tak korzystnego przebicia,innym mówimy

"koniec i bomba kto czytał ten tromba"

Pozdrowienia

Rafaell

Rafaell

Jak ktos sie usmieje z moich wpisów to mnie bardzo cieszy.Nie sa to powazne sprawy i głupoty mozna pisac.

Mam tylko watpliwosci czy to ja zdurniałem do konca czy kto inny.Tez bym sie cieszył hiendem za 30 zł.Najlepszym magnetofonem nowej ery .

Niestety ty jak zawsze musisz błysnac i próbowac mnie osmieszyć.Czy ty masz wogóle takowy JVC w domu ...?

Grundig High Fidelity

mzawek, 9 Maj 2007, 22:21

a po co wystarczy ze ty masz i inni mają ,ja narazie kompletuję słuchawki które mi najlepiej podejdą jak BR-y potanieja na 15 zł to kupię taki w świetnym stanie (pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł) ,wtedy przesyłka wyjdzie mi za darmo.świetne miksery do BR-a były po 5 funciaków i na razie też jeszcze nie kupiłem .Pamiętaj nowa głowica to 1000 zł+ serwis, BR powinien mieć w studyjnych warunkach wymianę co 2000godzin a w domowych wystarczy 4000godzin po co dokładać do interesu rozumiesz teraz mnie że czekam na okazję jak najniższych póżniejszych kosztów

Nie wiem czy wyłapałem ironie czy mi sie zdaje tylko .No ,ale nie wazne .Jak nie masz tego JVC to go jeszcze nie oceniaj.I ze mnie nie pokpiwaj bo jeszcze mozesz sie rozczarowac tym heliakalnym zapisem( nawet jak słuchałes juz pobieznie.Juz czytalem wczesniej o jego doskonalym wplywie na nagranie...mi poczatkowo bardzo sie podobalo.

Grundig High Fidelity

mzawek>witaj!drażni Cię wyrozumiały ton Rafaella i jego dobre maniery? Im więcej takich ludzi tym lepiej. Po prostu prowokujesz i tyle. Miałem nic nie pisać, ale udało Ci się. Naprawdę ciężko mi zrozumieć jak dobre cechy człowieka można ignorować. Czyli wolisz chamów? Nie uwierzę, chyba,że rozsądnie mnie przekonasz - to przyjmę to do wiadomości. A temat BR pewnie będzie powracał co jakiś czas jako etatowy do prowokowania innych. Nikt nie pisze,że BR - to największe cudo świata, ale wyobraź sobie, ze dla kogoś tak może być i nic na to nie poradzisz. Ja uważam,że jeśli ktoś ma szanse kupić sobie Bra za 50 zł - powinien to natychmiast zrobić. Każdy "taśmiak" powinien mieć go w domu i sprawdzić samemu co w trawie piszczy - żadne ryzyko. Wielu z nas tutaj piszących ma duże doświadczenia w obcowaniu z różnymi sprzętami - Ty także - więc szanujmy to doświadczenie, a że każdy lubi co innego - na to nie ma wpływu.

mzawek>a może ci się nudzi i stukasz po prostu w klawiaturę?

PS Ja nie zaliczam siebie do audiofili ( jakoś źle mi się to słowo kojarzy) więc nie mam problemu z ich opiniami o czymkolwiek. Pozdrawiam wszystkich kochających magnetofony - Jacek

Faktycznie nieraz troche przeginam ale kultura osobista u kogokolwiek mi nie przeszkadza.Unosze sie sam nie wiem po co jako ze jestem spokojny dosyc.W sumie sa tu ludzie bardzo ciekawi i tematy tez mi bliskie.i kolegi rafaella nie uwazam za jakiegos przygluchego tylko sie nie zgadzamy w tym czy tamtym.

Grundig High Fidelity

Mzawek .Przypominam,że podczas przeprowadzki pomylono sztuki dobre z tymi uszkodzonymi.W moim kupionym przed ta pomyłką wykonano pełny przegląd i jak była taka potrzeba wymieniano również głowice.Nie masz gwarancji,że twój jest z odpowiedniej partii.Inaczej nie moge wytłumaczyc,że jedne bez problemu jedzą każdą taśmę ,a inne nie.Wez to pod uwagę,zanim będziesz dalej płakał nad tym systemem.

Marek-41

ten mój nagrywa( idealnie ) po czyszczeniu wszystkich rolek ,głowicy nie pryka nie pierdzi.Tracking zielone pole.tasmy kupiłem bardzo dobre supervhs hifi oraz zwykle vhs hifi.Jest OK technicznie ale mi nie pasuje jego dzwiek i postaram sie juz nie wtracac w sprawy heliakalne.No ale dobrze jak jest inny punkt widzenia takowego JVC.

Grundig High Fidelity

mzawek>no właśnie, o to chodzi, możemy nie zgadzać się czymś tam i to jest normalne.Wymieniamy swoje poglądy i to nadaje koloryt temu forum, ale szanujemy się jako ludzie - tym bardziej,że łączy nas wspaniała pasja. Pozdrawiam i dziękuję - Jacek

no własnie.

dobrze że sa ludzie wiedzacy co dobrze gra i nie przekreslajacy starych technik zapisu i odtwarzania.Jako ze o tunningach nic nie wartych CD juz mi sie nie chce czytac.Choc sa wyjatki i sam miałem starego plastikowego CD philipsa( ztuningowałem go na smierc).

Niestety według doniesien prasowych kaseta juz sie skonczyła.Jutro dzwonie do JVC Polska na Szyszkowa w Warszawie .Moze uda sie cos w dobrej cenie załatwic .Mi potrzeba troche metalowych tasiemek.jest troche na allegro ale ceny jakies unijne bardzo.

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi