Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Głowice trzy lewa kasująca, środkowa z możliwością obrotu o 180 stopni prawa kasująca Nagrywanie na stronie A lewa środkowa; nagrywanie po stronie B prawa [obrócona] środkowa. Przy tym systemie autoreversu niema 100 % pewności idealnego ustawienia głowic, znacznie mądrzej rozwiązano ten problem w UHeR-ze CR-210

Pozdrawiam

Zbyszek

Słonecznego dnia [oby]

Witam szpulomaniaków

Na koty zastosujcie walerianę-obficie spryskując maskownice i grajmaszyny :-)))))))

Ja wsie anlagi obudowałem grubą pleksą, bo coprawda kotów nie posiadam ale mojemu czternastomiesięcznemu chłopczykowi przestał wystarczać juz tylko dżwięk i widok szpulek ,światełek etc..

Postanowił sobie sam wysterować conieco.

Pozdrawiam Zbyszku i Was wszystkich

Rafał

VSOP

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Marek w czasach slynnej powodzi w Holandii Polacy jezdzili tam masowo i wykupywali co sie da. Kumpel przywiosl takiego Akai z autoreversem i bylem w szoku jak to gra. To naprawde swietny deck. Pozdrawiam.

Witam.Walerianę ,aby odpędzic koty,broń panie boze.Dopiero by się zaczeło.Koty na walerianę reagują jak człowiek na kokainę,dostają całkowitego amoku.Jedyne co znam ,co je odstrasza to terpentyna.Bardzo nie lubia jej zapachu,ludzie niestety też.Do Discomaniaca i Korwina.Zastanawiałem się po co budowano aż tak skomplikowane kaseciaki,jak np taki szpulowy GX-77 bije je na głowe i nie jest tak wrażliwy .Chyba tylko w celu pokazania możliwości firmy i reklamy.Z drugiej strony ceny jakie osiagają są wprost kosmiczne.Miłego dnia.

Nie wiem jak z tymi dużymi ale wszystko co jest przenośne i co ma napisane na sobie coś innego niż UHER MADE IN W. GERMANY nadaje się wyłącznie do tak zwanego mienia lub do masturbacji. Aby było śmieszniej mam do dyspozycji na okres wyjazdu znajomego do USA 4400 Monitor który kładzie na łopatki wszystko co się tylko rusza głos wydaje na drzewo nie ucieka i jest czterościeżkowe , to że mam niczym nie opisaną i wręcz patologiczną słabość do dwuśladów to wyłącznie moja sprawa, przeciętny PACJENT nie jest w stanie 100/100 wskazać co jest nagrane na 4200 a co na 4400 ten sam numer mogę odstawić podając mu do odsłuchania coś nagranego na XLII 90 MAXELLA przy przesuwie 9.5 cm/sek zamiast 4.76 na UHER-ze CR-260. Kochajmy swoje zabawki .

Pozdrawiam

Zbyszek

Trochę nie na temat, ale zobaczcie za jakie grosze poszła całkiem ładniutka wieża "Optoniki".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Barthezz - jeżeli to jest demagnetyzer elektroniczny(na bateryjkę) to powinien piszczeć po zakońćzeniu rozmagnesowania(tak słyszałem o tych elektronicznych bo ja mam niepiszczący mechaniczny demagnetyzator z wirującym magnesikiem czy co tam jest w srodku) pozatym najporostszy sposób sprawdzenia to zapodajesz dobrze nagrana kaseta dajesz play i jesli jakosc wysokich tonów wyraźnie się poprawiła a szumy ucichły to znaczy że rozmagnetyzowało

Najprostsza metoda to na prof. dr. inż Bolesława Urbańskiego kupić Jego książkę Magnetofon w Pytaniach i odpowiedziach i za tak zwane psie pieniądze będziesz miał wyjaśnione wiele spraw i życie twoje stanie się łatwiejsze oprócz taśm nasączonych płynem demagnetyzującym wszystkie demagnetyzatory piszczą buczą i nie po zakończeniu procesu ale w jego trakcie.

Pozdrawiam

Zbyszek

V-savage

Rozmagnesowanie głowic to podstawa....

ja mam niestety kłopot jako ze mój zabytkowy Braun C2 sie rozjechał.Słychac nierównomiernosci przesówu i falowanie wysokich czestotliwosci( sola gitarowe, skrzypce , dete instrumenty ).mam nadzieje ze tylko paski.

Grundig High Fidelity

Polecam książke o naprawie magnetofonów kasetowych ale także czyszczeniu,smarowaniu i dużo podstaw budowy magnetofonu kasetowego,kosztuje grosze a warto to mieć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Otrzymalem wspanialego SONY WM-D6C :)

Jest znakomity jezeli chodzi o jakos dzwieku ze sprzetu przenosnego, jestem mocno zafascynowany detalami. Sprzecik odtwarza wszystkie rodzaje tasm i w Dolby NR C i B. Mam pytanko w zwiazku z nagrywaniem na niego materialu. Jakiego mikrofonu najlepiej uzywac (mam wejscia mini jack) chodzi mi o jakies dane techniczne ale mile bedzie wskazanie kilku modelow i najlepiej jakichs Vintage ;P

pozdrawiam i czekam na opowiedzi

O ile sie nie myle w tym walkmanie jest głowica typu Laser Amorphous i dwa wałki.Wrzuć fotki toru przesuwu,też swego czasu chciałem go kupić ale chodzi ponad 100 Eur.

Zdjecie moze troche nie ostre to przy lampce...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gratulacje tak jak SONY WLKMAN PROFESSIONAL WM-D3 , WM-D6C jest pomimo niezwykłej miniaturyzacji jednym

z najsłynniejszych magnetofonów przenośnych piosenki Jimiego Hendrixa te wersje pierwsze najcenniejsze były na nim nagrywane

Pozdrawiam

Zbyszek

Na spacery z psem nie znajdziesz lepszego do słuchania swoich kaset,przymierzałem się do niego ale kasa poszła w innym kierunku, gratuluję zakupu WM-D6C to jest to (teraz pewnie znów podrożeje ale co mi tam)

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mialem to szczescie i dostalem go za darmo :) ale jezeli chodzi o spacery to oczywiscie....doskonale sie nadaje tez do podrozy (tak mysle). Ale dalej czekam na odpowiedz jakiego mikrofonu uzywac... polecicie cos moze ?

Na Allegro jest opcja kup teraz UHER-M514 jest to dobry mikrofon reporterski do UHER-ów REPORT z serii 4000 i CR- ma przełącznik pasma M/S [Muzyka /Mowa] i klawisz do chwilowej pausy cena 50złp

Ukryta Zawartość

może być to także Mikrofon Stereo Elektretowy ME-570 Philips jest takowy na Allegro, 59.00 złp + transport,

albo mikrofon Stereo Pojemnościowy kierunkowy 69.00 złp + transport albo Shure Brothers 515SB [uNIDYNE B]

cięzki chromowany z lat 60-tych u mnie na kolanach.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Szukaj do niego słuchawek

JVC HM-200E Binaural

Ukryta Zawartość

oraz JVC HA-NC100 z systemem redukcji szumu [nr aukcji 205462457] świetne ale pacjenci ich nie kupują bo zbyt mało audiofilskie odsłuchaj w sklepie firmowym JVC pl to padniesz z wrażenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Aiwa AD-F 880 nie jest wcale az tak kiepskim deckiem jak niektorzy tutaj o niej pisza. Ma pare niedomagan ale broni sie swietnymi glowicami. Nieco wycofana srednica to najwieksza wada brzmieniowa wg mnie. Z kolei najwyzsze rejestry to jej zaleta. Tyle na razie. Pozdrawiam.

Do 55WB

Zaraz srana masz miłą wiadomość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Zbysiu takie informacje to dawaj na PW bo póżniej najbardziej zainteresowany zostaje przelicytowany,tak było przy demagnetyzerze.Jacekk011 niestety nie kupił

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi