Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem jak sa podpiete glowice,jakies kabelki tam widac jest ich sporo,musialbym rozebrac calkowicie decka a wole tego nie robic bo to dosyc skomplikowane urzadzenie

wolalbym zeby tym zajal sie ktos kto sie na tym dobrze zna,deck jest swietny gra ciepluchno, slodziuchno jak lampka jakas

Przepraszam za kiepską jakość ale na razie zrobiłem komórką, jutro zrobię D700.

Niestety był grzebany albo przez Słowaka albo przez mało gramotnego Niemca...

Rozregulowane poziomy nagrywania i BIAS

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15471-039233500 1301055458_thumb.jpg

post-15471-042816300 1301055486_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez nadzorca2
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

D 700 fajny sprzęt;-) Nie zapomnij o CT-95. Gdzieś mam na kompie cały zestaw jego zdjęć ale niestety nie był mój:-( Dzisiaj mam chwilę czasu to pewnie też coś popstrykam;-)

pioneer 939,pod spodem soniak

Ukryta Zawartość

post-25430-079310300 1301063821_thumb.jpg

post-25430-009264000 1301063845_thumb.jpg

post-25430-014622700 1301063861_thumb.jpg

post-25430-073596100 1301063873_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przepraszam za kiepską jakość ale na razie zrobiłem komórką, jutro zrobię D700.

Niestety był grzebany albo przez Słowaka albo przez mało gramotnego Niemca...

Rozregulowane poziomy nagrywania i BIAS

Fajny deck, a co do jakości zdjęć, gdybyś je pomniejszył wyglądałyby lepiej, a i tak są za duże. I rzeczywiście szkoda, że był grzebany, ale to nie spisuje go na straty, trochę roboty i wróci do siebie ;-)

Fajny deck, a co do jakości zdjęć, gdybyś je pomniejszył wyglądałyby lepiej, a i tak są za duże. I rzeczywiście szkoda, że był grzebany, ale to nie spisuje go na straty, trochę roboty i wróci do siebie ;-)

Tak nie zwróciłem uwagi na rozmiar i pomyłkowo puściłem w tak dużym rozmiarze.

Jeżeli chodzi o KX-9050S to go już zrobiłem. Nie mając testowej taśmy nagrałem na Technicsie RS-B965 częstotliwości 100Hz, 800Hz, 1kHz, 10kKz oraz 12,5kHz i na niej ustawiałem tor przesuwu.

Jak się później okazało to Ten Kenwood KX-9050S miał też ruszane głowice czego efektem było:

1. brak kompatybilności z kasetami nagrywanymi na innych magnetofonach

2. przy nagrywaniu strony "B" kasował część ścieżki nagranej poprzednio na stronie "A". Efekt był taki, że dobrze było jedynie słychać ostatnio nagraną stronę.

3. poziom nagrywanego sygnału był niższy niż w innych magnetofonach ponad -2dB.

Teraz jest naprawdę dobry, świetnie działa automatyczna kalibracja, którą można nieco skalibrować w górę lub w dół manualnie.Dźwiękowo zbliżony do RS-B100 tylko z większą ilością basu. Mój egzemplarz ma na szczęście mało używane elementy toru przesuwu takie jak prowadniki taśmy. Głowica jedynie ma połysk w miejscu styku z taśmą i nie ma nawet pod lupą śladu wytarcia.

Jak widzicie nawet głowice, które ponoć mają lakier zabezpieczający na śrubach mogą być kręcone, ponieważ często stwardniały lakier obraca się z całą śrubą. Można zrobić nawet pełen obrót i nie widać pęknięć lakieru.

Jeszcze jedno, Kenwoody mają dobry i łatwy do regulacji sposób prowadzenia taśmy. Nie posiada tak jak Technicsy dodatkowego prowadnika z tworzywa z prawej strony za głowicą. Jest jedynie lewy prowadnik z tworzywa i z prawej strony metalowy zespolony z głowicami-to jest najlepszy i najmniej awaryjny sposób w dual capstan.

Edytowane przez nadzorca2

Witam, na początek chcę podziękować wszystkim którzy pomogli mi przy pasku w decku akai gx-r35, to było z miesiąc temu. Wtedy miałem świeże konto i moderator nie puścił moich kilku postów więc nie mogłem pogadać, szkoda, myślę że to zabezpieczenie przed trolami jest za mocne ale... to inna bajka.

Dzisiaj mam problem z Yamahą K-520. Po wciśnięciu Start lub Przwijanie po kilku sekundach wyłącza się. Moje podejrzenie padło na taki charakterystyczny czujniczek. Jest on umiejscowiony za lewą rolką kręcącą szpulką i wygląda tak jakby to był czujnik optyczny kontrolujący obroty, dobrze kombinuję? Na zdjęciu widać, że na tym kółku z ząbkami są resztki "sreberka", czy to jest jakiś rodzaj lustra??? Czy jest możliwe że powodem wyłączania jest to starte sreberko?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, na początek chcę podziękować wszystkim którzy pomogli mi przy pasku w decku akai gx-r35, to było z miesiąc temu. Wtedy miałem świeże konto i moderator nie puścił moich kilku postów więc nie mogłem pogadać, szkoda, myślę że to zabezpieczenie przed trolami jest za mocne ale... to inna bajka.

Dzisiaj mam problem z Yamahą K-520. Po wciśnięciu Start lub Przwijanie po kilku sekundach wyłącza się. Moje podejrzenie padło na taki charakterystyczny czujniczek. Jest on umiejscowiony za lewą rolką kręcącą szpulką i wygląda tak jakby to był czujnik optyczny kontrolujący obroty, dobrze kombinuję? Na zdjęciu widać, że na tym kółku z ząbkami są resztki "sreberka", czy to jest jakiś rodzaj lustra??? Czy jest możliwe że powodem wyłączania jest to starte sreberko?

Raczej nie (nie znam mechanizmu Yamahy) ale są to najczęściej czujniki optyczne i te ząbki mają za zadanie przysłaniać światło pochodzące z diody świecącej, której światło pada na fotorezystor. Sprawdź czy nie jest spalona dioda albo odbiornik (mogą być czymś przybrudzone) , będzie taki sam efekt elektryczny jakby nie obracało się kółko z ząbkami a co za tym idzie nie było dowijania prawej szpuli.

Edytowane przez nadzorca2
Gość V-savage

(Konto usunięte)

Ja na zdjęciu nie widzę resztek sreberka. Jeśli tak owe są to powinno tam być właśnie takie sreberko.

Z rodzajów jakie pamiętam to były 2 typy talerzyków pewnie jest więcej. Jeden z naciętym kółkiem i strumień światła raz trafiał na talerzyk, raz na wyciętą przerwę.

Drugi to przyklejona taka okrągła szachownica na spodzie talerzyka, strumień raz pada na czarne , raz na białe(srebrne) pole.

Licznik działa czy stoi w miejscu?

Licznik działa. Sprawdziłem na drugim talerzyku i jednak jest tam idealne sreberko. To starte już polakierowałem srebrzanką nitro i żeby miało większy połysk to pociągnąłem jeszcze lakierem bezbarwnym (pożyczyłem od żony, do paznokci :)) Pierwsza próba odpalenia nie powiodła się. Może za słabo się błyszczy??? Na zdjęciach jest ten "świałowód" ale jak to działa? co to za element optyczny?

edit. mała zmiana, licznik już nie działa :(

Ukryta Zawartość

post-33519-060399300 1301086029_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Cruel
Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Licznik działa. Sprawdziłem na drugim talerzyku i jednak jest tam idealne sreberko. To starte już polakierowałem srebrzanką nitro i żeby miało większy połysk to pociągnąłem jeszcze lakierem bezbarwnym (pożyczyłem od żony, do paznokci :)) Pierwsza próba odpalenia nie powiodła się. Może za słabo się błyszczy??? Na zdjęciach jest ten "świałowód" ale jak to działa? co to za element optyczny?

edit. mała zmiana, licznik już nie działa :(

Zajrzyj tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1881978

GM

Przejrzałem ten wątek na elektrodzie, ciekawe rzeczy tam piszą ale na szczęście u mnie okazało się że już jest wszystko OK :)

a w czym rzecz, a no w tym że patent z metalicznym lakierem sprawdził się ale pierwsze próby po złożeniu robiłem na wyciągniętym mechaniźmie i coś mi się wydaje że światło lampki którą sobie oświetlałem wprowadzało w błąd element fotoczuły. Wczoraj w nocy dałem sobie siana a dzisiaj z rana poskładałem to wszystko do kupy i... na razie działa :))) Licznik też chodzi, zostaje czyszczenie i można cieszyć się z kolejnego sprzęta. Dzięki wszystkim za wsparcie.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Przejrzałem ten wątek na elektrodzie, ciekawe rzeczy tam piszą ale na szczęście u mnie okazało się że już jest wszystko OK :)

a w czym rzecz, a no w tym że patent z metalicznym lakierem sprawdził się ale pierwsze próby po złożeniu robiłem na wyciągniętym mechaniźmie i coś mi się wydaje że światło lampki którą sobie oświetlałem wprowadzało w błąd element fotoczuły. Wczoraj w nocy dałem sobie siana a dzisiaj z rana poskładałem to wszystko do kupy i... na razie działa :))) Licznik też chodzi, zostaje czyszczenie i można cieszyć się z kolejnego sprzęta. Dzięki wszystkim za wsparcie.

Znaczy, że lampka oświetlała "światłowód" i podczerwień zawarta w widmie jej światła, oszukiwała fototranzystor zawarty w czujniku.

Podobne "jazdy" były w pewnych modelach magnetowidów, w których "szalał" mechanizm windy kasety gdy wnętrze mechanizmu było oświetlone. Po założeniu pokrywy objawy "szaleństwa" ustawały.

GM

Podobne "jazdy" były w pewnych modelach magnetowidów, w których "szalał" mechanizm windy kasety gdy wnętrze mechanizmu było oświetlone. Po założeniu pokrywy objawy "szaleństwa" ustawały.

Potwierdzam. Przerobiłem to autopsyjnie na magnetowidzie LG (nie pamiętam modelu, tuż po rebrandingu z Goldstara).

Trafił dziś do mnie zupełnie przypadkowo i dosłownie za grosze - bo teraz na normalne zakupy nie mam funduszy Nakamichi 580.To mój pierwszy Nakamichi i bardzo mi się podoba, rok z tego co wiem 1978 :-)Deck okazał się nie sprawny,po włączeniu świeci no i jest kilka problemów :

1.Po wsadzeniu kasety zakręca szpulkami na chwilę (taśma się przesuwa) - a to powinno być chyba napinanie taśmy (dual capstan) - bez jej przesuwu jak sądzę.

2.Po wymianie paska od silniczka do przesuwania mostka z głowicami poprzez kółko magnetofon rusza, ale momentalnie zwalnia i staje i play się wyłącza.

Wcześniej tak nie było, grał bez zatrzymywania się.

3.Kieszeń kasety nie daje się otworzyć przy założonym panelu przednim - bez niego normalnie się otwiera bez oporów - tak wygląda jakby kieszeń milimetr

większa była z jednej strony na dole niż otwór w panelu i swobodnie nie może w nim być otwierana.

4.Brakuje niestety głowicy kasującej - została wykręcona :-(( - jaka być powinna i czy ktoś ma może taką ?

5.Czy magnetofon obsługuje taśmy metalowe?

6.Czy osłonkę na głowicy można zdjąć w celu dokładnego jej wyczyszczenia ?

Będę wdzięczny za informacje, zdążyłem chwilę posłuchać jak on gra - rewelacyjnie !!!

Zdjęcia elektroniki są zrobione od spodu, od góry są luty i cała płytka zamocowana pod skosem bo na panelu wszystko jest tez pod skosem :-)

Zdjęcia na razie "robocze", jak go całego zrobię - wstawię "nastrojowe" :-)

Ukryta Zawartość

post-19017-046180600 1301219579_thumb.jpg

post-19017-033479100 1301219591_thumb.jpg

post-19017-046964800 1301219609_thumb.jpg

post-19017-051057200 1301219620_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Posiada ktoś może w swoim zbiorze Hitachi D-900 ??? Bardzo zależało by mi na informacjach dotyczących pracy mechanizmu. W decku tym ciągle włącza się "play" zaraz po włączeniu zasilania. Inne funkcje działają prawidłowo (przewijanie, stop itp.), jednak tylko wtedy gdy przytrzyma się przycisk funkcyjny. Na "Elektrodzie" umieściłem serwisówkę do tego modelu. Jeśli ktoś z Was elektroników mógłby, to niech do niej zajrzy i spróbuje coś wykombinować.

Trafił dziś do mnie zupełnie przypadkowo i dosłownie za grosze - bo teraz na normalne zakupy nie mam funduszy Nakamichi 580.To mój pierwszy Nakamichi i bardzo mi się podoba, rok z tego co wiem 1978 :-)Deck okazał się nie sprawny,po włączeniu świeci no i jest kilka problemów :

1.Po wsadzeniu kasety zakręca szpulkami na chwilę (taśma się przesuwa) - a to powinno być chyba napinanie taśmy (dual capstan) - bez jej przesuwu jak sądzę.

2.Po wymianie paska od silniczka do przesuwania mostka z głowicami poprzez kółko magnetofon rusza, ale momentalnie zwalnia i staje i play się wyłącza.

Wcześniej tak nie było, grał bez zatrzymywania się.

3.Kieszeń kasety nie daje się otworzyć przy założonym panelu przednim - bez niego normalnie się otwiera bez oporów - tak wygląda jakby kieszeń milimetr

większa była z jednej strony na dole niż otwór w panelu i swobodnie nie może w nim być otwierana.

4.Brakuje niestety głowicy kasującej - została wykręcona :-(( - jaka być powinna i czy ktoś ma może taką ?

5.Czy magnetofon obsługuje taśmy metalowe?

6.Czy osłonkę na głowicy można zdjąć w celu dokładnego jej wyczyszczenia ?

Będę wdzięczny za informacje, zdążyłem chwilę posłuchać jak on gra - rewelacyjnie !!!

Zdjęcia elektroniki są zrobione od spodu, od góry są luty i cała płytka zamocowana pod skosem bo na panelu wszystko jest tez pod skosem :-)

Zdjęcia na razie "robocze", jak go całego zrobię - wstawię "nastrojowe" :-)

Gratuluję ! Dorwałeś kawał niezłej maszyny ! Jeśli można, to napisz na PW ile za nią zapłaciłeś ?

Witam!

Wczoraj postanowiłem podpiąć i posłuchać swojego Technics’a RS-B55 pod wpływem pozytywnych opinii Kolegi Neomammut o tym decku. Grał bardzo fajnie aż do dzisiaj przed południem zacharczał i stanął. Odsłuchałem na nim kilka kaset i trafiła jedna, co ciężej chodziła po połowie deck stanął.

Taśmę przewija w obie strony, wałek ciągnie taśmę, ale rolka nie nawija. Po rozebraniu okazało się, że wysypały się dwa zęby od kółka zębatego napędzającego rolkę nawijającą (foto).

Magnetofon co prawda ma swoje lata (26 lat) kółko jest bardzo delikatne giętkie i zarazem kruche.

Patrzyłem w serwisówce oznaczenie części: RDG5772Z i w necie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie jest dostępne. Takie kółka były stosowane z tego co mi wiadomo w deckach RS-B25, RS-B28R, B29R, RS-TR165, RS-TR265. Moja prośba, czy ktoś z Szanownych kolegów nie ma do sprzedania takiego kółeczka, lub posiada mechanizmy do w/w decków na zbyciu z dobrym kółkiem, ewentualnie prosiłbym o link do sklepu gdzie można nabyć takie kółko.

W ostateczności pozostaje mi polowanie na znanym portalu aukcyjnym na decka z uszkodzoną elektroniką, co jest wątpliwe, bo z reguły to uszkodzenia typu mechanicznego ( nie ciągną kaset) :(

Pozdrawiam.

post-21204-048604300 1301236239_thumb.jpg

post-21204-080256700 1301236253_thumb.jpg

post-21204-084022200 1301236285_thumb.jpg

post-21204-033078600 1301236296_thumb.jpg

post-21204-025705300 1301236307_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!

Wczoraj postanowiłem podpiąć i posłuchać swojego Technics’a RS-B55 pod wpływem pozytywnych opinii Kolegi Neomammut o tym decku. Grał bardzo fajnie aż do dzisiaj przed południem zacharczał i stanął. Odsłuchałem na nim kilka kaset i trafiła jedna, co ciężej chodziła po połowie deck stanął.

Taśmę przewija w obie strony, wałek ciągnie taśmę, ale rolka nie nawija. Po rozebraniu okazało się, że wysypały się dwa zęby od kółka zębatego napędzającego rolkę nawijającą (foto).

Magnetofon co prawda ma swoje lata (26 lat) kółko jest bardzo delikatne giętkie i zarazem kruche.

Patrzyłem w serwisówce oznaczenie części: RDG5772Z i w necie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie jest dostępne. Takie kółka były stosowane z tego co mi wiadomo w deckach RS-B25, RS-B28R, B29R, RS-TR165, RS-TR265. Moja prośba, czy ktoś z Szanownych kolegów nie ma do sprzedania takiego kółeczka, lub posiada mechanizmy do w/w decków na zbyciu z dobrym kółkiem, ewentualnie prosiłbym o link do sklepu gdzie można nabyć takie kółko.

W ostateczności pozostaje mi polowanie na znanym portalu aukcyjnym na decka z uszkodzoną elektroniką, co jest wątpliwe, bo z reguły to uszkodzenia typu mechanicznego ( nie ciągną kaset) :(

Pozdrawiam.

Nie znam angielskiego, ale chyba tu można kupić za 99centów....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie znam angielskiego, ale chyba tu można kupić za 99centów....

Ukryta Zawartość

n/a = not available = niedostępne, niestety

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

n/a = not available = niedostępne, niestety

Warto również zwrócić uwagę na to, że n/a znajduje się obok "Detailed description".

Manufacturer: Panasonic

Part Number: RDG5772ZB

Part Number Variations: rdg5772zb

RDG5772ZC

rdg5772zc

RDG5772Z

rdg5772z

Description: RDG5772ZC

Your Price: $0.99

Detailed Description: n/a

Myślę, że dokładny opis jest niedostępny.

GM

Edytowane przez G.Mark

No faktycznie, tak po najmniejszej linii oporu napisałem. W tej sytuacji wygląda że produkt może być jak najbardziej dostępny, tylko koszty wysyłki chyba większe niż cena częsci. Ale z drugiej strony jak komuś pilnie potrzebna jest część i to najlepiej nowa bo chce trochę podziałać na magnetofonie to co zrobić, trzeba kupić :-)

No faktycznie, tak po najmniejszej linii oporu napisałem. W tej sytuacji wygląda że produkt może być jak najbardziej dostępny, tylko koszty wysyłki chyba większe niż cena części. Ale z drugiej strony jak komuś pilnie potrzebna jest część i to najlepiej nowa bo chce trochę podziałać na magnetofonie to co zrobić, trzeba kupić :-)

Mati73,

W zagranicznych deck'ach i tak nie często się to zdarza, za to w Polskich typu Finezja czy radiomagnetofony typu RM 222 itp; zdarza się to notorycznie. Ale muszę się pochwalić, że kiedyś w ślepo kupiłem Finezje 1 za 20 zł i okazała się w idealnym stanie, mam ją ponad rok i trochę się już u mnie ograła, a to felerne koło z kałczuku (dobrze mówię?) nie straciło ani jednego ząbka. Musiała być dobrze przechowywana :-)

Witam!

Koledzy, nie ma tak źle co by .... wczoraj z deka podłamany wziąłem szkło i poszedłem załyczyć do kolegi, który ma podobnego hopla na punkcie sprzętu - tylko wszelakiej maści, a mnie bardziej rajcują magnetofony i ..... okazało się, że ma zdezelowanego dwukaseciaka RS-TR165, a właściwie przedni panel z mechanizmami. Po rozebraniu pierwszego mechanizmu okazało się, że jest kółeczko, ale z wyszczerbionym jednym ząbkiem :( natomiast po rozebraniu drugiego - kółeczko było całe :)

Dzisiaj znając moje zamiłowanie do doświadczeń założyłem najpierw kółeczko z wybrakowanym jednym zębem rolka ruszyła i chodziła bez kasety idealnie, natomiast po włożeniu kasety magnetofon działa odtwarza, rolka nawija tylko jest jeden mankament cykliczne chrobotanie takie (chrum, chrum). Później założyłem to dobre kółeczko i deck śmiga :) - co wcale nie znaczy, że przestałem poszukiwać kółeczka – dobrze jest mieć na zapasie na czarną godzinę :)

Wniosek:

- nie ma co obciążać delikatnych mechanizmów kasetami większymi niż C-60,

- dobrze jest przewinąć kasetę przed odtwarzaniem,

...... hm niby człowiek zna zasady, a się nie stosuje do nich ?!

Dziękuję z pomoc.

Wczoraj z kolegą wybraliśmy się do punktu zbiórki sprzętu elektronicznego. Gość nie mógł nas wpuścić na "szper", bo gdyby coś się stało, mieliby kłopoty. Ale powiedzieliśmy czego szukamy i po chwili znalazł się "Amator" oraz srebrna wieża UNITRY składająca się z M 8010, wzmacniacza 311D "Trawiata", oraz jakiegoś tunera - nie pamiętam jakiego ;-) Wziąłem magnetofon, resztę kolega. Deck był w kiepskim stanie, ale po wymianie pasków, małym przesmarowaniu, czyszczeniu i dolutowaniu kabla sieciowego dał znaki życia :-) Po wyczyszczeniu wizualnie jest całkiem ładny! Jeszcze nieukończony, muszę kupić żarówki od podświetlenia wskaźników, wymienić wyłącznik i przede wszystkim - głowicę, nie dość że jest w fatalny stanie, to sama w sobie jest fatalna, rdzenie nie równe i kiedy ustawię jeden kanał dobrze, drugi będzie grał źle, a co do jej stanu - jadąc po niej palcem czuć rów wytarty od taśmy, nie wiem, jak ktoś mógł na niej słuchać :P I co ciekawe, ta głowica jest jeszcze fabryczna, były na niej plomby, jak zresztą na wszystkim innym. W każdym razie - uratowany przed utylizacją! :-)

Ukryta Zawartość

post-19067-071134000 1301567855_thumb.jpg

post-19067-053651800 1301567871_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczoraj z kolegą wybraliśmy się do punktu zbiórki sprzętu elektronicznego. Gość nie mógł nas wpuścić na "szper", bo gdyby coś się stało, mieliby kłopoty. Ale powiedzieliśmy czego szukamy i po chwili znalazł się "Amator" oraz srebrna wieża UNITRY składająca się z M 8010, wzmacniacza 311D "Trawiata", oraz jakiegoś tunera - nie pamiętam jakiego ;-) Wziąłem magnetofon, resztę kolega. Deck był w kiepskim stanie, ale po wymianie pasków, małym przesmarowaniu, czyszczeniu i dolutowaniu kabla sieciowego dał znaki życia :-) Po wyczyszczeniu wizualnie jest całkiem ładny! Jeszcze nieukończony, muszę kupić żarówki od podświetlenia wskaźników, wymienić wyłącznik i przede wszystkim - głowicę, nie dość że jest w fatalny stanie, to sama w sobie jest fatalna, rdzenie nie równe i kiedy ustawię jeden kanał dobrze, drugi będzie grał źle, a co do jej stanu - jadąc po niej palcem czuć rów wytarty od taśmy, nie wiem, jak ktoś mógł na niej słuchać :P I co ciekawe, ta głowica jest jeszcze fabryczna, były na niej plomby, jak zresztą na wszystkim innym. W każdym razie - uratowany przed utylizacją! :-)

...oj, miałem ja tego "delikwenta" jak tylko się pokazał...:-))...w pogoni za miniaturyzacją zastąpił u mnie dużego kaseciaka chyba diory, firmowanego nazwą "Emerson".....spora maszyna z "kalkulatorem" do wybierania funkcji.....rany jak ja po jakimś czasie płakałem za tym Emersonem....:-))

• Pokaż nowe odpowiedzi