Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

bo przedmioty zostały kupione i będa kupowane.

no właśnie: bo naiwniacy BYLI SĄ I BEDĄ

a swoją drogą sam pewnie jestem naiwniakiem, jak niedawno za akai gx75 dałem całe 777pln...Ale w sumie racja: JA dałem bo tak MI się podobało i NIKOMU nic do tego...

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Zdecydowanie sprzedający powinien rozdać swój towar po 100 złotych za sztukę.

To jest istotnie skandal, że ktoś ma czelność kupować na jego aukcjach za takie kwoty.

To są naprawdę naiwniacy, którzy nie mają za grosz szacunku dla poczucia dobrego smaku niektórych bywalców tego forum.

Pytania: Co Cię obchodzi to, że ten sprzedający ma takie, a nie inne ceny? Ktoś Cię zmusza do zakupu? Czy może wierci Cię w dolnych rejonach świadomość tego, że ktoś wystawia za takie kwoty, a Ty nie możesz sobie pozwolić na zakup?

A już zwykłym chamstwem jest nazywanie kupujących per "naiwniak". Znasz ich? Znasz ich możliwości finansowe? No właśnie.

GM

P.S. Sugestie jakobym miał coś wspólnego z tym sprzedającym, możesz sobie od razu darować. To będzie strzał w pudło.

Dokładnie :) też tak myślę. To specyficzny rynek wtórny ktoś płaci tyle ile jest w stanie. Też bym chciał kupić Dragona przykładowo za 500zł. Ceny po 4tys. uważam za przegięcie i co z tego? Nie wydaje, mi się, że ten kto kupuje takiego Dragona jest naiwniakiem.

A jeszcze jak ma dochód koło 20tys/miesiąc to 2tys. za klocka to dla niego nie wiele.

xatt z całym szacunkiem, ale też przepłaciłeś za gx75mkII

xatt z całym szacunkiem, ale też przepłaciłeś za gx75mkII

wiem :) a najgorsze to, że mnie kusi by jeszcze raz przepłacić (i przy okazji zostać naiwniakiem hehe) kupując wiadomo skąd excelię za tysiaka a może i ponad...nie wiem, czy się powstrzymam

Edytowane przez xatt

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

no właśnie: bo naiwniacy BYLI SĄ I BEDĄ

a swoją drogą sam pewnie jestem naiwniakiem, jak niedawno za akai gx75 dałem całe 777pln...Ale w sumie racja: JA dałem bo tak MI się podobało i NIKOMU nic do tego...

No właśnie.

GM

Edytowane przez G.Mark
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kup tą optonicę o której wyżej, troche będziesz musiał przy niej podłubać, ale jak nie patrzyć, jeden z najwyższych modeli

To raczej nie jest to czego szukam.

Mam mało czasu na zabawę kaseciakami a jak się już pobawię - to odkrywam spocony z przejęcia, że trzeba by je wszyskie serwisować i wzajemnie podostrajać na taśmie testowej.

Taki już jest ten urok staroci.

Mam to samo co Ty :), tzn. nie posiadam tak zacnych decków ale wsród tych które posiadam chciałbym wyrównać tylko dwa parametry - skos głowicy i prędkość przesuwu taśmy - i życie stało by się prostsze :)

Kiedyś to zrobię - jak tylko znajdę serwisanta któremu będę mógł zaufać (sobie nie mogę bo jeśli tylko coś tknę to następnego dnia mam wrażenie, że można było to zrobić lepiej co skutkuje tym iż codziennie tak tykam w poszukiwaniu ideału, perfekcyjnego ustawienia - zapominając o słuchaniu muzyki...).

M.

Hm... jakieś 1000-1100 PLN.

W tej cenie dobrym deckiem jest sony 777es na prawdę warto posłuchać, stara linia Sony którą wiem, że lubisz ;).

Nie ma w ogóle porównania z 700es to zupełnie inny poziom.

Mam to samo co Ty :), tzn. nie posiadam tak zacnych decków ale wsród tych które posiadam chciałbym wyrównać tylko dwa parametry - skos głowicy i prędkość przesuwu taśmy - i życie stało by się prostsze :)

Kiedyś to zrobię - jak tylko znajdę serwisanta któremu będę mógł zaufać (sobie nie mogę bo jeśli tylko coś tknę to następnego dnia mam wrażenie, że można było to zrobić lepiej co skutkuje tym iż codziennie tak tykam w poszukiwaniu ideału, perfekcyjnego ustawienia - zapominając o słuchaniu muzyki...).M.

:-)

Zacne nie zacne. Jak widać na mojej skórze, "zacny" zagra gorzej od ocenianego niżej w testach ale zadbanego decka, jak się nie jest "złotą rączką". Jestem również przykładem na to, że bezmyślne wydawanie gotówy "żeby mieć" ma się nijak do późniejszych testów odsłuchowych. Generalnie na Ebay jak i na Allegro kupowanie magnetofonów i gramofonów to jak kupowanie kota w worku.

Z tunerami nie miałem żadnych problemów. Z magnetofonami i gramofonami już w 75 % tak...

Cierpliwość w wyczekiwaniu na dobrą cenę (bez bezzsensownego przepłacania) i szczęśliwa złota rączka to dwa konieczne elementy zabawy.

Mam takiego wymarzonego gramiaka Denona DP47. Zdjęcia i zapewnienia były super a przyszedł szrot. Podobnie z JVC, AKAI, Sony. Drogo a nieefektywnie. Cwani byli...

Zakupem w "10" był za to DAT Sony 2000 ES - ale to taki wyjątek od zaobserwowanej na własnej skórze reguły. Podpięty do lampy zagrał tak, że mi zafalowało przed oczami wyobraźni.

Witam!

Dzisiaj odpaliłem mojego Technics RS-B905 dawno już nie używanego. Nagrałem sobie ostatnią płytę Cohena OLD IDEAS ze świeżo zakupionego winyla, ja Cie nie mogę jak to gra :-), jestem w szoku i słucham w kółko, a nagrałem na zwykłej TDK D60 z dostępnych jeszcze w MM. Analog w pełnym tego słowa znaczeniu, 905 do tej muzyki jest boski. Użyłem systemu DBX bo po kilku próbach on dał najlepsze rezultaty w zakresie basu.

Ten deck jest warty każdej wydanej złotówki z wszystkich 200 jakie za niego dałem! A wyświetlacz ech......, jak możecie to kupcie taki deck, ja polecam serdecznie, nawet dla samego wyglądu !!!

Pozdrówki i miłego słuchania i Wam i sobie życzę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zakupem w "10" był za to DAT Sony 2000 ES - ale to taki wyjątek od zaobserwowanej na własnej skórze reguły. Podpięty do lampy zagrał tak, że mi zafalowało przed oczami wyobraźni.

Jeden z najlepszych DATów jakie miałem. Kapitalny sprzęt.

Jeden z najlepszych DATów jakie miałem. Kapitalny sprzęt.

Tak. Kupiłem go po wnikliwej lekturze Forum.

Mój znajomy ma takiego po tuningu "Svobody"... a kupił taniej ode mnie.

Ja zaś mam CDP-779 ES ze "Svobodą". Laserek czasem pod koniec płytki nie czyta.

Z tunerami nie miałem żadnych problemów. Z magnetofonami i gramofonami już w 75 % tak...

Z ciekawości: jaki tuner wybrałeś? Stawiam na jakiegoś Kenwooda, może Accuphase ?

Accu oddałem dystrybutorowi. Za drogi, bez jaj. Używki nie utrafiłem na aukcjach.

Mam 3 Sony, Kenwood, Pioneer (anodyzowany - marzenie z Peweksu 1984) i Marantza z oscyloskopem.

Wszystkie śmigając cieszą bardziej oko niż ucho...

i mimo to skubany znajduje kupców - naiwniaków...

i mimo to skubany znajduje kupców - naiwniaków...

I jeszcze w ofercie magnetofon po którym ktoś chyba chodził.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i co w związku z tym?

GM

No i co w związku z tym?

GM

To,że to chyba lekka przesada oferować coś takiego, za takie pieniądze pisząc, że towar jest w stanie bardzo dobrym. No ale cóż. To jest tylko moje zdanie. A sprzedający ma prawo żądać tyle ile chce i pisać co chce.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

To,że to chyba lekka przesada oferować coś takiego, za takie pieniądze pisząc, że towar jest w stanie bardzo dobrym. No ale cóż. To jest tylko moje zdanie. A sprzedający ma prawo żądać tyle ile chce i pisać co chce.

Więc dlaczego nie napiszesz do tego sprzedającego i nie powiesz mu tego wprost? Skoro ma prawo, to po co to święte oburzenie?

A jak ktoś jest ślepy i nie widzi co kupuje, to już jego wina, a nie cyklistów i kosmitów.

GM

Edytowane przez G.Mark
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Już kiedyś miałem jazdy z tym gościem. Okazuje się że czyta nasze forum;-)

Wyczyściłem i zdemagnetyzowałem głowice i cały tor. TC-K 700 ES cieszy ucho naprawdę dobrym dźwiękiem. Muzyka żyje swoim analogowym życiem. Pewnie poczekam zanim wymienię na coś lepszego.

Witam !! pochwale się nowym nabytkiem Nakamichi RX-202 za grosze .....,kupiłem w ciemno (brak przewodu napięcia, nie działają przyciski,nie kręci i nie przewija, brak szybki itd.) Ale po zgłębieniu tajemnic jakie kryje ten model okazało się iż był to traf w dziesiątkę. Stan zewnętrzny na 5, było trochę pracy aby przywrócić go do życia i tak zacząłem zabawę z RX-202 .Rozpocząłem reanimację od wyczyszczenia wszystkiego ogólnie, mechanizmy- silnik Sankyo i mikrostyki, wymiana idlera na nowy za 1,50 dobre co !itd. Największym zabiegiem było usunięcie głównej przyczyny niesprawności i pozbycia się tego egzemplarza a mianowicie naprawa dużego koła mechanizmu wysuwania i obracania kasety- ułamany kołek prowadzący ja bym powiedział serce...Pisząc te słowa słucham Naka dżwięk brzmi miękko i przestrzennie, a autorewers coś dla oka.. poezja. Pozostało odbudować szybkę, jestem gdzieś w połowie. Po drodze było oczywiście trochę trudności np. nie działające przyciski , ale tu kłania się cały mechanizm ustawienia kół ...(serce).Jak odbuduję szybkę to wkleję zdięcia. A tak posiadam oprócz w/w parę niezłych magów Akai GX-75, GX-75MK II, NAKAMICHI LX-3 na exportowej szufladzie mds-432 na Francję prawie nówka z silnikami i głowicą Japan... nie kończąc. Jeśli ma ktoś problemy z RX-202 służę wiedzą i odpowiem na pytania. Pozdrawiam wszystkich Analogowców ratujmy ten świat i sprzęt tego już nikt nie zrobi !!!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Witaj w Klubie Pozytywnie Zakręconych;-) Cały czas pracuję ale kręci się TC-K 700 ES i chyba niedawno zrozumiałem istotę analogu choć w audio siedzę od lat.

Witam !! pochwale się nowym nabytkiem Nakamichi RX-202 za grosze ....

Witaj, trochę się więc napracowałeś. Jak zakończysz pracę, koniecznie zamieść zdjęcia.

Pewnie wystawił tę 905 po mojej sprzyjającej ocenie ;-), zaznaczam to nie ja jestem sprzedającym, mój mimo, że nie jest w idealnym stanie wizualnym to jednak w dużo lepszym :-)

Pozdro

Edytowane przez Robinson

" monia-leszek" - chyba wiem którego Naka kupiłeś. Bo tak w ogóle to kupowałeś na Allegro....prawda ?

Cieszę się, że ten deck trafił na kogoś takiego jak Ty, który nie przestraszył się tak poważnych uszkodzeń.

Czekamy na zdjęcia !

Kiedys miał ten pan w ofercie deck, bodajże Technics RS-B100 .

Posiadał on (deck oczywiście) zniekształcenie (wygiecie) obudowy pod kieszenią .

Zapytany o to stwierdził że to aparat tak zniekształca ;)

Musiałem mu uwierzyć ale zrezygnowałem z zakupu.

pozdrawiam.

" monia-leszek" - chyba wiem którego Naka kupiłeś. Bo tak w ogóle to kupowałeś na Allegro....prawda ?

Cieszę się, że ten deck trafił na kogoś takiego jak Ty, który nie przestraszył się tak poważnych uszkodzeń.

Czekamy na zdjęcia !

Ciepło ,ciepło.... gorąco-ale jesteś spostrzegawczy, ale uwierz jak ciężka była to decyzja ale oczywiście uważam ,iż było warto. Magnetofon był mało używany, awaria całego podzespołu doprowadziła do jego odstawienia na kilka ładnych lat ... To oczywiście moja opinia, która wynika z wnikliwej oceny Naka RX-202.
  • Pokaż nowe odpowiedzi