Skocz do zawartości
IGNORED

Obniżenie sygnatury z Dali Ikon 5 mkii

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Witajcie, słucham z TAG Mclaren 60i, Aune s16, 20m2, od Soyki i DCD przez Queen i Jethro Tull do Korna i Om. Jest dobrze, a kolumny są na dłużej, mają wielki potencjał.

Rozważam jednak zmianę wzmacniacza na równie uniwersalny co TAG/Audiolab, z podobną górą i środkiem (w miarę oczywiście), ale mocniejszym i bardziej sprężystym dołem. Inaczej mówiąc nie chcę spowolnić, zaciemnić (jak by to miało miejsce przy wymianie Dali na Castle np.) czy pójść w "sam dół". Chcę tylko przenieść ciężar całego przekazu trochę w dół, zyskać ciut masy i "mięska" przy zachowaniu powietrza i swobody, dobrej góry, czyli zyskać trochę dociążenia przekazu w porównaniu do Audiolaba/TAG bez bolesnej utraty jego zalet w parze z Dali.

Mam swoich faworytów, ale chętnie przyjmę jakieś uwagi / propozycję. Faworyci to MF m3si, Baltlab E3, Atoll in 100 (nie za gęsty i tłusty?), Hegel H80, Audio Fezz Silver Luna, hybryda Vincenta, Xindak PA-M, Roksan Kandy (tu nie wiem czy osiągnę założenie). Wiadomka, że będę słuchał, ale idę w dobrym kierunku?

Z góry dzięki

Hegel H80 - owszem. MF - owszem.

Pod Twój opis pasowałby też używany Krell s300i ( wiem - ma negatywne opinie - widocznie mało kto słuchał go w odpowiednim towarzystwie ).

Może lampa w typie Cayin A55 ? Samymi lampami możesz trochę 'modelować' efekt końcowy.

Gość numik

(Konto usunięte)

Hegel H80 - owszem. MF - owszem.

Pod Twój opis pasowałby też używany Krell s300i ( wiem - ma negatywne opinie - widocznie mało kto słuchał go w odpowiednim towarzystwie ).

Może lampa w typie Cayin A55 ? Samymi lampami możesz trochę 'modelować' efekt końcowy.

dzięki :), z lampami jest problem z odsłuchem Jolidy czy Primaluny, a w ciemno nie kupię. Tak, Audio Fezz posłucham na bank już w poniedziałek, może Cayina też. Krell faktycznie mógłby się sprawdzić :), to znakomity wzmacniacz

Gość numik

(Konto usunięte)

Nie daj się nabić w butelkę. Jest wart używany nie więcej niż 5tys.

dzięki :), wiem, powiem więcej, mój cel jeśli bym się decydował to ok. 3.700 zł, jest 1 sprawa, nie kupuję w ciemno, musiałbym od kogoś "pożyczyć"

Za 3700 go nie wyrwiesz. Możesz też poszukać MF A300 lub Music Angel ( lampa trochę starsza ) i lekko go ulepszyć ( jest kilka osób na forum, które mają o tym pojęcie ).

Na Twoim miejscu zmieniłbym kolumny :P

Niedawno jeden z Kolegów posłuchał Cayina A55 z Cabasse Yersey MT32 i stwierdził, że Dali odpadają... Ja się z tym tylko zgodzić mogę ;-)

Witaj,

Zgadzam się z przedmowca musical fidelity będzie w porządku. Dołożył bym do tego jeszcze Roksana k2. Choć przyciemnic ikony serię II to musiał by być na prawdę ciemny wzmacniacz.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witaj,

Zgadzam się z przedmowca musical fidelity będzie w porządku. Dołożył bym do tego jeszcze Roksana k2. Choć przyciemnic ikony serię II to musiał by być na prawdę ciemny wzmacniacz.

MF był lepszy od Roksana, ale oba pokonał Atoll in 80 se, dał te mocne akcenty, których brakowało, a przy okazji lepszą dynamikę niż MF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.