Skocz do zawartości
IGNORED

Tv 50-55 cali. Budzet 4000-5000

tomaszs

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Mieszkam w uk , przymierzam sie do zmiany tv w salonie i tak powoli sie rozgladam.

Odleglosc do tv to jakies 3.20 3.40 m. Ogladam glownie sport, czasem jakis film. Na ta chwile w salonie jest samsung juz kilku letni 50 hz i 32 cali, w poprzednim mieszkaniu nie bylo zle ale teraz czas na zmiany a ten pojdzie do sypialni.

Na czym mi nie zalezy,tv nie bedzie wykorzystywany do grania czy to konsola czy pc nie zalezy mi tez na dzwieku bo finalnie bedzie on podlaczony do zew zrodla po optyku a gram w innym pomieszczeniu,

Nie chce przeplacac , jesli cos fajnego znajdzie sie w granicach 3500 moze byc i tyle, nie musi to byc 4k moze byc full hd. Troche czytalem forum, troche testow i dalej nic nie wiem,

Chcialbym 120 hz tv , jesli to ma byc 4k to w miare mozliwosci HDR ,choc to bardziej modele z tego roku,choc moze nie w kazdym przypadku.

technologie mysle ze lcd led choc chetnie wyslucham innych propozycji za i przeciw roznych rozwiazan, sam rozwazalem dorzucic troche do full hd lg oled jest w granicach 1500 funtow ale bardziej podoba mi sie wydac rownowartosc 800 funtow do maks 1000 , jesli to ma byc jakis wielki skok jakosci. Czyli rownowartosc tego co w temacie.

Prosze o propozycje, mam kilka tv na oku ale chetnie najpierw wyslucham opinii. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/126894-tv-50-55-cali-budzet-4000-5000/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub panasonic as640 , ale z tym drugim to ciężko bo go już nie ma....

Ukryta Zawartość

Dzieki za odpowiedz,czytalem o tym samsungu, jest dostepny za 650 w wersji 55 i 460 w wersji 48 tyle ze te 48 to 60hz, niestety nie ma tego panasa as640 za to za 750 jest tx50cx700b za 800 tx50cx802ba za 1000 802b w wersji 55 , za 1000 jest tez panasonic tx55cr852b ktory jest w wersji zskrzywionej, poza tym nie wiem czy jeszcze czyms sie rozni, samsung 8500 w 55 calach i 9000 w 48 i chyba to kandydaci dla mnie , nie wiem czy sony cos ma w tej cenie.W samsungach widzialem przeswietlenia przy bocznych krawedziach i to mnie troche zniecheca

Jest sens dokladac 150 do tego panasa 50 albo 350 do tego 55? Bedzie znacznie lepiej?

A może by tak Sony 805C? 805B (829B, 815B, a nawet 705B w 50 i 55 calach to ten sam telewizor) był całkiem udanym modelem. Ten jest jego spadkobiercą i podobno jeszcze lepszym.

Matryca VA, natywne 120 Hz, bardzo dobre jak na LCD kontrast i czerń. Tylko w grach nie tak doskonały jak poprzedni model, ale ponoć w pełni akceptowalny input lag. Za 55 cali spokojnie poniżej 5k.

Ukryta Zawartość

No i z podświetleniem matrycy w poprzedniku były pewne problemy. To też się poprawiło.

Ukryta Zawartość

Musze zerknac na te sony, ten 805 jest tanszy niz ten samsung 6400, troche mnie kusi ten panasonic tx55cx802b lub mniejszy tx50cx802b zwlaszcza ze jest opcja wplaty 10% a reszta po roku wiec tym sposobem teraz nie wydam za wiele.dzieki za wpisy

No tak, ten sony to 50 calowy jest tanszy zatem 55 cali bedzie drozszy, nie widze jednak takiego modelu w tym sklepie,co do kolorow to zgodze sie ogladajac serie 8 i 9 samsunga z tamtego roku jakos to wszystko za slodkie. Za to obraz z tego panasonica mi sie podobal, pytanie jak to wyjdzie w domu na innym materiale a nie na tych demo sklepowych

Prosta odpowiedz. Sciagasz te pliki, ladujesz na pendrie, idziesz do sklepu I masz gotowa odpowiedz.

Ukryta Zawartość

Z doswiadczenia wiem ze zostana tu Panasonic i Sony, ew. Toshiba. Miedzy nimi bedziesz wybieral. :)

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wyszlo lekko ponad 5000zl . Padlo na panasonic tx55cx802b.Mialo byc taniej ale 3500 zl za samsunga 6400 55 cali co bylo najtansza opcja, wydawalo sie drogo w stosunku do tego Panasonica. Dzis dostawa wiec zobaczymy co bedzie, pozdrawiam

Trochę przedwcześnie podjąłeś decyzję. Nowe telewizory wchodzą do dystrybucji lada chwila, szkoda, że się nie wstrzymałeś z zakupem. Philipsy na rok 2016 zapowiadają się naprawdę super, prawie wszystkie mają mieć HDR, więc sam wiesz na pewno o co chodzi. Obraz cały czas idzie do przodu.

Wlasnie obraz wciaz idzie dp przodu i zeby za tym nadazyc trzeba by bylo wymieniac tv kazdego roku.

Jesli panasonic nie wywinie sie z obietnic to ten model ma dostac HDR z jakims update oprogramowania.Nawet gdyby tak sie nie stalo to jakos to przezyje, choc jesli sie cos obieca powinno sie tego dotrzymac.

Na ta chwile jestem i tak bardzo zadowolony z tego co oferuje obraz, czy moze byc lepiej? Pewnie tak , ale trzeba bylo wybrac cos pomiedzy cena a mozliwosciami i ten wybor wydawal mi sie odpowiedni.

Nie wiem co masz na mysli mowiac specjalnej i zaden ze mnie znawca ale jesli ten panasonic tego nie ma a moga to dodac pozniej to chyba nie musi byc nic w niej specjalnego, tak cos mysle

Ja byłbym ostrożny z takimi obietnicami. Z tym może skończyć się jak z odświeżaniem - 100 Hz na papierze - odświeżanie matrycy, a komunkowane jest 800 Hz - bo tyle potrafią rzekomo wyciągnąć algorytmy softwareowe. Dodawanie czegoś w sofcie może opierać się tylko i wyłącznie na efekcie złudzenia optycznego - lepiej dowiedz się na 100% jak to będzie wyglądać.

Na szczescie to nie moje obietnice wiec nie ja musze myslec nad tym czy ich dotrzymam.Gdyby to HDR bylo az tak istotne dla mnie kupilbym model ktory go juz posiada.

Jak dla mnie placic drugie tyle za ten model z tego roku mija sie z celem a i kupowanie nizszego modelu z HDR z tego roku mysle ze nie da takiego obrazu jak tutaj. Wiadomo jeden lubi tak drugi inaczej.Mi prawde mowiac odpowiada to co widze,nawet bardzo.Jesli to mozliwe i da sie to dorzucic z czasem bedzie to plusem dla panasonica w moich oczach ze dotrzymuje slowa,jesli nie to i tak zakup tego modelu uwazam za udany na ta chwile a co bedzie dalej czas pokaze.

Życzę spełnienia obietnicy. Philips mi obiecał aktualizację Androida do wersji 6, cały czas z tego co ja widzę obietnicy zamierza dotrzymać.

Dobrze byłoby jakbyś wrzucił mini recenzję swojego TV - takie dane zawsze się przydają dla przyszłych konsumentów. :)

Chyba recenzje sobie odpuszcze, nie wyszloby to najlepiej jak sadze,do tego trzeba miec jakies doswiadczenie w obcowaniu z roznymi modelami tv zreszta testy tego modelu sa na hdtv.co.uk jesli dobrze pamietam. Jakos specjalnie sie nie bawilem aplikacjami ale wszystko dziala szybko I calkiem przyjemnie, wlasciwie wszystko ogladam na ustawieniach THX cinema ,odpowiada mi ten obraz,jest jakby troche przyciemniony w stosunku do normalnego ale tak lubie.

Poprzednim modelem byl Samsung ue 32 d 5520 kupiony kilka lat temu wiec jak sie mozna domyslic poprawilo sie wszystko I przyjemniej sie oglada na 55 calach w stosunku do 32,zwlaszcza ze do tv bylo okolo 3 m.Poprawil sie dzwiek w stosunku do poprzedniego modelu,moze nie robi wrazenia ale brzmi to poprawnie. Jednak to tv I to sie odczuwa,w przyszlosci podepne go pod cos lepszego optykiem I bedzie git.

Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia ale to pokoj glownie do stereo. Tv jest tu dodatkiem.Pozdrawiam I dziekuje za zainteresowanie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gratulacje! Dokonales slusznego wyboru. HDR i 4K sie nie przejmuj. Raz ze trzeba miec min. 60 cali a dwa zanim pojawia sie takie natywne materialy ktore to wykorzystaja to troche potrwa. Masz ciekawe stereo. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.