Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki otwarte do 600 zł

Bastic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Aktualnie posiadam Takstar pro80 jednak po dłuższej posiadówce męczą mi sie w nich uszy. Grają zbyt neutralnie, żaden dźwięk się nie wybija. Czuję też, że dźwięk jest tak jakby za kurtyną, przyciszony.

Dlatego też postanowiłem zmienić je na słuchawki otwarte. Za DAC służy mi Audiotrack Prodigy Cube.

Zastanawiałem sie nad SHP9500 (~500zl) oraz HD598 (640zl). Są jeszcze DT990 250ohm (~600zł) ale tego chyba Cube nie napędzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/126896-s%C5%82uchawki-otwarte-do-600-z%C5%82/

Też posiadam Takstar 80Pro i mam trochę inne zdanie, tyle że moje po recablingu i małym modzie :)

Kolega ma z Beyerów DT770 250Om i Prodigy Cube i twierdzi, ze O.K. domyślam się, że można lepiej niż z tego Prodigy.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Weź jeszcze pod uwagę AT ATH-AD700X. Posiadam już wycofany model (bez X). Wg mnie są godne uwagi, ponieważ kupiłem teraz kultowe HD600 i mogę powiedzieć, że ATH-AD700, mimo że o połowę tańsze grają bardzo podobnie.

Jestem z poznania. obleciałem niektóre sklepy i bardzo spodobały mi sie Fidelio X2, na niemieckim amazonie cena 900zł, chyba dołoże do nich te 300 zł. Są bardzo wygodne i podoba mi się też ich brzmienie (sprawdzalem na LG L65).

Philips Fidelio X2 to udane słuchawki trochę z cyfrowym nalotem na górze pasma i tutaj w połączeniu z Audiotrack Prodigy Cube trochę bym uważał.

Chyba, że to w tym połączeniu tak sie Tobie podobają.

A w jakich sklepach byłeś?

Jestem z poznania. obleciałem niektóre sklepy i bardzo spodobały mi sie Fidelio X2, na niemieckim amazonie cena 900zł, chyba dołoże do nich te 300 zł. Są bardzo wygodne i podoba mi się też ich brzmienie (sprawdzalem na LG L65).

ale sprawdzałeś wraz z Audiotrack Prodigy Cube czy bez bo to spora różnica?

Sprawdzałem bez, w Saturnie. Raczej nigdzie nie podłącze Cube w sklepie... Wydaje mi się że jak z telefonu mi sie podobały to z cube bedą grały jeszcze lepiej. Ahh zapomniałem wspomnieć, ze dokupilem nowego oampa Muses M2.

Piszesz że jesteś z Poznania. Z tego co wiem jest tam sklep MP3 Store, możesz tam posłuchać na pewno wielu modeli słuchawek, na swoim wzmacniaczu myślę że też bez problemu.

W Poznaniu jest MP3Store, koris, Top Hifi w każdym z nich możesz posłuchać, a przynajmniej wypożyczyć choćby z tych dwóch ostatnich.

Jeszcze masz Audiostrefa i Audioplaza twm też masz słuchawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.