Skocz do zawartości
IGNORED

jakie tanie 15" do zielonych sab

podsędek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, powoli przymierzam się do zrobienia pierwszych kolumn :)

Z wiadomych względów raczej padnie na zielone saby na desce tylko wypadałoby jakiegoś sporego basowca wsadzić, tak więc tu pojawia się pytanie, czego szukać? rft l3702? budżet mały, tzn 500zł za parę

to ma być tylko zabawa więc nie spodziewam się nie wiadomo czego, choć pewnie się zdziwię :)

https://www.audiostereo.pl/topic/127026-jakie-tanie-15-do-zielonych-sab/

Aale jakie saby? Owale z alnico czy ferryt, lub okrągłe alnico czy ferryt? One miały różne efektywności w zależności od magnesu. Za 500zl to chyba tylko chińskie głośniki dostaniesz. Starych rft nie polecę, bo możesz miec problem ze znalezieniem dwóch, tak samo grających głośników.Zwykle te głośniki sa juz zużyte przez lata katowania w paczkach estradowych.

Aale jakie saby? Owale z alnico czy ferryt, lub okrągłe alnico czy ferryt? One miały różne efektywności w zależności od magnesu. Za 500zl to chyba tylko chińskie głośniki dostaniesz. Starych rft nie polecę, bo możesz miec problem ze znalezieniem dwóch, tak samo grających głośników.Zwykle te głośniki sa juz zużyte przez lata katowania w paczkach estradowych.

chyba okrągłe alnico będą dla mnie najlepsze, jeszcze nie wiem, czytam...

w wakacje planuję zrobić ustroje akustyczne i pomyślałem że przy okazji psim swędem zrobię jakieś wysokoskuteczne odgrody na biednie, z czystej ciekawości jak grają przy plumkaniu, do tego jakąś słabiutką lampkę i chińską klasę d na dół

myślę że w pewnym repertuarze może to być ambitny zestaw

mam zamkniętego suba na 10" peerlessa i 250w icepowerze ale to chyba średni pomysł do takich konstrukcji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.