Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A-70 czy Sansui z-9000

Rommie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przejrzałem wiele ofert które spełniają moje kryteria i wybór prawie zapadł.

Potrzebuję Waszej opinii na temat tych dwóch wzmacniaczy.

Pierwszy to Pioneer a-70

Power output: 120 watts per channel into 8Ω (stereo)

Frequency response: 5Hz to 100kHz

Total harmonic distortion: 0.003%

Damping factor: 60

Input sensitivity: 0.2mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line)

Signal to noise ratio: 70dB (MC), 87dB (MM), 108dB (line)

Output: 150mV (line)

Dimensions: 420 x 131 x 411mm

Weight: 12.3kg

Year: 1983

CU7bsaI.jpg

A drugi to Sasui Z-9000

Tuning range: FM, MW

Power output: 130 watts per channel into 8Ω (stereo)

Frequency response: 5Hz to 200kHz

Total harmonic distortion: 0.005%

Input sensitivity: 1mV (mic), 0.25mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line)

Signal to noise ratio: 68dB (MC), 82dB (MM)

Channel separation: 55dB (MM), 60dB (line)

Output: 150mV (line), 1V (Pre out)

Speaker load impedance: 4Ω to 8Ω

Dimensions: 550 x 150 x 386mm

Weight: 15.2kg

Year: 1983

RoveDDU.jpg

Oba wzmacniacze są ze złotej serii swoich producentów i jest to HI-END

Parametrami jeden drugiemu prawie w ogóle nie ustępuje. Pioneer ma nieco mniejszą moc wyjściową.

Oba mi się bardzo podobają ale ten Sansui nieco bardziej i dodatkowo na korzyść przemawia wbudowany tuner radiowy z którego będę korzystał.

Do tego ma wyłącznik czasowy co przy nocnym słuchaniu muzyki jest wręcz doskonałym rozwiązaniem.

Co o nich myślicie ?

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/127077-pioneer-a-70-czy-sansui-z-9000/

TO prawda ale te stare sprzęty mają coś w sobie. Do obydwu części są jeszcze dostępne więc śmiało można kupować.

DO tego nie podoba mi się design nowych sprzętów a po drugie mam ograniczony budżet.

Skłaniam się ku Sansui ale nie słyszałem go jeszcze w akcji.

łe, żesz, już się ucieszyłem, że coś będzie fajnego o pioneerze a-70, a tu taki piękny zabytek :)

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Tak niestety zbieżność modelowa Pioneera, zrobili to chyba specjalnie by nawiązać do swoich najlepszych produkcji.

Co nie znaczy że ten zabytek gra źle. W odsłuchu ma naprawdę przyjemne brzmienie. Gra dynamicznie ale zdecydowanie "wolniej" od nowych konstrukcji.

Ten sansuj to żaden Hi-end tak jak i ten pionek .

Nie wprowadzaj nie potrzebie określeń które nie odnoszą się w/w sprzętu.

Pokazałeś dwa rożne urządzenia wzmacniacz i amplituner .Jeśli chcesz wybierać to wstaw coś z pioneer-a jakiś amplituner.

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

Ojej przepraszam. Jeśli wybór padnie na Pioneera to dokupię zewnętrzny tuner radiowy.

Jeśli to nie jest sprzęt Hi-end to też przepraszam za złe nazwanie.

W temacie chodzi o to by pomóc mi w wyborze bo na taki sprzęt mnie stać a te dwie konstrukcje w zupełności mi wystarczą.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sansui w tym wypadku nie ma startu do Pioneera. A-70 pochodzi z najlepszej serii producenta w historii i jest drugim modelem od góry na Europę. Był jeszcze A-80 a w USA najlepszy zintegrowany Pioneer w historii czyli A-90. Wszystko zależy od kondycji sprzętu i reszty elementów toru. W fabrycznym stanie, wyregulowany wg instrukcji serwisowej A-70 nie daje szans współczesnej linii Pioneera.

PS Polecam opinie na zachodnich forach na temat A-90.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.