Skocz do zawartości
IGNORED

Zagadki muzyczne.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jest proste: proszę wymienić z imienia i nazwiska wszystkich muzyków z poniższego klipu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Nie ma muzykowania bez brrrykania. Domino Records - wytwórnia która wydała The Complete Last Recordings In Hilversum & Paris 1964 - jest także wydawcą Ornette Coleman Quartet Reunion 1990. Ani Dolphy'ego, ani Colemana mój odtwarzacz ML nie chce czytać. Maridian odczytuje spoko i muzyka gra. Nie wiem co to za czary - tylko te dwie płyty z Domino Records są nierozszyfrowane przez Marka L.

Parker's Mood

A kto powie, bez sprawdzania w necie, jak się nazywa współkompozytor ścieżki dzwiękowej do tego filmu? Dla mnie ważniejszy od Milesa :)

Ukryta Zawartość

tylko te dwie płyty z Domino Records są nierozszyfrowane przez Marka L

Bo hamerykańska masówka nie zgrywa się z muzyką z zacnych wytwórni:) Taki żart, jakby co :P

Ukryta Zawartość

Dla mnie ważniejszy od Milesa :)

Naprawdę? OC jest arcyważnym muzykiem. Jakie płyty Ornette'a poleciłbyś znajomym?

Jak się nazywa symfoniczny poemat Ornette'a Colemana?

Parker's Mood

Naprawdę? OC jest arcyważnym muzykiem. Jakie płyty Ornette'a poleciłbyś znajomym?

Jak się nazywa symfoniczny poemat Ornette'a Colemana?

Nie jestem pewien, słucham bardzo wybiórczo Colemana, Przyznaję się bez bicia :)

Dlaczego nazywanie tak zasłużonej wytwórni wyjątkowo niezręcznym "Domino Records" można dostać podobno w niektórych kręgach w ryj? I o czym to świadczy?

No, ale Milesa to już wcale, to rozumiesz.

Dlaczego nazywanie tak zasłużonej wytwórni wyjątkowo niezręcznym "Domino Records" można dostać podobno w niektórych kręgach w ryj? I o czym to świadczy?

Nie rozumiem o co chodzi w tej wypowiedzi?

Parker's Mood

Co ma piernik do wiatraka? Po prostu jeden z moich odtwarzaczy nie czyta dwóch płyt, które pochdzą z Domino Records, i to wszystko.

No i dodam, że 'Domino Records' w tych dwóch przypadkach, które u mnie są nierozszywrowane przez MLa pochodzą z jakiegoś europejskiego labela, którego w ogóle nie znam. Poza tym, ty mówisz zapewne o zupełnie innym Domino Records - zbieżność nazw

Parker's Mood

Pisząc, że bardziej cenisz Ornette'a niż Milesa, wyrażasz opinię, która świadczy w tekście pisanym o tym, że znasz muzykę zarówno Milesa jak i Ornette'a - ale nic się nie dzieje drogi userze - zadawaj pytania, odpowiadaj na pytania i baw się dobrze, jak my wszyscy tutaj.

Parker's Mood

Coraz dziwnej się robi, ale rzeczywiście na Domino, o które mi chodzi, bardzo często mówi się Domino Records.

Pisząc, że bardziej cenisz Ornette'a niż Milesa, wyrażasz opinię, która świadczy w tekście pisanym o tym, że znasz muzykę zarówno Milesa jak i Ornette'a - ale nic się nie dzieje drogi userze - zadawaj pytania, odpowiadaj na pytania i baw się dobrze, jak my wszyscy tutaj.

Ja znam Milesa od dawna za sprawą ojca, który jest wciąż wielkim fanem jazzu. Okładki winylów (sprowadzanych zaa źelaznej kurtyny) stanowią jedno z najbarwniejszych wspomnień mojego dzieciństwa. Szczególnie taka jedna z czarnymi bobasami, ale w tej chwili nawet nie pamiętam, jaki ma tytuł:). Jak widać, ta muzyka nigdy do mnie nie trafiała.

Więc jednak upierałbym, że mam prawo do wyrażenia tak subiektywnej opinii :)

Po prostu nie słuchasz jazzu i to wszystko, a pewnie i płyt Milesa też nie znasz, bo z tego co tutaj wypisujesz można taką teorię przyjąć. Nie ma obowiązku kochania lub nawet słuchania jazzu - każdy sam się powinien określić co do własnych wyborów.

Zagadka: z jakim wielkim muzykiem można skojarzyć Bustera Keatona?

Parker's Mood

W którym roku Freddie Hubbard dołączył do Jazz Messengers?A w którym wygrał ankietę Down Beat w kategorii młody talent?

A co robił Freddie Hubbard na swing street?

Zapewne grał na trąbce, albo flugelhornie. Chodzi o 52nd ST Billy Joela?

A w którym wygrał ankietę Down Beat w kategorii młody talent?

Nie wiem. Wiem, że zaraz po śmierci pod koniec 2008 roku Down Beat uhonorował go nagrodą.

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.