Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy czy coś da

bartkz1

Rekomendowane odpowiedzi

No i na wzmacniaczu sluchawkowym bedzie podobnie czyli plasko i malo basowo jak piszesz. Jak chcesz muzykalnie używaj regulacji barwy , jak chcesz jednak tzw. po audiofilsku , technicznie , precyzyjnie , podziwiac brak przesterów i jakość średnicy to zostaje na płasko.

Pisze powyższe to tak trochę przekornie oczywiście , większość myśli że lepszy sprzęt zagra z jeszcze wiekszym wykopem , wiekszym basem/sopranem , głośniej itd. No troche to jednak działa inaczej.

Ale czuję że ten Marantz nie wyciąga 100% możliwości wzmacniacza ,a jak kupiłbym lampowy wzmacniacz to wtedy będzie inaczej?

Inaczej na pewno :)

A jakie słuchawki posiadasz, bo piszesz o Hd 6 mix a dałeś link do HD600?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Dodam że na Marantzu dźwięk jest dość płaski i mało basowy bez loudness

Na wzmacniaczu słuchawkowym może być jeszcze gorzej...

Wzmacniacz lampowy może wnieść pewne ożywienie, ale na większy bas, bez barwy tonu możesz liczyć tylko po zmianie słuchawek.

A swoją drogą ja mam Audio-Technica AD700 i jak dla mnie to one mają za dużo basu :)

Ktoś zapyta, a skąd skoro one tylko górę mają ;)

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Nie napisałeś czego Ci brakuje? Basu w tych słuchawkach czy czego? Jakie jest źródło dźwięku? Komputer? Ja bym przetestował inne słuchawki.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Tak miało być inaczej ale chyba mnie zrozumiałeś :) dalej cie nie rozumiem posiadam sennheiser HD 6 mix o jaki link ci się rozchodzi bo nie rozumiem

Podlinkowałeś nazwę sennheiser HD6 w swoim pierwszym poście.

Może faktycznie lepiej posłuchać innych słuchawek?

A wzmacniacz słuchawkowy raczej musiałbyś podpiąć pod jakieś źródło, może jakiś DAC/AMP?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Źródło do Marantza to PC podpięty optykiem

Nie napisałeś czego Ci brakuje?

wszystko jest cofnięte i bez basu.

A wzmacniacz słuchawkowy raczej musiałbyś podpiąć pod jakieś źródło, może jakiś DAC/AMP?

tu jest problem :)

To nowy wzmacniacz albo w niczym nie pomoże, albo pomoże w tak niewielkim stopniu, że będzie to balansowało na granicy percepcji.

Sytuację zmieni jedynie wymiana słuchawek na inny model.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Najlepiej przetestuj swoje słuchawki u jakiegoś kolegi pod innym sprzętem i napisz, i będziemy myśleć co dalej ;-)

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Żadnego kolegi audiofila nie mam ale kiedyś byłem w jakimś salonie na odsłuchu podpiolem słuchawki i zdawało mi się że zejście na basie było ok

podpiolem

mała literówka się wkradł poprawinie podłączyłem

Witam

Mam pytanie w temacie wzmacniacza. Aktualnie mam musical fidelity v90-hpa i sennheiser hd650. Chciałem się dowiedzieć czy jest sens dokupienia lepszego wzmaka a jak już to jakiego? Jeżeli chodzi o muzykę to głównie rock i metal czasem pop. Z góry dzięki za odpowiedź

Aktualnie mam musical fidelity v90-hpa

Info ze strony producenta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Ouput Impedance: 50Ohms"

O_O

Chyba każdy wzmacniacz słuchawkowy, włącznie nawet z najtańszymi chińczykami z ebay będzie miał lepsze parametry impedancji wyjściowej niż ten Twój.

Zmiana wzmacniacza wysoce zalecana :)

Ukryta Zawartość

Myślę, że powinieneś przeczytać ten artykuł:

Ukryta Zawartość

Bo błądzisz w swoich poszukiwaniach po omacku, panie kolego ;)

Ukryta Zawartość

Jeszcze nie.

Sprzedawca w rozmowie telefonicznej stwierdził, że kabel wyślę mi po weekendzie w poniedziałek :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.