Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy V4 - problem wzmacniacz - jaki wybrać

Piciu36

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się że na chwilę obecną ten Denon jest słabym ogniwem.

Nowa seria to AE, ale czy warto iść w odtwarzacz 1520 do wzmacniacza 9010, szczerze wątpię.

Wymień na chwilę obecną na inny model używany a koszt lepiej zainwestuj w wyższy model wzmacniacza.

Pozdrawiam

Zgadzam się że na chwilę obecną ten Denon jest słabym ogniwem.

Nowa seria to AE, ale czy warto iść w odtwarzacz 1520 do wzmacniacza 9010, szczerze wątpię.

Wymień na chwilę obecną na inny model używany a koszt lepiej zainwestuj w wyższy model wzmacniacza.

Pozdrawiam

S4Home mam pytanie wyższy model wzmacniacza do mojego zestawu żeby grało to czysto neutralnie - co byś polecił ? czy jest sens przechodzić np na ONKYO 9050? czy w coś innego polecałbyś przejść, pozdrawiam

Nie wiem ile chciałbyś wydać na taki wzmak. Nowy 9050 to dobra opcja w swoich pieniądzach. Jest jeszcze nad356bee bardzo dobry wzmak. Używane denony seri 15 choć to inne brzmienie. Po prostu chodzi mi o to że 9010 jest dobry ale to budżetowy wzmak, z kolei cd 1520 to średnia pulka. A na pewno usłyszysz większą różnice przy wymianie wzmaka. Tannoy lubi mocne wzmacniacze i mimo że to tanie kolumny to z drozszymi wzmacniaczami grają po prostu lepiej.

Pozdrawiam

Na taki wzmacniacz to max koło 2000 tyś przy czym wolałbym mniej, miałem CA Azur 640A ale to brzmienie mi nie odpowiadało grał strasznie górą i środkiem było to wszystko bardzo głośne, na Onkyo 9010 jest ok ale czuję pewien niedosyt, nie wiem czy warto iść w ONKYO 9050 czy rzeczywiście może w jakiegoś NADA ale piszą o nich niektórzy że to straszne jazgoty, a co sądzi Pan np o NAD 320 bądź też 326 - czy warto w stosunku do Onkyo myśleć o takim czymś - chodzi mi o to czy np te wzmacniacze dobrze się zgrają z moimi kolumnami

Witaj,

CA to nie dobre połączenie do Tannoya. Absolutnie go nie polecam.

Co do 326BEE to nieco ciekawszą opcją jest 9050. Jednak biorąc pod uwagę jeszcze 356BEE to jednak ten jest ciekawszym wyborem.

NADA ale piszą o nich niektórzy że to straszne jazgoty

Nie oczekuj że jak zapytasz o jaki kolwiek wzmacniacz nie znajdą się natywne opinie. Tak nie ma.

Osobiście uważam że to najlepszy obecnie wzmacniacz w swojej cenie. Za nowy.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.