Skocz do zawartości
IGNORED

Rzut konstrukcyjny Black Pearl - szukam

mercandede

Rekomendowane odpowiedzi

Na dole strony :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Na dole strony :

Ukryta Zawartość

Czyli bez zmian :(

6b4cbba58de2ee831324cd58031bca34.jpg

w końcu to produkt komercyjny a nie diy.

:D

Ukryta Zawartość

Jakby tego było mało, propozycja "audiofilskiego powietrza", za bagatela ....kpln, ja rozumiem - własność intelektualna, myśl techniczna itp., itd., ale wszystko ma swoje granice :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

Jakby tego było mało, propozycja "audiofilskiego powietrza", za bagatela ....kpln, ja rozumiem - własność intelektualna, myśl techniczna itp., itd., ale wszystko ma swoje granice :

Wałkowane wielokrotnie w różnych działach, więc po co rozpoczynać kolejną gównoburzę w nowym miejscu.

Skoro gra to bardzo dobrze, a nawet rewelacyjnie w swojej klasie cenowej, to tylko pogratulować. Kto ma/miał nabyć, to i tak nabędzie.

A gra to bardzo zacnie, zwłaszcza z zasilaniem bateryjnym. Wg mnie wart swojej ceny.

... i dobrze, ale nie tłumaczy to bardzo niedbałego, nieestetycznego wykonania....przynajmniej te zdjęcia wyglądają na prototyp. Taki wczesny Lampizator:)))

Szacunek dla twórców, to nie atak personalny ale wykracza to po za ramy mojego postrzegania estetyki....musiałem....

PC+DAC PCM1795/NUDA+TELEFUNKENS600/KHOZMO+ALEPH J 2xMONO+HURRICANE=DIY

Gość

(Konto usunięte)

Ferb a ja doskonale rozumiem montaż na pająka i zdrapane oznaczenia. Po prostu autor za dobrze zna forum i gdyby to zrobił ładnie, czytelnie na płytce, to już krążyłyby różne "klony", czasami przez dobór elementów umniejszające jakość grania a przez to szargające jakość i dobre imię oryginału.

Niestety taka polska rzeczywistość.

Jak najbardziej rozumiem Twoją argumentację, jeżeli to przyświeca Twórcy, ok, ale i tak patrząc na to nie mogę:)

Oczywiście kupujący środka nie widzi, a z zewnątrz wraz z opakowaniem wygląda to całkiem ok!

Po prostu szlag mnie trafia jak widzę NIEKTÓRE rodzime konstrukcje komercyjne wykonane tak niedbale, że szkodasłów (w dziale LAMPA jest ciekawy wątek o pewnej ałdiofilskiej konstrukcji ;)

Na drugim biegunie jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , czy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to też forumowicze, a dla mnie pierwsza liga światowa jeżeli chodzi o wykonanie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC+DAC PCM1795/NUDA+TELEFUNKENS600/KHOZMO+ALEPH J 2xMONO+HURRICANE=DIY

... i dobrze, ale nie tłumaczy to bardzo niedbałego, nieestetycznego wykonania....przynajmniej te zdjęcia wyglądają na prototyp. Taki wczesny Lampizator:)))

Szacunek dla twórców, to nie atak personalny ale wykracza to po za ramy mojego postrzegania estetyki....musiałem....

Dla kogo niedbałego, to też kwestia gustu. Do mnie argumentacja p2p w pełni przemawia, a skoro p2p, to i tak wygląda to lepiej niż 95% pająków, które widziałem.

Argument za kupowaniem "w ciemno", niezdając sobie sprawy w wznętrza, również za mną nie przemawia, bo jestem pewny, że Majkel świadomie dał go do recencji p. Pacule, który daje fotki zawartości. Po prostu jest w 100% pewny swojego wybory i wykonania.

Po prostu jest w 100% pewny swojego wybory i wykonania.

Z całym szacunkiem dla Michała i jego produktów, ale dla kogoś, kto zawodowo zajmuje się elektroniką i zdarza mu się skrytykować dokonania innych ( a zdarza mu się ), powinien tego samego wymagać od siebie - nie jest to z mojej strony atak ad personam - forma a nie treść ....

Panowie. Bez przesady. Taki wzmacniacz potrafi zrobić każdy, kto umie trzymać lutownicę w ręce i wie coś niecoś o wzmacniaczach operacyjnych. Przecież to nic innego jak kolejna wersja cmoy'a z zasilaniem sieciowym. Bajeczki o latach doświadczeń można sobie spokojnie darować.

Panowie. Bez przesady. Taki wzmacniacz potrafi zrobić każdy, kto umie trzymać lutownicę w ręce i wie coś niecoś o wzmacniaczach operacyjnych. Przecież to nic innego jak kolejna wersja cmoy'a z zasilaniem sieciowym. Bajeczki o latach doświadczeń można sobie spokojnie darować.

Spoko, czyli po prostu nie słuchałeś BP.

Wypadałoby zamknąć temat, bo na rzut konstrukcujny nie ma szans. Chyba, że idywidualnie u konstruktora.

Reszta to tylko docinki po raz n-ty.

Balans tonalny jest wykonany pod gust konstruktora, obudowa jest po prostu śliczna, natomiast za taką rzeźbę to powiesiłbym bez litości, najchętniej za przyrodzenie. Sorry, Michael...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

Poskładaj sobie coś podobnego i starannie porównaj. Czar pryśnie. ;)

bum1234 czy słyszałeś BP? Bo z tego co czytam raczej teoretyzujesz i to mocno. Miałem możliwość posłuchania go u siebie w domu na gs1000 i ps1000, akg 701 i "naszych cudownych" CALach. Nie jestem fanem słuchawkowym, ale z czystym sercem mogę napisać, że to jest naprawdę dobry wzmacniacz, zwłaszcza w tak niskiej cenie.

bum1234 czy słyszałeś BP? Bo z tego co czytam raczej teoretyzujesz i to mocno. Miałem możliwość posłuchania go u siebie w domu na gs1000 i ps1000, akg 701 i "naszych cudownych" CALach. Nie jestem fanem słuchawkowym, ale z czystym sercem mogę napisać, że to jest naprawdę dobry wzmacniacz, zwłaszcza w tak niskiej cenie.

Tk jak napisałem. Zmontuj sobie coś podobnego - to naprawdę nietrudne i porównaj, tylko starannie. Na mnie wygląd zewnętrzny oraz bajeczki konstruktora zupełnie nie działają.

Ta konstrukcja to zwykły "klon" cmoya i nic więcej. Czyste voodoo.

bum1234 nie odpowiedziałeś mi na pytanie :)

Zapytam jeszcze raz, czy słyszałeś Black Pearl?

Kto, on? Zapomnij... Jak czyta się takie coś:

Ta konstrukcja to zwykły "klon" cmoya i nic więcej. Czyste voodoo.

- to doprawdy nie rozumiem, obłąkana jazda teoretyka-mitomana. Zamiast zmontować, porównać, a dopiero potem pisać. woli mieć jakaś chorą satysfakcję ze swojej pisaniny. Do kogo to pisze? Widocznie kręci go ubaw z jego osoby, załamujące.

Trochę sensu poproszę.

Kto, on? Zapomnij... Jak czyta się takie coś:

- to doprawdy nie rozumiem, obłąkana jazda teoretyka-mitomana. Zamiast zmontować, porównać, a dopiero potem pisać. woli mieć jakaś chorą satysfakcję ze swojej pisaniny. Do kogo to pisze? Widocznie kręci go ubaw z jego osoby, załamujące.

A ty zawsze musisz wtrącić swoje, kapiące od uprzejmości trzy grosze ....

Takie czasy, prymitywne chamstwo wszędzie się wepcha ....

Boomaga, wydaje mi się, że taka odpowiedź wystarczy aż nadto Tobie w uzyskaniu odpowiedzi na pytanie czy słuchał Black Pearl.

Trochę sensu poproszę.

Trzeba być kompletnym technicznym ignorantem, by po obejrzeniu fotografii wnętrza tego wzmacniacza, nawet pomijając rzeźbiarski talent wykonawcy, uwierzyć w te wszystkie bajki, które o tym urządzeniu napisano.

Balans tonalny jest wykonany pod gust konstruktora, obudowa jest po prostu śliczna, natomiast za taką rzeźbę to powiesiłbym bez litości, najchętniej za przyrodzenie. Sorry, Michael...

Ani chybi "audiofilska" (g)lutownica :P

f8805cdb6209a25b972f58a5463dba34.jpg

Trzeba być kompletnym technicznym ignorantem, by po obejrzeniu fotografii wnętrza tego wzmacniacza, nawet pomijając rzeźbiarski talent wykonawcy, uwierzyć w te wszystkie bajki, które o tym urządzeniu napisano.

a może tak po męsku,bez żadnych uskoków na boki: słyszałeś go czy nie?

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.