Skocz do zawartości
IGNORED

Project debut carbon + m2 bronze czy project 1 xpression carbon ukx a może Rega RP3

ganjor86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcę kupić adapter i zastanawiam się nad jednym z wymienionych w temacie co do project 1 xpression carbon ukx i rega rp3 to zbytnio nie mam planów zmiany czegokolwiek ale project debut carbon przeszedłby mały tuning, wymiana m2 red na bronze i wymiana oryginalnego i podobno kiepskiego kabla na DIY

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pół metra i raczej nie więcej. Z tego co już mam to: przedwzmacniacz cambridge audio 651p podłączony do wzmacniacza Cambridge CXA60 za pomocą interkonektów Atlas Elemental. Kolumny to diy i razem z kablami głośnikowymi są do wymiany ale to w dalszych planach. Co do moich oczekiwań to lubię szczegółowość wyrazistość sceny zbalansowane brzmienie bez dominacji basu w szczególności. Z winyla będę słuchać jazzu i klasycznego roots reggae.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam kota i kiedy włączam swój gramofon g8010 to kot zawsze siedzi obok i obserwuje więc podejrzewam że zechce łapać ramie gramofonu albo płytę. Pokrywa raczej jest warunkiem.

Taka ruchoma pokrywa nie powstrzyma mojego kota :) gramofon ciekawy ale dobrze by było postawić go na idealnie wypoziomowanej półeczce na stałe przytwierdzonej porządnymi kołkami po ściany a ja niestety będę wynajmować mieszkanie i właściciel napewno się nie zgodzi na wiercenie. Ogólnie gdyby ten gramofon stał na jakimś stoliku RTV to poprostu bałbym się o niego a te wymienione w temacie mają pokrywy ptzytwierdzone do gramofonu. Kiedy będę mieć swoje mieszkanie to zrobię sobie półkę na gramofon, zamontuje projektor po sufitu, zamontuje ekran do ściany, zawiesze ekrany wytłumiające , dyfuzory i inne wynalazki ale gdybym zrobił to w wynajmowanym mieszkaniu mógłbym je stracić więc na razie musze patrzeć też na praktyczną stronę mojego sprzętu audio. Dodam że mieszkam w anglii i chciałbym się skupić na sprzęcie dostępnym tutaj. Więc w skrucie to gramofon bardzo ciekawy w przyszłości mógłbym się na taki szarpnąć (oczywiście nie mówiąc dziewczynie ile kosztował) ale teraz chyba odpuszczę.

W UK masz większe możliwości kupna gramofonu , skupił bym się na używce z odbiorem osobistym - idzie u was kupić zadbane modele .

Chyba wolałbym nowy z gwarancją. Mam małe doświadczenie z gramofonami i bałbym się że będzie on mieć jakieś drobne uszkodzenia których przy zakupie nie zauważę tego i później będę żałować.

• 2 tygodnie później...

Dobry wybór , z czasem będziesz musiał wymienić pre na coś lepszego by ukazać możliwości Ortofona ( morze się myle ) .

Zastanawiam się nad jakimś preampem z lampami ale jeszcze mam za małą wiedzę aby coś konkretnego wybrać a słyszałem że w pre project lampy są głównie dla ozdoby :( może jakaś własna konstrukcja ? Ale do nowego pre daleka droga najpierw p3 i ortofon quintet blue a póżniej b&w 683 s2 o ile się sprawdzą na odsłuchu. Ortofon mi się spodobał bo ma neutralne brzmienie szeroką scenę i szczegółowe brzmienie a na tym mi zależy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.