Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz UHD do JVC X 500 ?

max720

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę , że coraz mniej pozycji ukazuje się na BR z Atmosem . Standardem chyba będzie na płytach UHD , czy jest sens inwestowania np w odtwarzacz Panasonic UHD i połączenie go z pseudo 4K - JVC X 500 ?

Zależy mi na dźwięku ( Atmos , DTS X ) . Wiem , że obraz będzie ponadprzeciętny :)

Sądzę , że już na późną jesień wyjdzie następca Panasonica i stanieje .

https://www.audiostereo.pl/topic/127620-odtwarzacz-uhd-do-jvc-x-500/

Nie, przed chwilą nawet z ciekawości sprawdziłem. Bez HDCP 2.2 odtwarzacz wypuszcza tylko 1080p i wyświetla stosowny komunikat. Nie obejrzysz Blu Ray UHD w 4K bez całego toru zgodnego z HDMI 2.0 i HDCP 2.2

Obejrzysz, "tylko" musisz dokupić HD Fury Integral. Rozwiązuje to problem z wersją hdmi i hdpc.

Natomiast jeśli chodzi o odtwarzacz to też się nad tym zastanawiam, ale chyba się jeszcze wstrzymam. Jak dla mnie za mało jeszcze tytułów wyszło/wychodzi w 4K.

Jeszcze odnośnie HdFury zapomniałem dodać, że obraz będzie 4K, ale bez HDR.

No , to już po robocie :) Za duże koszty , aby po roku zmieniać zabawki . Wzrok się pogorszył , wiec lepiej wydać na okulistę i osprzęt do patrzenia ( okulary )

Może są okulary 4K ?

Ciekawa opinia jest na amazonie o hdfury:

Worked flawlessly for a month and when the company was sued by WB, they broke the app which micro managed the splitter, without the app there is no way to use the HDCP doctor i.e stripping the HDCP 2.2 out of Netflix, blueray players etc. so it doesn't do what I originally bought it to do.

System zaraz będzie składał się z samych przystawek :) Tu 200 $, tam 250 $ , super !

Czyli nowe odtwarzacze nie są „ wsecz ” ? Ale płyty DVD , BR czytają . Powariowali .

A , Darbee ma jeszcze sens do 4K? Tutaj też coś wyostrza , poprawia ?:) ( oprócz drenażu kieszeni )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.