Skocz do zawartości
IGNORED

Uniwersalny zestaw do muzyki i filmów

fazior13

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Jestem nowym użytkownikiem forum i nie ukrywając osobą trochę zieloną w temacie audio, ale do rzeczy.

Szukam zestawu, może być uzywany, do odsłuchu audio (głównie rap, rock, stary heavy metal, również z vinyli) oraz do oglądania filmów. Jako że dysponuję pokojem o ok 17m2 powierzchni zestaw kina domowego nie bedzie mnie interesował. Bardziej stawiać chcę na dobre kolumny podłogowe. Zestaw chcę podłączyć do gramofonu - mam Onkyo CP1200a, odtwarzacza cd, którego też szukam, oraz konsoli. Szukam więc zestawu kolumny+wzmacnacz/amplituner w kwocie do 1800zł. Będę bardzo wdzięczny za wszystkie sugestie.

Dzień dobry.

Spójrz proszę na zestaw, zbudowany na bazie wzmacniacza Yamaha A-S201 (http://q21.pl/yamaha-a-s201.html) lub Denon PMA-520AE (http://q21.pl/denon-pma-520ae.html) oraz zestawie kolumn Pylon Audio Pearl 20 (http://q21.pl/pylon-audio-pearl-20.html) bądź STX Electrino 150 (http://q21.pl/stx-electrino-150.html). Szczególnie polecam rozwiązanie Yamaha z STX, to zestaw który powinien Cię w pełni brzmieniowo usatysfakcjonować.

W przypadku pytań oraz oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Cześć, podłogówki do 17m2? Moim zdaniem, dla tego metrażu to tylko i wyłącznie monitory na dobrych standach. Słusznie nie bierzesz pod uwagę zestawu kina domowego - bo to sprzęt kompletnie nie nadający się do słuchania audio. W założonym przez Ciebie budżecie ciężko będzie znaleźć i wzmacniacz i kolumny - to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie.

Panowie dzięki za odpowiedzi. A jakieś propozycje z używanych sprzętów. Może uda się złożyć coś lepszego w podobnej cenie. Miałem również pomysł o zakupie zestawu Onkyo z serii Integra, wzmacniaczu ONKYO INTEGRA A-8650/8670 i CDeku z tej serii.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Po przeczytaniu kilku recenzji skłaniał się będę ku kolumnom POLK M20 lub STXom Electrino 150. Musze tylko umówić się na odsłuchy, najlepiej w okolicach Częstochowy. A co do wzmacniacza... czy uważacie, że używany DENON-PMA700AE będzie dobrym wyborem? W komplecie z DCD-700AE wyniesie mnie tyle co sam nowy PMA-720AE. Czy może lepiej zainwestować w nowy sprzęt?

Dobrze Ci radze idź w używki. Dostaniesz dużo lepszy sprzęt.

Możesz rozejrzeć się jeszcze za kolumnami Klipsch. Bedzie to grało po prostu lepiej.

Z nowych Polk wypadnie lepiej od STX, Do rapu STX będzie zbyt łagodny.

Co do elektroniki powiedzmy ze za 1200 zł masz do kupienia PMA 700 i DCD 700. Hmmm tu raczej poszedl bym w użwki NAD np model C320 lub nowszy ale nizszy C316BEE

Pozdrawiam

Właśnie w używki będę celował, jedynie kolumny kupię nowe, ale to dopiero po zakupie wzmacniacza, żeby móc zrobić odsłuch na własnym sprzęcie. O NADach czytałem same dobre opinie, ale chyba i 320 i 316 nie maja przedwzmacniacza gramofonowego, a i jego chciałem używać w zestawie.

Onkyo CP1200a nie ma przedwzmacniacza w sobie? Nie znam tego modelu.

Rozglądnij się zatem za Denonem PMA 1500 on ma wejście gramofonowe.

Jeśli na wzmak wydasz 800-1000 zł to taki sam budżet będziesz miał na kolumny. Tutaj także polecam celować w używki. Dostaniesz coś o klasę lepsze.

Pozdrawiam

Właśnie w używki będę celował, jedynie kolumny kupię nowe, ale to dopiero po zakupie wzmacniacza, żeby móc zrobić odsłuch na własnym sprzęcie. O NADach czytałem same dobre opinie, ale chyba i 320 i 316 nie maja przedwzmacniacza gramofonowego, a i jego chciałem używać w zestawie.

No i fajnie, Polk z NADem zgrywa się perfekcyjnie

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.