Skocz do zawartości
IGNORED

Mam ONKYO A-7090 jutro dostanę kolumny Dali IKON 6 MK2 szukam CD pomóżcie !

Zawada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem świeżym forumowiczem i jest to mój pierwszy post. Dopiero zaczynam swoją przygodę z własnym sprzętem muzycznym ,dlatego chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych w tym temacie. Jak w tytule pisałem jestem posiadaczem już wiekowego (rocznik 1980-1981) ONKYO A-7090. Do tego dokupiłem 2 kolumny Dali IKON 6 MK2. Jednak brak mi jakiegoś odtwarzacza CD i nie mogę za cholerkę się zdecydować. Nie wiem czy cd kupuje się pod kolumny czy pod wzmacniacz, czy też pod jedno i drugie. Prosiłbym o jakieś sugestie dotyczące zakupu odtwarzacza cd. Mam budżet do 2500 zł.

Tak naprawdę to wybór odtwarzacza CD jest podyktowany brzmieniem całego systemu, dzięki odpowiedniemu doborowi źródła możesz w pewnym stopniu dopracować brzmienie systemu.

Z mojej strony proponowałbym dwa odtwarzacze - top-loader Rega Apollo-R (http://q21.pl/rega-apollo-r.html) oraz NAD C546 BEE (http://q21.pl/nad-c546-bee.html). Obydwa urządzenia to dobre konstrukcje, różniące się jednak trochę charakterem. NAD jest mięsisty, szybki, dynamiczny, bardzo energetyczny. Rega natomiast jest bardzo muzykalna, spójna, dokładna, lekko ocieplona. Do mocniejszych gatunków muzycznych NAD będzie idealny, natomiast w pozostałych sytuacjach namawiam na urządzenia Rega.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Dobrze by było abyś najpierw przetestował to zestawienie i określił czego Ci w nim brak lub czego jest za dużo.

Odtwarzaczem CD delikatnie zmodulujesz brzmienie całego systemu. Więc o tyle ważne abyś określił w którą stronę chcesz iść.

Czy głównie będziesz odtwarzał CD? Nowe formaty Cie nie interesują?

Na myśl przychodzi mi Onkyo 7050, jeśli jednak bedziesz głownie korzystał z CD to faktycznie można iść w wyższy model z korzyścią na dźwięk.

Pozdrawiam i zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.