Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner stereo z...

Kwiczol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie szukam amplituner stereo z USB. Kwotę jaką chcę przeznaczyć to ok 1000 zł i najlepiej używka. W sieci natrafiłem na harman kardon bds 270 (2.1)niestety ustrojstwo mało popularne u nas i nie wiadomo jak to gra pod stereo i stąd moje obawy .Kolumny pod którymi ma to grać to system fidelity sf5010. Wymog USB nie jest super konieczny ale miło by było. Aktualnie posiadam amplituner marantz sr65 + sf5050 z którego jestem bardzo zadowolony i że tak powiem nie chce drugiego zestawu który będzie grał gorzej.

https://www.audiostereo.pl/topic/127944-amplituner-stereo-z/

Dzień dobry.

Spójrz na najnowszy amplituner stereofoniczny Yamaha R-S202D (http://q21.pl/yamaha-r-s202d.html). Urządzenie posiada bluetooth, który pozwala na odsłuch muzyki z zewnętrznych źródeł, dodatkowo miły dodatek - tuner DAB. Yamaha gra dynamicznie, przestrzennie, efektownie z lekko wyeksponowanymi skrajami pasma.

Zapraszam serdecznie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Onkyo pod względem brzmienia wypada bardziej naturalnie, nie gra tak skrajnie jak Yamaha czy ciepło jak Denon.

Kolejną kwestią jest awaryjność która w przypadku Onkyo nie występuje czego niestety o elektronice Yamaha powiedzieć nie mogę.

Model TX-8030 to bardzo dobre rozwiązanie.

Ja na Twoim miejscu szukalbym jakiegoś wzmacniacza z tym USB, ostatnio byłem na odsluchach i porównywałem tańszy Wzmacniacz z drozszym amplitunerem stereo, różnica była naprawdę spora, jakość dźwięku, dynamika, bas...

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Może i racja ale szukam czegoś uniwersalnego,zestaw powędruje że mną za granicę gdzie pracuje i fajnie będzie posłuchać polskich stacji tym bardziej że wzmacniacz+radio internetowe to już trochę wyższe koszta, chyba że się mylę. Jestem jednak otwarty na propozycje ponieważ sprzęt kupię na lata

Onkyo pod względem brzmienia wypada bardziej naturalnie, nie gra tak skrajnie jak Yamaha czy ciepło jak Denon.

Kolejną kwestią jest awaryjność która w przypadku Onkyo nie występuje czego niestety o elektronice Yamaha powiedzieć nie mogę.

Model TX-8030 to bardzo dobre rozwiązanie.

Czyżby branża miała większą marżę na Onkyo niż na Yamahe ?

Od kilkunastu lat używam sprzętu Yamahy ( ok. 20szt ) kupionego jako nowy i ani razu nic się nie zepsuło. Jestem zwykłym użytkownikiem. Zdarzyło się 2 razy, że próbowałem "podejść" do sprzętu Onkyo, i w obydwu przypadkach za takie same pieniądze Onkyo brzmiało o klasę niżej od Yamahy.

Jakość wykonania oraz brzmienie sprzętu Yamaha na przestrzeni kilkunastu lat uległo drastycznej zmianie. Mówimy tutaj o obecnej elektronice oraz doświadczeniu naszym a także klientów którzy użytkują ten sprzęt.

Powracam do tematu ponieważ szukam dalej złotego środka - mam możliwość zakupu marantz-a m-cr511(1300zl) lub xindak-a a06(900zl) co lepsze i w razie w jak wykorzystać możliwość wzmacniacza tzn chciałbym połączyć telefon z dostępem do internetu do wzmacniacza by posiadać radio internetowe i dostęp do mojej prywatnej muzyki ( jakaś stacja dokujaca itp) kabel 2xcinch- jack odpada bo działa to kulawo chyba że się mylę( na moim marantz sr65 przynajmniej się to nie sprawdza) . Wiem że istnieją odtwarzacze strumieniowe lecz ich cena na chwilę obecną trochę przewyższa mój budżet i chyba lepiej kupić urządzenie "wszystko w jednym "...Pytanie do kolegów -z czego uzyskam lepszy dźwięk i większe zadowolenie - moje kolumny to system fidelity sf5010

Nie mogę edytować posta wiec pytam bo doczytałem ze gniazdo usb w xindak może służyć jako źródło sygnału z komputera/telefonu pytanie do użytkowników jak to się sprawdza .Jeśli dobrze jest to rozwiązanie moich dylematów .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.