Skocz do zawartości
IGNORED

głośność w apmlitunerze Yamaha rx-v479

Paweł Górecki

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam pewien problem. amplituner podłączony do kolumn podłogowych rubicon rp-16 mkII. słucham na głośności około -30dB(głośność w tym wypadku optymalna). Wiadomo że jak podkręcę bardziej to jest za głośno, ale wtedy kolumny lepiej grają. Czy można to jakoś ustawić żeby słuchać powiedzmy na 0dB(poprawić jakość dźwieku) i żeby nie było za głośno? Mam nadzieję że zrozumieliście o co mi chodzi i liczę na porady.Pozdrawiam

Witaj,

Jest to skutkiem kilku czynników. dodaj

Są kolumny które lubią grać głośniej tak po prostu grają lepiej.

Amplituner przy głośniejszy graniu daje więcej mocy i mniejsze zniekształcenia - normalne.

Poszukaj w ustawieniach ampli czy by nie podbić pewnych pasm. Lub czy kalibracja Yamahy ma cis w rodzaju late night czy innej takiej funkcji która przy cichszym graniu automatycznie podbija pewne pasma.

Pozdrawiam

Cześć

Zobacz w menu czy nie masz przypadkiem włączonego trybu "eco". Możesz też spróbować włączyć "ExtraBass" lub wyregulować ilość tonów niskich/wysokich przez tone control.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.