Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do użytkowników amplitunerów Onkyo/Pioneer/Marantz funkcja oglądania tv podczas słuchania radia

euro

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety prawdopodobnie czeka mnie wymiana amplitunera. Obecnie posiadany Onkyo TX-NR515, z którego jestem bardzo zadowolony ze względu na dźwięk i funkcjonalność, niestety uległ awarii. Jeżeli chodzi o funkcjonalność, to amplituner umożliwia podgląd obrazu z HDMI (cbl/sat) podczas słuchania radia lub płyty CD i to rozwiązanie jest dla mnie po prostu świetnie. Już bardzo przyzwyczaiłem się do tego rozwiązania i często np. podczas oglądania imprez sportowych zamiast komentarza słucham swoich ulubionych audycji radiowych lub płyty CD.

Niestety wiele obecnych amplitunerów nie ma możliwości słuchania radia i oglądania obrazu z HDMI (kilka już sprawdziłem). Jeżeli chodzi o słuchanie CD to już w tym względzie jest lepiej.

Jak wyglądają takie rozwiązania w przypadku nowych amplitunerów Onkyo (636/646) lub Pioneer (np.VSX-930) czy Marantza np. SR5010. Czy użytkownicy byliby w stanie odpowiedzieć, czy słuchanie tunera FM umożliwia oglądanie w tym czasie obrazu z HDMI?

Wybrałem te trzy marki, bo akurat ich brzmienie jest najbardziej odpowiadające moim preferencjom

Inny model, ale producent jeden z wymienionych - w Onkyo RZ900 jest możliwość słuchania radia czy CD podczas wyświetlania obrazu z innych źródeł.

Dzięki za odpowiedź. W międzyczasie sprawdziłem, że ta funkcjonalność występuje głównie w Onkyo, szczątkowo (bez radia) jeszcze w amplitunerach Yamaha i Sony.

A czy ktorys z producentow amplitunerow ma wyswietlanie zmiany parametrow wejscia i glosnosci na ekranie telewizora jako OSD ?

Gość

(Konto usunięte)

A czy ktorys z producentow amplitunerow ma wyswietlanie zmiany parametrow wejscia i glosnosci na ekranie telewizora jako OSD ?

Mój ma.

Tak, wszystkie nowe amplitunery mają menu ekranowe. Im wyzszy model tym to menu jest ładniejsze. Jednak wszystkie ustawienia widzisz na ekranie tv.

Pozdrawiam

a widzisz je dopiero jak to ustawisz, bo jesli wszystko zwiazane z obrazem jest ustawione na przepuszczenie to nic sie nei wyswietli na ekranie, ostatnio przerabialem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.