Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor 40 cali do 2 tyś zł ?

grzegorzk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przymierzam się do zakupu tv i na ten cel mam 2 tyś zł. Chce aby miał 40 cali i najładniejszy obraz jaki mogę mieć za takie pieniądze. Nie znam się na telewizorach ale mam na oku model Samsung UE40H6400 lub PHILIPS 40PFH6510 co o nich myślicie ? Nie jestem na bieżąco i nie wiem co taki telewizor ma mieć żeby był dobry. Mile widziane propozycje, firma jest mi obojętna. TV będę chciał podłączyć do neta i podoba mi się w tym philipsie pilot który ma klawiaturę qwerty. Z drugiej strony nie wiem czy nie szukać tv jakiegoś starszego żeby nie było napchane niepotrzebnych programów i normalny system ?

Bierz poki jeszcze jest w tej cenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Normalnie kupisz go za 2000-2200zl.

Ew. mozesz jeszcze popatrzec za modelem z serii "7" lub ten Panasonic:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nic lepszego nie dostaniesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Sony i Panasonic maja lepsze kolory, sa lepiej zlozone, domyslnie maja niezle skalibrowany obraz w trybie "kino czy gra", tak na prawde wystarczy tylko lekko skorygowac balans bieli. Samsung wymaga wiekszej kalibracji by pokazac swoje walory.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ok dzięki za odpowiedzi. Ogólnie chciałbym aby tv mial 100 Hz i ten Samsung wiem że tyle ma a pozostałe są zagadką.w opisie piszą że niby 400 ale co do czego to pewnie 50 Hz. Przeważnie podają Hz wyciągnięte oprogramowaniem a jak wyczytać z danych technicznych ile tv ma naprawdę ? Bo nie zawsze jest podane.

Tak, modele 42 cale maja matryce VA 50hz od AU Optronics. Programowo sa ustawiane w zaleznosci od sceny, tak ma np. Sony. Jesli chcialbys matryce 100/120hz to tylko od modeli 50cali wzwyz. Tyle tylko ze podajac nawet suche liczby:

Sony czy Panasonic maja lepszy kontrast, odwzorowanie kolorow, gamme, sa ladniejsze - tu szczegolnie Sony z swoimi malymi ramkami. Sam mam model W829 i jest bardzo zadowolony z tego Soniacza. Na rynku nie ma nic lepszego jesli chodzi o FHD w LCD-LED.

Trochę jestem zdziwiony że nadal sprzedaje się te Samsungi....tyle (już w tamtym roku) sugerowano że ta seria już nie jest produkowana.

Wiem że przez wielu jest chwalony zwłaszcza w swej klasie cenowej. Porównania z innymi w konkurencyjnej cenie nie miałem, ale obraz jest na zaskakująco dobrym poziomie już na podstawowych ustawieniach, oczywiście po wyłączeniu wszelkich cyfrowych ulepszaczy w trybie film.

Matryca 120 Hz, dobry kontrast i kolory to podstawowe zalety oprócz ceny(40 bywały poniżej 1800).....dwa piloty i inne gadżety (okulary 3D) w komplecie.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ale o którym samsungu mówisz teraz ?

Dziś byłem w rtv i agd i trochę się rozejrzałem.jesli chodzi i obraz to samsung kiepsko na żywo wypadł. Sony /a ładniejsze barwy a najlepszy okazał się trochę droższy Panasonic. A dokładnie model Panasonic TX-40DXU601 4K UHD WiFi co o nim myślicie ?

4K w tej cenie to czysty marketing. Dobre 4K zaczyna sie od 6500-7000zl, i jest to 58 cali.

W Sony warto wyl. dwie funkcje -tryb eco oraz automatyczne podswietlenie.

Szajsung jak jak szajsung..z tego co widze na stronce to podobna sytuacja jak z Sony czy Panasonic. Choc glowy nie dam za Szajsunga.

Samsung zajechał cały rynek modelem 6400.

Na kilka lat.

Matryca 120 Hz ale tylko Full HD i świetne wykończenie. Płynność wzorcowa. Model 2014.

Dziś nikt, nawet SAMSUNG nie ma tak wysokiego modelu w ofercie za tak małą kasę.

Nieco ciemna (mała jasność) ale w warunkach domowych wystarczy dla BluRay movie.

Gratuleję zakupu.

Nie rozumiem podniecania sie matryca ktora ma gorszy kontrast, kolory niz ta od AUO w Sony czy matrycami Panasonica. Do tego wyrazny clouding. Takze Janunio nie klam.

Model 40 ma 200hz, model 48 ma 400hz itd. Nie sama plynnoscia czlowiek zyje.

Poza tym dla mnie ten TV to brzydal, niemniej kazdy kupuje sam. ;)

W opisach tej serii widnieje 120 Hz, zresztą o ile się orientuję to matryce są 60 lub 120 a te inne większe liczby odnoszą się do zabiegów na elektronice i w tanich TV raczej są chwytem marketingowym.

Ale o którym samsungu mówisz teraz ?

wybór padł na samsunga 6400 :)

Właśnie o tym.

A ściślej H6400.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Model 40 ma 200hz, model 48 ma 400hz itd. Nie sama plynnoscia czlowiek zyje.

Poza tym dla mnie ten TV to brzydal, niemniej kazdy kupuje sam. ;)

ty tak na serioo???? przeciez te wartosci 200 i 400hz to po cyfrowej obrobce a matryca tam jest 60 czy tam 120 hz i mam nadzieje ze nie kierowales sie tymi wartosciami przy zakupie hehe

a na tego szajsunga nie dam zlego slowa powiedziec bo za te pieniadze nie ma lepszego i akurat janiunio dobrze prawi

Oczywiscie ze wiem ze to cyfrowa obrobka, a z procesora obrazu to Samsung nie slynie. ;)

Jest, gdyz sam mam w domu lepszy TV. Sony W829. Za 2000zl nie kupisz nic lepszego, ale jego juz nie kupisz bo nie jest produkowany. Dlatego polecalem W805 ktory jest juz na Androidzie.

Ukryta Zawartość

Wersja 50 cali kosztuje niewiele wiecej, zas wymiary ma male, wszystko dzieki dizjanowi.

Wystarczy tylko lekko skorygowac balans bieli w trybie "cinema", wyl. tryb eco, automatyczne podswietlenie + ew. wlaczyc sobie reality creation wedle gustu. Jesli bedzie podlaczony do konsoli czy komputera to to samo tylko tylko ze przechodzi na tryb "game". Tyle. Wierz mi ze w Samsungu trzeba sie duzo bardziej nagimnastykowac by miec poprawny obraz.

Ukryta Zawartość

Czytam jeszcze opinie o tym samsungu 6400 i krąży opinia że ten model lubi zbierać kurz w matrycy. Spotkał się ktoś z taką przypadłością ? Podobno po kilku miesiącach jest zauważalne zakurzenie matrycy od środka oczywiście.

Byla by to przykra sprawa gdyby Ciebie to spotkalo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy to wada fabryczna w niektórych egzemplarzach czy jest to standard. Sam już nie wiem co mam kupić. Mam 2 tyś zł ewentualnie mogę trochę dołożyć o ile warto i chce 40 cali. Co kupić ? Najchętniej z możliwością zakupu w sklepie nie na allegro.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak jak mowilem chcesz jakosci bierz Panasa lub Sony. Tylko sprawdz tv przy odbiorze transportu/tv ja musialem swoj wymienic, bo kurier przywiozl mi go o prawie 9mm wygiety na srodku panelu. Musial cos bardzo ciezkiego na nim polozyc. Rzadki przypadek, ale sie przytrafil.

Zgraj te pliki na USB:

Ukryta Zawartość

I do sklepu, sam zobaczysz ze radze Ci dobrze. Tylko przy testowaniu wyl. tryb ECO. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak na panel IPS to bardzo dobry, ale w tej cenie mozesz miec panel VA ktory zaoferuje Ci wiecej.

Podalem juz Ci je na samej gorze. Modele Panasonica o 2015 roku to prawie same VA. Sony podobnie tylko od roku 2014.

Straszna kaszana z tym Samsungiem i tymi plamami. Załamka totalna.

Interesowałem się tym modelem i powiem tak....wygląda na to że rozdmuchano do afery te przypadki z plamami....nie chcę mówić by nie być posądzony o teorie spiskowe kto mógł to robić i dlaczego. ;)

Gdyby to była jakaś wada fabryczna i powtarzający się problem to ten TV wycofano by z produkcji jeszcze w 2015 roku, a ze zdziwieniem obserwuję że nadal są na nim jest (widziałem nie tak dawno wersję 75 cali). Dawno też wprowadzono już następcę a ludzie piszący na forach sobie ten odbiornik chwalą i uważają nadal za najlepszy w stosunku jakość-cena.

Ja też (jak na razie) nie dam powiedzieć o nim złego słowa.

Oj chyba nie znasz sprawy "click of death". Jakos modeli nie wycofano. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.