Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor 40 cali do 2 tyś zł ?

grzegorzk

Rekomendowane odpowiedzi

chyba nie znasz sprawy "click of death"

Nie znam.

Plamy występowały (były opisane) jeszcze w 2014r. i początkiem 2015 potem to ucichło a przecież ten TV nadal był produkowany....może to była wada jakiejś małej serii którą usunięto. Nie spotkałem się żeby później też skarżono się z tego powodu na ten odbiornik.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie wiem, byc moze, domyslamy sie. ;)

Nie chce tutaj siac tzw. "hejtu" na marke Samsung. Ja ich produktow nie kupuje (pomijam produkty AGD, gdzie biore ta marke pod uwage). Jednak kazdy dokonuje sam wyboru i tego co mu sie podoba. Ja jednak juz nie raz slyszalem ze ta nizsza cena nie bierze sie znikad. Ja cenie bardziej obraz z firm Panasonic czy Sony niz Samsung. Ktos moze patrzec na to inaczej.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja Ci polecam tego Philipsa, bardziej odpowiadałby 6550, ale jest teraz trudno dostępny, natomiast w 6510 masz najważniejsze co w tym modelu VA + 100 Hz, dodatkowo ambilight i wsparcie dla Androida. Jeśli chodzi o równomierność podświetlenia to zalecam testować każdy egzemplarz osobno, te różnice wśród jednego modelu mogą mocno się zaznaczać.

Ja także jak szukałem TV (zdaje się rok temu)do pokoju Synka to brałem tego h6400 pod uwagę a w tej cenie tylko panasonic as640 mógł z tym samem powalczyć...ale kupiłem panasa. ... A że teraz nie ma już as640 ( a dałem grosze bo za 55" 2700 pln-òw) to ten samsung to b.dobra pozycja jeśli chodzi o to co oferuje w temacie jakości obrazu oczywiście w tej cenie... tylko zastanów się czy tak mały calarz nie będzie pomyłką...no chyba że logistycznie masz problemy...

A co do firmy Samsung to zawsze miałem flagowego galaxy S od jedynki do teraz używanej 5-tki... i nigdy ich słuchawki nie sprawiały mi problemu...

40 cali mi wystarczy w zupełności a na większy i tak nie mam warunków. Tylko nie wiem już który mam kupić, każdy ma wady i zalety. Samsung już na mnie czeka w sklepie do odbioru ale się zastanawiam co robić. Z drugiej strony jak te samsungi maja problem z matrycą to ludzie powinni się ich pozbywać a na allegro czy olx używanych brak. Mi jak by zabrudziła się matryca to po naprawie odrazu by poszedł na aukcje bo bym się bał ponownego uszkodzenia.

Nie wiem zrobisz jak chcesz niemniej Sony i Panasonic wyciska wiecej z matryc. ;)

Ten Samsung wizualnie jeszcze ujdzie jak wisi na scianie, ale podstawe to on ma brzydka dla mnie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie pchal bym sie w IPS na tym pulapie cenowym, jesli mozesz miec lepsze VA.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Praktycznie wszystkie tv Panasonic z 2015 roku do teraz oraz podobnie od Sony z 2014 roku do teraz.

Z Sony seria 7 czy 8. Panasonic seria 5 w gore.

np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo fajny tv. Tak jak mowilem Sony a Panasonic to wybor jak miedzy Audi a BMW. Kwestia upodoban. Natomiast otrzymujesz ten sam wysokiej jakosci produkt. ;)

Tu masz obrazki z mojego tv, tak bys mogl zobaczyc czego mozesz sie spodziewac, robione one byly w dzien. Ustawienia kinowe - skalibrowane.

jsxOqGj.jpg

mLC5pqj.jpg

uNvsm8q.jpg

ZUjcxwg.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.