Skocz do zawartości
IGNORED

arcam cd-23 jak nagrać płyty

Jarosław_63374

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam arcam cd-23 HDCD na komputerze posiadam kilka albumów w formacie flac, i nie wiem jak je nagrać na płytę by była jak najwyższa jakość wav 24 bit ? czy flac musi być zripowany z hdcd żeby słuchać audio w 24bit ?

Widzę, że nikt Ci nic nie poradził.

Proponuję, zwróć się z zapytaniem w zakładce AC Audio, może tam uzyskasz odzew.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Żeby użyć filtra HDCD musisz mieć materiał zakodowany w HDCD.

Nagraj flaki, które masz na PC po prostu jako zwykłe 16/44.1 chyba, że masz jakiś program, który koduje w HDCD, o ile takowy jest dostępny

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

czyli jak mam flac 24 bit to muszę skonwertować do zwykłego wav 16 bit ?

Jeżeli znajdziesz program, który potrafi zakodować HDCD, to nie musisz. Ale też nie wiem, czy takie istnieją (czy może - czy są publicznie dostępne) - format nigdy nie był na tyle popularny, żeby wytworzyło się dostateczne zapotrzebowanie.

W podstawowych źródłach (np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) pisze się o dekodowaniu, nie kodowaniu. Chyba mało komu przychodziły do głowy podobne pomysły, jak Tobie.

Pamiętaj też, ze HDCD to standard 20-bitowy - więc z materiału 24-bitowego i tak będziesz miał transformację stratną, a z 16-bitowego żadnej nowej informacji nie wyciągniesz. Nie wiem, czy gra w ogóle warta świeczki.

Jeśli chcesz odtwarzać całkiem bezstratnie 24 bity, to naprościej postarać się o urządzenie z odpowiednim przetwornikiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.