Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie alkohole pijacie ?

wężu

Rekomendowane odpowiedzi

Zwykle, nie pisuje na forum, zajmuje mnie raczej od jakiegos czasu czytanie watkow, aczkolwiek ten az sie prosi o wpis...

Osobiscie najczesciej pijam piwcio, ostatnio glownie Stefl, jak nie ma to Lech badz Zywiec, kiedy funduszy brak to Zubr bo dobry i tani, lubuje sie takze w degustowaniu tanich i badziewnych browarow, ale to czynie sporadycznie.

Kiedy przychodzi pozadniejsza okazja z checia siegam po czysta - przewaznie Sobieski, chociaz zimna Wyborowa z pieprzem nie gardze.

A kiedy najdzie mnie ochota, to siegam po tanie wina potocznie zwane jabolami, czy siarkopojami (polecam Komandosa z sieci Zabka), lubuje tazke Sophie Melnik, ale to z powodu czysto sentymentalnych...

Mysle, iz lepiej byloby zatytulowac temat "Jakich alkoholi nie pijacie" (:

Broda - wyczuwam nutkę ironii, a ja tylko testuję naród czy zna wspaniałe białe naturalnie gazowane wino z okolic Wenecji! W/g mnie szampan za150 pln może sie schować... Prosecco ciężko jednak u nas kupić. Ale bywa w cenie 30 do 60 pln. We Włoszech całkiem niezłe już od 1,6 Euro. No, ale my jesteśmy bardzo "bogatym" krajem.

• Redaktorzy

Marek68 - jeśli chodzi o naturalnie gazowane winka to polecam hiszpńską Cavę Freixeneta . Na początek szczególnie różowy lub Cordon Negro (ok30PLN) a potem Segura Viudas Reserva za ok100PLN. W tej cenie trudno znaleźć szampana o porównywalnej delikatności i braku ewidentnych manier tanich win.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

a oto fotka

[obrazekLUKASZ-215787_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Polecam sieć W&S

Ukryta Zawartość

po kilku zakupach dostaje się karę zniżkową (ja zarobiłem już złotą dającą chyba 15% zniżki), zresztą zawsze tam mają jakieś promocje a ceny zaczynają się ok kilkunastu złotych. Mają też spory wybór piw z całego świata - polecam spróbować wynalazków z Tajlandii i innych azjatyckich krajów. Również hiszpańskie piwa w litrowych zakręcanych butelkach idealnie się sprawdzały podczas letnich imprez na świerzym powietrzu.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Soso -platyny nie widziałem, a ta zlota jakoś tak sama przyszła. W lato bywałem tam praktycznie co tydzień po kilka butelek wina (z reguły Sangria Yago w 1,5l butelkach i izraelski White Zinfandel Samson by Carmel). Zakupy robię tam od ponad dwóch lat :-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

a dla mnie #1 -Żołądkowa - Gorzka (świetny, bukiet, smak, aromat...i zero kaca)

Ukryta Zawartość

#2 Danska grejpfutowa

Na Zdrowie!!!

Ukryta Zawartość

a jaka ona smukła i piękna -laska z klasą ;]

[obrazekLUKASZ-216281_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

pancio- od takich słodkości to za przeproszeniem "odbytnica się skleja" ;-))

A ja właśnie kończę sączyć niezwykle przyjemnego porterka z Browaru Ciechanów (2,10PLN/330ml). Polecam smakoszom niekomercyjnych browarków.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Ostatnio trafilem fajne winko z hiszpani za 10zl, troche ostre i nie uwalnia

lampkowej barwy, ale stosunek jakosc/cena ma wysmienity, 4+gwiazdki!

Liderem wysokoprocentowym pozostaje od 3lat trunek robiony, tzn. spirytus+woda w proporcjach

50-50 i tajemniczy dodatek ;))

Jakos piwa z nastaniem jesieni nie moge pic.

Wasze zdrowie!

>Frantz ,"odbytnica się skleja" - na rozkurczenie proponuje trochę blonnika, kilka świeżych jablek i gruszek napewno pomoże...

porter?...eeehh, ja tam wolę komercje, pod postacią Pilsnerka i Smadnego Mnicha ;]

Otóż to, cudze chwalicie, swego nie znacie. Piękne polskie kartofliska, przepełnione najwyższej jakości rośliną wódkotwórczą, to jest dopiero krajobraz. Jeśli chodzi o walory smakowe to nic dodać, nic ująć... luksus.

Ja mam zróżnicowany gust...

[obrazekLUKASZ-217070_1.JPG]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Właśnie wróciłem z imprezy. Serwowali tam coś pod nazwą kamikadze. Każdy dostaje sześć kieliszków od wódki wypełnionych niebieskim płynem będącym mieszanką wódki, curacao i soku cytrynowego. Trzeba wypić wszystkie sześć jeden za drugim i na koniec krzyknąć Banzai! albo coś podobnego. Niezłe, ale po paru kolejkach ledwo widzę ekran :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.