Skocz do zawartości
IGNORED

Heco Music Style 500

tomasz777

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

Tak mamy je na stanie. Na czym do tej pory słuchałeś? Jaki barwy preferujesz?

Pozdrawiam

Do tej pory słucham na nad 326 bee i BIW 685.Chce wymienic te BIW poniewaz dla mnie nie ma tam basu i zero zejscia ,czasem jak z kartonu.Przy gorszych realizacjach plyt gora troche meczy.Podoba mi sie przestrzen i stereofonia.Muzyka przewaznie rock metal.Dynamika w Biw tez mi sie podoba.

Informacje są ale na niemieckich stronach. W Polsce dystrybutor nie działa tak prężnie jak inni.

Jeśli zależy Ci niższym zejściu idź raczej w 900ki.

Klipsch rp250 mają bas ale jest on delikatnie mówiąc oszukany.

Rp260 to już dużo lepsza kolumna.

Uważam że 900 to świetne kolumny w swojej cenie. Rp260 to lepszy produkt ale dużo droższy. Tu trzeba by zestawiać z modelem 1000.

W razie pytań lub wycen zapraszam

RP250 mają 13cm membrany. To głośnik przystosowany konstrukcyjnie raczej do średnich tonów.

Bass w tych kolumnach jest wynikiem dobrze przemyślanej i wykonanej obudowy. To ona w dobry sposób rezonuje przekazują dolne pasmo. w RP260 gdzie głosniki są wieksze powierzchniowo znacznie. Bass wydobywa się zarówno z obudowy jak i samych przetowrników.

Pozdrawiam

• 5 miesięcy później...

Czy przetworniki wysokotonowe w serii music style są takie same jak w magnatach quantum? To znowu pytanie z gatunku współpracy marek ;)

Nie. W Heco sopran jest delikatny, pracuje sobie spokojnie. W Quantum soprany są dokładne, bardziej analityczne.

To inna konstrukcja i inny model.

Ale póki co, to mógłby się ktoś wypowiedzieć jak się ma brzmienie heco music style do magnat quantum. Bardzo chętnie zobaczyłbym takie porównanie.

Do której serii Quantum Ci porównać?

5ta już nie produkowana, 6ta najbardziej popularna, 7ma? 8ma czy 1000?

Cenowo to chyba 6tka byłaby adekwatna najbardziej?

edit: Chociaż po przejrzeniu Waszej oferty widzę, że 725 jest w podobnym pułapie cenowym (ok. 3000 zł).

Więc ciekawe byłoby porównanie heco 500 z magnatami 725 + ewentualnie 675 ;)

No to Quantum 6675 i 677 gra zdecydowanie inaczej od MS500.

725 to rozwiniecie brzmienia 675.

Przez to że jest to ta sama spółka nie wchodzą sobie w paradę. Brzmienie Magnata jest inne od Heco. Nastawione do innej grupy docelowej.

Pozdrawiam

Mógłbyś Home napisać jak brzmi seria 7 magnata w porównaniu do heco.

Heco gra bardziej basem i z łagodna góra z tego co słyszałem.

Mój kolega jest zainteresowany właśnie kolumnami Magnat do 12-14m2

Pisałem do ciebie na Pw, ale coś nie dochodzą wiadomości.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Słuchałem Heco Music Style 1000 i 500 oraz Cellan. Te pierwsze niemiłosiernie muliły na basie, dramat, na drugich było lepiej ale przy głośniejszych odsłuchach wpadały trochę w kompresję. Cellany grały najlepiej z nich tj najbardziej audiofilsko ale bas był jak dla mnie za szczupły. Z Magnatów słuchałem Quantum 675 i w wolnych utworach dawały radę ale szybsza stopa niestety na niektórych nagraniach również wpadała w papkę. Ogólnie do metalu nie jest to optymalny wybór ale do rocka to spokojnie można brać zarówno Heco jak i Magnaty i gdybym miał wybierać to brałbym te 500 bo cena przyzwoita.

DjTechnics nic nie dostałem.

Maganatt i seria 7 i 6 gra jaśniej, z twardszym basem. HECO z kolei jest posadowione w dolnych rejestrach. Chodź model 500 naj mniej. Ma najwięcej góry z całej linii Music Style.

radark owszem mogą tak grać przy niewłaściwie dopasowanym wzmacniaczu. Heco MS to kolumny zgrywające się idealnie z Atollem, Audiolabem czy Cambridgem. Takie zestawienie jest znakomite dla tych kolumn. Wzmacniacze mocne grające nieco szczuplej na basie i lepiej go kontrolują. Polecam taki zestawienie.

Z kolei linia Celan GT to odmienne granie. Jaśniejsze twardsze. Tych kolumn nie można sprawdzać z tym samym wzmakiem.

500 tki optymalne dzwiekowo i cenowo

900 tki geste mocne, wymagajace przy najmnije neutralnego wzmacniacza, raczej nie gestego i bardziej twardego

1000 ki wymagają bardzo mocnego wzmacniacza aby pokazać dzwiek. W przeciwnym razie grają na poziomie 900 tek.

677 jaśniejsze, bas twardszy chodź w szybkich utworach nieco wolniejszy

727 model poprawiony, lepiej sobie radzi z szybszymi utowarami.

Pozostaje do dyspozycji

• 1 rok później...

Informacje są ale na niemieckich stronach. W Polsce dystrybutor nie działa tak prężnie jak inni.

Jeśli zależy Ci niższym zejściu idź raczej w 900ki.

Klipsch rp250 mają bas ale jest on delikatnie mówiąc oszukany.

Rp260 to już dużo lepsza kolumna.

Uważam że 900 to świetne kolumny w swojej cenie. Rp260 to lepszy produkt ale dużo droższy. Tu trzeba by zestawiać z modelem 1000.

W razie pytań lub wycen zapraszam

A jak w Twojej opinii spisuje się sub 25A z serii music style? Nie ma praktycznie informacji na jego temat, a ma ciekawe pasmo. Czy miałby sens w zestawie z heco 500 przód, 200 tył i central 2, czy lepiej pójść w klipsch r-12sw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.