Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Note Meishu-cisza

Justek

Rekomendowane odpowiedzi

witam na forum,

nie znalazłam nigdzie odpowiedzi na moje pytanie więc piszę tutaj.

Mam wzmacniacz lampowy Audio Note Meishu, który przestał działać. Nie wiem co mogę samodzielnie sprawdzić przed sprowadzeniem fachowca...

Odkręciłam obudowę i lampy wyglądają w porządku ( po czym poznać, że lampa padła?) są chyba jeszcze oryginalne (sprzęt kupiony z 2 ręki kilka lat temu)- próbowałam wymienić dwie 300B i jedną 5U4G, ale nic się nie zmieniło więc powróciłam do poprzednich. Widzę ,że są we wnętrzu 3 bezpieczniki ( jeden 1,6A i dwa chyba 3,15 Furutecha-słabo widać)- druciki są nieprzerwane i nieopalone. Zasilanie jest-dioda się świeci, pozostałe podzepoły po podłączeniu do wzmacniacza tranzystorowego działają OK.

Po włączeniu Meishu żarzy się tylko 1 lampa oznaczona 6x5- reszta nie pali. Proszę napiszcie co można sprawdzić samemu- być może to jakiś drobiazg, nie chcę od razu targać "kloca" do specjalisty- najbliższy jest pewnie ze 100km.

Pozdrawiam

Justyna

https://www.audiostereo.pl/topic/128442-audio-note-meishu-cisza/

A gdzie Ty mieszkasz?

koło Iławy

chyba się nie załączyło zdjęcie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.