Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do 200-250zł do kolumn Audio Voice CD 180 (Altus 140)

szachmat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój aktualny amplituner zaczyna powoli klękać, więc uznałem, że zamiast go naprawiać poszukam czegoś nowego, bardziej dopasowanego do moich kolumn.

Otóż interesuje mnie coś najlepiej do 200zł (maks 250zł), ale wolałbym się zamknąć jak najniżej sumy 200zł.

Sporo tego na allegro, ale przeglądając opinie w internecie na poszczególne modele w mojej cenie nie mogę nic wybrać. Albo bardzo kiepskie opinie o pioneerach, albo trudnodostępne scalaki w technicsach.

Wieki potrwa przekopywanie każego konkretnego modelu dlatego zdecydowałem się prosić o pomoc was :)

Będzie podłączony tylko pod komputer i będzie napędzał poniższe kolumny:

Audio Voice CD 180 (Altus 140 w wersji na export)

110 wat sinus

180 wat music

4-8ohm

25hz-25khz pasmo

Dzięki za pomoc.

Kolumny delikatnie mówiąc są słabe co by nie powiedzieć tragiczne ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Kwota nie powala, amplituner to też nie jest do końca dobra droga ale jak już to weź pod uwagę to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nic sensowniejszego raczej w tym budżecie nie znajdziesz i to jeszcze do Altusów 140.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny mam już od kilkunastu lat :)

Nie mam jakichś mega wymagań, owszem przydało by się coś lepszego ale jak sam wspomniałeś:

jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma

Dziękuję bardzo za szybką pomoc!

Wybór padnie raczej na tego denona :)

Pozdrawiam!

Przepraszam za post pod postem, ale nie widzę opcji edycji :(

Mam pytanie, czy gdybym zdecydował sięna sam wzmacniacz to czy w tej kwocie byłaby jakaś znacząca różnica w sprzęcie?

Zapytałem o amplituner bo aktualnie taki posiadam i czasami radia używam ale rzadko, więc właściwie to nie jest to niezbędne.

Znacząca w tej kwocie nie za bardzo aczkolwiek będzie lepiej. Jak wzmacniacz to będzie to dobrą opcją :

Ukryta Zawartość

zagra ciepło i zgra się z Altusami, trochę powściągliwsza będzie tuba.

Ukryta Zawartość

Zdążyłem już jednak kupić tego Denona z aukcji, którą poleciłeś mi wcześniej.

Motam się z tym zakupem już dwa tygodnie, więc chciałem to mieć za sobą.

Ale dzięki za propozycję i pomoc ;)

Polecona przez Ciebie aukcja z denonem i tak widze, że jest w niezłej cenie więc może za niedługo uda się przebudować mój system i nie będę stratny ;)

Mam pytanie, czy gdybym zdecydował sięna sam wzmacniacz to czy w tej kwocie byłaby jakaś znacząca różnica w sprzęcie?

Zapytałem o amplituner bo aktualnie taki posiadam i czasami radia używam ale rzadko, więc właściwie to nie jest to niezbędne.

Teoretycznie można wziąć dobry wzmacniacz, włożyć do środka tuner i wychodzi dobrej klasy amplituner.

Tyle że w praktyce amplitunery stereo zwykle są urządzeniami targetowanymi półkę niżej, dla mniej wymagających jakości użytkowników, ma być uniwersalny, bezpieczny i grać, ale niekoniecznie z jakimś bardzo jakościowym pazurem. Zawsze jak oglądam serwisówki amplitunerów to mam takie wnioski. Pewnie są jakieś wyjątki, ale łatwiej chyba kupić dobry wzmacniacz niż ampli.

A tuner możesz kupić sobie do tego jakikolwiek, takiej klasy jak wbudowane w ampli dostaniesz spokojnie za 50-100zł.

Jak słucham radia co rano w samochodzie próbując znaleźć jakąś lepszą stację, to IHMO szkoda dobrego tunera do tego chłamu który leci z radia.

Pomijając koszmarnie niski poziom merytoryczny "audycji", to jakościowo robią dźwięk tak, żeby na bumboxie było OK. Koszmarna kompresja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.