Skocz do zawartości
IGNORED

Multirooom z kinem domowym 3 strefowy

grzeluch

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Budzet od 10000 do 20000 zl .

Oczekiwania.

Nie jestem audiofilem . Potrzebuje glosniki montowane w suficie do systemu tzw kina domowego 4 glosniki sufitowe plus prawdopodobnie subwofer , nie wiem czy subwofer mozna montwac w suficie ? do tego chcialbym aby glosniki od systemu kina domowego byly integralna czescia multiroomu w calym domu . w domu bede posiadal 2 glosniki w kuchni i 2 lub 1 glosnik w glownej lazience .

Chcialbym aby na glosnikach od kina domowego mozna bylo sluchac rowniez muzyki puszczonej z iphona lub androida razem z glosnikami w kuchni i lazience chodiz o to zeby w calym domu leciala ta sama muzyka ale ewentualnie na czas seansu filmowego chce rowniez mozliwosc odseparowania glosnikow do kina domowego . Glosniki w kuchni i lazience mja sluzyc do sluchanoia muzyki relaksacyjnej glosniki w tv roomie moga byc lepsze i glosniejsze .

Prosze was o rowniez o porade jak zaprojektowac multirom system jakie kable dlo glosnikow

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy te sa dobre ?4

czy mam rowniez ciagnac kabel inyternetowy do kazdego glosnika (skretka) ??

i gdzie umiesic glowny panel sterujacy ?

jak wyglkada w ogole glowny panel slyszalem ze tumieszcza sie go blisko rutera i od niego ciagnie sie kable do glosnikow internetowe ?

z ktorego punktu mam ciagnac kable do glosnikow ?

prosze was o pomoc

Pozdrawiam z zawodu jestem elektrykiem niestety jednak do tehj proy malo mialem doczynienia z systemem audio jestem jednak w trakxcie budowy domu i chetnie system multirooom u siebie bym zamontowal .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/128964-multirooom-z-kinem-domowym-3-strefowy/

Dzień dobry.

Jeśli zależy Ci na dobrze zaprojektowanym systemie nagłośnienia, będzie bardzo trudno pisząc na forum przedstawić CI konkretne rozwiązanie. Jest mnóstwo czynników, które mają wpływ na wybór ostatecznej konfiguracji.

Z mojej strony namawiałbym na budowę systemu, opartego na systemie Heos (Denon) bądź Music Cast (Yamaha). Każdy system ma klasyczny, dobry amplituner, który nagłośni Ci główny salon, natomiast w poszczególnych, pozostałych pomieszczeniach montujesz wzmacniacze sieciowe oraz odpowiednie głośniki. W przypadku Denon jest to model Heos Amp (http://q21.pl/denon-heos-amp.html), natomiast przy wyborze marki Yamaha - WXA-50 (http://q21.pl/yamaha-wxa-50.html).

Zapraszam serdecznie do kontaktu telefonicznego lub osobistego z naszym salonem, rozmawiaj proszę z Marcinem Graczykowskim, który odpowiada za instalacje multi-room. Zapraszam serdecznie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.