Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 7000zł

janek202

Rekomendowane odpowiedzi

Ten Onkyo kosztuje ok 2300, tak? Teraz na alledrogo jest np Copland CSA8 albo Electrocompaniet ECI2 w podobnej cenie.. Naprawdę nie wiem po co tu dalej dyskutować :)

Pozdrawiam

Dziękuję za propozycję, ale raczej szukam sprzętu nowego. Poza tym sam zwykły wzmacniacz stereo nie jest dla mnie wystarczający. Potrzebuję też co najmniej jednego wejścia cyfrowego, by podłączyć konsolę PlayStation 4 która posiada tylko wyjście optyczne / HDMI. Chociaż optymalnie byłoby mieć 2 wejścia optyczne.

Nad 326 lub 356, kolumny Klipsch rp 250 lub Paradigm 9v7 ( do 16m2 spokojnie wystarczą) i dac Musical Fidelity V90-BLU

Początkowo zastanawiałem się też nad tymi Paradigmami. Nie wiem jednak jak wypadają w porównaniu z Klipsch RP-260F.

Pozdrawiam

Nie porównywałem ich bezpośrednio, lecz w innym miejscu i czasie, ale są podobne. Jedne i drugie eksponują skraje pasma, mają dobry szybki bas, detaliczną górę, z niektórymi wzmacniaczami może być ostra ( z Onkyo czy Nadem powinno być ok).

Warto jeszcze patrzeć na to, że Polk Audio w Polsce to 5 lat gwarancji i bardzo szybki i bezproblemowy serwis, nawet, gdy produkty już od dawna nie są sprzedawane

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Podłogowe do 16m2 ?

Mówcie I piszcie co chcecie na ten temat ale ja nie powróce do dużych kolumn.

Metraż nie pozwala na wykorzystanie ich mocy.Chyba ze mieszkasz w betonowcu i masz głuchych sąsiadów.

Będziesz słuchał na 1/4 skali i powiesz że dupiaty dźwięk bo żaden sprzęt za kwotę 7000 ze sklepu nie da Ci tej frajdy ze słuchania.

Ale o tym się przekonasz sam :)

Huberto dał Ci fajną propozycję no ale to używki

Aha,zajrzyj do tematu "Ostre brzmienia"

Łokmen Saba

Wiem że już trochę postów przeleciało ale wrócę się nieco. Jest zauważalna różnica między 8150 a rz810. O ile o amplitunerze z seri rz można powiedzieć że gra dobrze z stereo, to jest to dobrze w odniesieniu do urządzenia przystosowanego pod kino domowe. Końcówki miga być te same ale zasilacz na pewno inny. I 8150 gra po prostu lepiej.

Z nowego sprzętu połączenie 8150 z rp260 daje dynamiczny soczysty dźwięk. Jeśli ktoś szuka nowego to warty zainteresowania. Klipsche nie wymagają mocnego wzmacniacza.

Jako alternatywa heco 602gt.

Pozdrawiam i zapraszam

Jest zauważalna różnica między 8150 a rz810. O ile o amplitunerze z seri rz można powiedzieć że gra dobrze z stereo, to jest to dobrze w odniesieniu do urządzenia przystosowanego pod kino domowe. Końcówki miga być te same ale zasilacz na pewno inny. I 8150 gra po prostu lepiej.

Porównywałeś może 8150 do RZ900, które od RZ810 właśnie zasilaniem się różni?

Podłogowe do 16m2 ?

Mówcie I piszcie co chcecie na ten temat ale ja nie powróce do dużych kolumn.

Metraż nie pozwala na wykorzystanie ich mocy.

Tu nie o moc chodzi, a o zejście.

Do takich w sumie standardowych pokoi przeznaczone są właśnie małe podłogówki, a nie audiofilskie popierdółki :)

Tu nie o moc chodzi, a o zejście.

Do takich w sumie standardowych pokoi przeznaczone są właśnie małe podłogówki, a nie audiofilskie popierdółki :)

Rozumiem o co Ci chodzi a to zejście którędy ujdzie? ścianami sąsiada ? nie będzie miało przestrzeni aby dobrze wybrzmieć ale co tam,długa drogo przed nim się kreuje :)

udanych i owocnych polowań,życzę

Łokmen Saba

Ale po co porównywać 8150 z rz 900 ktoś kto szuka amplitunera kina nie patrzy na stereo i odwrotnie. Mam oba na stanie jeśli kogoś to bardzo ciekawi mogę sprawdzić na tym samym repertuarze i kolumnach

Rozumiem o co Ci chodzi a to zejście którędy ujdzie? ścianami sąsiada ? nie będzie miało przestrzeni aby dobrze wybrzmieć

Wiesz co, zaproś do siebie kontrabasistę i sprawdź czy najniższa struna nie brzmi :)

Podlogowka ma na pewno wieksze mozliwosci przekazu, ale do tego trzeba miec warunki, bo latwo zrobic sobie kogel mogel z dzwiekow w pokoju. Bolth ma troche racji z tym sluchaniem u sasiada. Po wymianie na podstawki basu mam objetosciowo na pewno mniej, ale jest glebszy przez co slychac go lepiej. Male podlogowki mozna sprobowac. Np neat sx2 (76cm), ale jakies giganty to sobie odpusc. Chyba, ze masz akustyke na tip top i sciany wygluszone, zeby bas okien nie wywalil. Oczywiscie sa I tacy co taki bas jara, ale wtedy z audiofilskoscia ma to malo wspolnego.

Wieza STEREO Technics :)

Ale po co porównywać 8150 z rz 900 ktoś kto szuka amplitunera kina nie patrzy na stereo i odwrotnie. Mam oba na stanie jeśli kogoś to bardzo ciekawi mogę sprawdzić na tym samym repertuarze i kolumnach

Jednak nie tak rzadko pojawiają się osoby zastanawiające się, czy lepiej wybrać kino domowe czy stereo. Pytałem z ciekawości, więc szkoda zachodu, po prostu u siebie widzę, iż RZ900 nie radzi sobie z bardziej wymagającymi kolumnami, i pamiętam niedawny temat, w którym forumowiczowi brakowało basu z 8150 - zapewne z tego samego powodu. Jak rozumiem, 8150 jest pod tym kątem lepsze od RZ810. Pytanie tylko czy lepsze to już oznacza dobre. Bo RZ900 też jest lepsze od RZ810, ale w tym przypadku nie oznacza to, iż już dobre. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.