Skocz do zawartości
IGNORED

REL T5 czy T7

specnaz3

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

SITTEK wlasnie powrocilem po 2 tygodniowym "urlopie" ktory mi zafundowales zaczepiajac w ten sposob . Sa tu posiadacze innych subow i nie widza problemu w tym ze sa inne suby na rynku,lepsze lub gorsze tylko jakos twoja frustracja pod kontem t7 siega zenitu. W przeciwienstwie do ciebie nie tylko widzialem,porownywalem ale i jestem posiadaczem svs-a,no wlasnie i gdzie tu jest problem ,w tym ze napisalem kiedys ze sb2000 i pb2000 sa lepsze od t7? Mysle ze tak bo atakujesz podobnie wszystkich ktorzy pomysla tylko ze sa lepsze suby od niego :) Najgorsze jest to ze gdybys wczesniej wiedzial o svs moglbys go miec spokojnie za cene t7 i mysle ze tu lezy problem . Kazdy swoje chwali ale ja twojego nie pochwale i tyle. Nie po to jest forum zeby dowiadywac sie o innych pomyslach na audio,rozwiazaniach,mozliwosciach poprawienia czegos w systemie? Mysle ze tak tylko tobie z bolem przychodzi zaakceptowanie tego ze moze byc cos lepszego,badz duzo lepszego od tego co posiadasz za podobne pieniadze a kto tak twierdzi temu biada,to nie kwestia posiadanego systemu tylko charakteru

Dostałeś urlop bo zachowywałeś się jak prymityw, dlatego sam sobie go zafundowałeś.

Mam nadzieję, że teraz będzie można gadać normalnie.

W żaden sposób nie zachwalam T7 tylko dlatego, że go mam. Bzdura.

Właśnie robię przygotowania do jego zmiany na inny. To normalne, jeśli się raz zmieniło, to szuka się dalej....

Wcześniej miałem subwoofery Sony, Pioneera, B&W, Yamahy, Paradigma czy Velodyne. Teraz mam REL.

I widać ewidentną różnicę na korzyść tych ostatnich.

Nie lubię tylko głupiego gadania, że Velodyne czy REL są słabe, bo to jest nieprawda.

Oczywiście, że są inne, na pewno lepsze, jednakże w sprzęcie audio cena jest wyznacznikiem jakości i uniwersalności danego sprzętu.

Jeśli ktoś opowiada bzdety typu Velodyne czy REL to pierdziawki, czy subwoofery nie mające basu, nie nadające się do KD to albo nigdy ich nie słuchał, nie miał w zestawie, podłączał do gównianych zestawów, albo pisze to w innym celu, wiadomym celu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)

HAHA chcialbym zeby bylo w tym choc troche prawdy co insynuujesz to moze oberwalo by mi sie cos od svs za propagande ale tak nie jest i robie to po prostu zeby poszerzac choryzonty na polskim rynku apropos subow. Zaczelo sie to w moim przypadku jak to zwykle bywa ,pytam dzwonie itp ale wszystko co slysze to rel i vel,wiec poszukiwania przenioslem na amerykanskie fora gdzie to zagadnienie niskiego zejscia nie jest nikomu obce a tym bardziej nikt nie ma cie za cheretyka jezeli dorzucisz suba do stereo. Po kilku dniach gotowy bylem sciagnac z usa sub hsu ale cena wzrosla by prawie o polowe wiec ta polowe dorzucilem do wyjsciowej ceny suba :) a wtedy to znalazlem juz wiecej propozycji w tym przedziale cenowym tzn ok 2 tys euro. Przewinela sie takrze nazwa svs na jednym i drugim forum a skoro jest dostepna na niemieckim rynku umowilem sie na sprawdzenie tych ze to cacek. Ku mej radosci na stanie byly takze produkty rela i vela ,zaznaczam ze nie wszystkie suby dwoch ostatnich to pierdziawki tylko ze vel zaczyna sie jak dla mnie od seri spl ultra bodajrze a modele eq itp to wlasnie pierdziawki z tym ze nie same w sobie tylko porownujac do np sb2000 do muzyki (tyczy sie to tez twojego t7 :)) i skoro mialem juz porownanie a i budzet pozwalal wrocilem z sb13 ,tyle

Gość

(Konto usunięte)

A na marginesie do zakladajacego temat,skontaktuj sie z soundclubem z wawy ,mozliwe ze wysla ci sb2000 na test za kaucja i wez t7 z najblizszego salonu . Koniecznie wyprubuj w swoich warunkach a stracisz tyle co przesylka kosztuje ,z t7 nie powinno byc problemu bo jest kilka miejsc gdzie mozesz pytac ,gorzej z sb2000 bo o ile sie nie myle sc to jedyne miejsce w pl gdzie to maja a cena przystepna i nie ma az takiej roznicy jak w niemczech przy sb13

W Polsce Earthquake nie są znane bo pewnie nie ma dystrybutora ale obok Velodyne czy REL są najbardziej popularne. SVS te z przedziału kilkuset dolarów są bardzo przeciętne, porównywalne do Paradigmów czy Yamahy. Dupy nie urywa.

Squiggy Twoje wpisy są enigmatyczne.

Nie piszesz jakie konkretnie modele SVS porównywałeś, z jakimi modelami innych firm, w jakich warunkach, jak wyglądał ten test/odsłuch, czy słuchałeś ich w jednym czasie itp. Taki np. Paradigm ma dużo modeli subów (Yamaha pewnie też) więc pisanie, że porównywalne do Paradigmów nie daje żadnej informacji.

Ciężko jakiekolwiek wnioski wyciągnąć z Twoich wpisów.

Co do Earthquake to te suby są dostępne w Polsce, choćby tutaj masz do koloru, do wyboru:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

No prosze nastepna alternatywa dla t7,mowa o mini me p10,ponad 600w dwie membrany i budzet podobny. I wlasnie o tym mowa,warto sie rozejrzec poszukac a nie leciec schematem ,tylko zaraz no wlasnie OMEN bedziesz posadzony za naganianie do EARTHQUAKE a nie otwieranie ludziom oczu :))) ale taka polska rzeczywistosc i mentalnosc ,jak cos ktos poleca to nie bezinteresownie :)))

Panowie a idźcie w "pierony" ! :p

Fakt że musiałem przełożyć datę zakupu alw teraz mam mętlik czy nie dobierać do tego EQ o którym mówisz subfan xd

Słuchałem czegoś podobnego cambridge audio aero 9 , gabarytowo podobny też zamknięty 2x25 cm z bierną ale cena to 2k a EQ 3,5k ciekawe jaka różnica w brzmieniu

Ehh a juz chciałm brać zamkniętego svs 1000 :p

szukam sam nie wiem czego :P

Gość

(Konto usunięte)

tyle czasu minelo a ty dalej sie motasz,nie wiem jak innym ale mi rece opadaja. zamiast ruszyc 4 litery to walesasz sie po forum i dopytujesz a to nic tylko orgia teoretyczna,myslalem ze juz cieszysz mordule sluchajac jakiegos tam suba ktory bys ewentualnie wybral a ty..... szkoda gadac. Miales namiary,porady co do modeli i co?? dalej nic w tym kierunku nie zrobiles,lubisz chyba tak gitare zawracac za przeproszeniem :))

Prosze przeniescie dyskusje do tematu polecane suby aktywne ....

Pisanie o tak zacnych subach w temacie T5 czy T7 to czysta profanacja ;)

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

HAHA chcialbym zeby bylo w tym choc troche prawdy co insynuujesz to moze oberwalo by mi sie cos od svs za propagande ale tak nie jest i robie to po prostu zeby poszerzac choryzonty na polskim rynku apropos subow. Zaczelo sie to w moim przypadku jak to zwykle bywa ,pytam dzwonie itp ale wszystko co slysze to rel i vel,wiec poszukiwania przenioslem na amerykanskie fora gdzie to zagadnienie niskiego zejscia nie jest nikomu obce a tym bardziej nikt nie ma cie za cheretyka jezeli dorzucisz suba do stereo. Po kilku dniach gotowy bylem sciagnac z usa sub hsu ale cena wzrosla by prawie o polowe wiec ta polowe dorzucilem do wyjsciowej ceny suba :) a wtedy to znalazlem juz wiecej propozycji w tym przedziale cenowym tzn ok 2 tys euro. Przewinela sie takrze nazwa svs na jednym i drugim forum a skoro jest dostepna na niemieckim rynku umowilem sie na sprawdzenie tych ze to cacek. Ku mej radosci na stanie byly takze produkty rela i vela ,zaznaczam ze nie wszystkie suby dwoch ostatnich to pierdziawki tylko ze vel zaczyna sie jak dla mnie od seri spl ultra bodajrze a modele eq itp to wlasnie pierdziawki z tym ze nie same w sobie tylko porownujac do np sb2000 do muzyki (tyczy sie to tez twojego t7 :)) i skoro mialem juz porownanie a i budzet pozwalal wrocilem z sb13 ,tyle

Jeśli porównuje się subwoofery REL lub Velodyne za ok. 2000-3000zł z tymi za ok. 9000zł, to jaki może być efekt?

Totalnie bez sensu. To tak jakby dziwić się, że Lancer EvoX w każdym aspekcie rozwala Golfa III w tediku.

Idąc dalej tym tokiem myślenia SVS to dopiero są pierdziawki.

A tak na marginesie, możesz nie walić tyle błędów ortograficznych? Oczy bolą.

Prosze przeniescie dyskusje do tematu polecane suby aktywne ....

Pisanie o tak zacnych subach w temacie T5 czy T7 to czysta profanacja ;)

Które są zacne? SVS? :-)

Gość

(Konto usunięte)

Sitek czytaj ze zrozumieniem,sb2000 kosztuje ok 3000 a kpilem sb 13 ktory to juz jest w top 10 subow na tej planecie ,oczywiscie zanim pojawil sie sb16 :))) ,nie moge sypac piekna polszczyzna bo moje lenovo padlo i zostal mi stary laptop z öüä :)) i bez kitu nie unos sie tak i sam pobierz na test choc sb2000 czy pb2000 a t7 pojdzie na allegro :))

Sitt-kowi chodzi chyba o to ze pakowanie mocniejszego suba jest opłacalne tylko do większego pomieszczenia , to tak nie działa u mnie i u subfana obstawiam

Dajmy na to że t5 da rade do 20m2 , ale ja i tak bym wybrał t7 a nawet t9 coś bo jestem BASOLUBEM ja muszę przy słuchaniu muzyki mieć konkretnie obecny kick / bassline itd. Innych może męczy dużo basu a mnie męczy wręcz zniechęca jego mała ilość. Jak czytam o zatykaniu BR w monitorach to łapie się za głowę co ci ludzie by zrobili po odsłuchu topowego modelu suba SVS czy Earthquake :D karetka na sygnale gwarantowana

Chłopaki, to macie wielki problem :-)

Jakie macie do tych swoich wooferów paczki? Focale JMlab'sy Grande Utopia co najmniej? Do 25m2 wystarczą czy za małe?:-)

Dajmy na to że t5 da rade do 20m2 , ale ja i tak bym wybrał t7 a nawet t9 coś bo jestem BASOLUBEM ja muszę przy słuchaniu muzyki mieć konkretnie obecny kick / bassline itd. Innych może męczy dużo basu a mnie męczy wręcz zniechęca jego mała ilość. Jak czytam o zatykaniu BR w monitorach to łapie się za głowę co ci ludzie by zrobili po odsłuchu topowego modelu suba SVS czy Earthquake :D karetka na sygnale gwarantowana

Do kick basu nie potrzeba dużego suba. Kick bas to raczej ten wyższy bas, ten najniższy bas to bardziej czujemy niż słyszymy.

Sorki miałem na myśli bassdrum ("stopa")

Czyli to co "tłucze"

Sittek , 2.1 to raczej wygodne rozwiązanie mówiłem już ze gdybym miał miejsce kupił bym duże podłogówki :p

Jakie macie do tych swoich wooferów paczki? Focale JMlab'sy Grande Utopia co najmniej? Do 25m2 wystarczą czy za małe?:-)

Do muzyki nie potrzeba tak niskich zejść z dużą siłą, tąpnięć, dlatego kolumny wykorzystywane do muzyki wcale nie muszą być potężne, co nie znaczy, że malutkie.

Sitek wiem, ze monitujesz temat, wiec jest dobra informacja

REL wypuszcza G1 Mark II tyle co widze to zmienili membrane na wklesla moc dalej ta sama ale ale :) widze, ze wkoncu poszli po rozum i zrobili cos o nazwie No.25 15" i 1000RMS

Parametrami cos dla mnie...cena zapewne powali najwiekszego twardziela.

Gość

(Konto usunięte)

bassfreak wiesz co,tak sobie przypomialem ze podobal ci sie ten infiniti samochodowy to wez sobie posluchaj za rozsadne pieniadze klipscha r 115 sw to tez bas reflex a czuje ze bedziesz zadowolony i to sporo ponizej 3 tysi tyle ze wielkim jest :) 400 rms ,800 max i 15 cali i przstaniesz wlosy suszyc suszarka :)

SQUIGGY skoro dupy nie urywa przy svs modelach za kilkaset dolcow to jak firma dzialajaca wylacznie przez internet zdobyla taka reputacje(mowie o ameryce) tam tez nie jest tak ze kazdy kupuje naj naj naj$$$ wejdz na strone svs i zobacz choc ile opini maja sb2000 i pb2000,sprzedaja ich wiecej niz sb13 czy pb13.

To nie ma sensu takie manipulowanie modelami. Napisałem, że niskie modele są bardzo przeciętne. Bas jest w tych najtańszych dużo gorszy od rel czy velodyne, jest rozlazły i całkowicie bez kontroli. Rel przy nich to mistrz szybkości. Bas w svs jest jednowymiarowy i nijaki, totalnie nie nadaje się do muzyki. A w kinie domowym robi hałas i gdy sie go zle ustawi to buczy i wpada w dziwny rezonans. Chodzi o modele 1000 oraz 2000. Tych po 2000 dolców nie ma co porównywać

Takie zestawienie Rela ma szanse zagrac ;)

a pomieszczenie na hale sporowa nie wyglada no i jak zawsze na tych demo graja plumki :/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.