Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana odtwarzacza Blu Ray

Gość Stivi89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Jak w tytule. Posiadam Blu Ray firmy Sony model BDP-S550 ma on wyjście analogowe 7.1 z którego i tak nie korzystam ale nie wyobrażam sobie by go nie było juz nie raz mi sie przydało przy podłączeniu końcówek mocy. Czy zmiana na Panasonic DMP-UB900 poprawi jakość dźwięku w porównaniu do Sonego czy jest sens wydawać 650€ ??? Bo jak wiadomo obraz na pewno sie poprawi w stosunku do Full HD jak i 4K które staje sie coraz to bardziej popularne i ukazuje sie coraz więcej filmów. Jedynie cana w Polsce zapiera dech w piersiach porównanie Batman vs. Superman w pl 170zl w Niemczech 33€ czyli 140zl niby nie duzo ale kupując pare tytułów mozna to odczuć :(

Warto zmieniać? Od jakiegoś cAsu kupuje na Blu Ray tylko najgłośniejsze filmy i te które maja ścieżkę dzwiękowa 7.1

https://www.audiostereo.pl/topic/129603-zmiana-odtwarzacza-blu-ray/

Nie wiem jak ten panas 900 tka ale ja mam panasonic dbt 300 i u niego jakość sygnalu po analogu była tragiczna. Zwykły dts czy dd puszczony po coaxial był zdecydowanie lepszy niż hd puszczony z wyjść 7.1.

Kiedyś flagowe modele blu ray takich firm jak denon 3800 miały wyjścia analogowe na wysokim poziomie i warto było je wykorzystać. Dzisiaj wątpię aby ten panas miał lepszy sygnał po analogu niż po hdmi. Abyś nie kupil i nie był to strzał w kolano, warto sprawdzić i wypożyczyć.

Z tym 4k to deko popłynąłeś, owszem filmy na BR się powoli pojawiają, ale tv, przynajmniej w kraju nad Wisłą to też pieśń dalekiej przyszłości.

Na razie zwykłe HD to kaleka kalka prawdziwego HD. :(

Płyty BR sprzedawane w UE nie mają zazwyczaj polskich napisów, czy ścieżki dźwiękowej. Jest to w pełni świadome działąnie nastawione ma to żeby kroić Polaków do kości...

Ja kupuje angielskie wersje, w sumie za grosze(nowe i legalne) z tym że mam inne kryterium doboru, nie najgłośniejsze, tylko w moim klimacie, ale z moimi ulubionymi aktorami - no dobra, aktorkami ;P

Sony ma b. dobry dźwięk - no przynajmniej miało w czasach z których pochodzi zarówno Twój jak i moje BR - też oba dwa Sony. Moim zdaniem jeśli kryterium ma być dźwięk to nie warto zmieniać...

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

A moze oppo 103D ?? raz a dobrze :)

Tez sie nad nim zastanawiałem ale nie ma 4k odczytu płyt a ja pomału zaczynam kupować BD 4K mam juz zamówione pare tytułów z PL czekam tylko na Tarzana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.