Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo na start

1Ender

Rekomendowane odpowiedzi

To amplitunery kina domowego.

Nie są do "stereo na start"

A do czego są?

Co byś polecił?

Znalazłem u Ciebie na stronie kolumny Magnat Monitor Supreme 1002 - do kiedy jest promocja? I porównując z Eltax Liberty 5+ to dźwiękowo podobne?

Moje typy: Denon PMA-700AE Denon PMA 720 AE(oba brzmienie rokowe 50W). Yamaha AX-396 (60W), Yamaha AX-492 - obstawiał bym ten ostatni, ma najwięcej mocy 85W. Wszystkie wymienione można kupić w okolicach 300 zł +- 150zł z pilotem.

Harman Kardon HK620 (270zł+pilot) - ten ma tylko 40W może być toche za słaby do Kolumn Liberty 5+ (min 30W wg producenta) - Dźwięk też czytałem żadnych rewelacji. Raczej odpada.

Brzmieniowo obstawiałbym Denony i Yamaha AX-396. Mocowo Yamaha AX-492 - obcina trochę górę.

Zastanawiam się, bo czytałem, że Eltaxy potrzebują mocny wzmak. Pytanie czy Denon mocowo jest wystarczający?

Żadnego wzmacniacza nie słuchałem czytałem tylko opisy.

Dźwięk chce wypuścić kabelkiem bezpośrednio TV-wzmacniacz jack - 2xRCA z miedzi beztlenowej Gold, czy to dobre rozwiązanie?

Amplitunery kina są pod kino. Dźwięk stereo z nich to dodatek one nie po to zostały skonstruowane.

Promocja jest do wyczerpania asortymentu. Wygląda ze magnat będzie się wycofywal z tej linii. A szkoda bo biorąc pod uwagę cenę do jakości to dobre kolumny na start. Maja bardzo nisko schodzący bas, przyjemna średnicę. Są nieco wolne i góra nie jest tak przejrzysta, jednak w nowych ciężko o coś lepszego.

Pma 700 jesteś w stanie dostać za lepszą kasę a to w zasadzie ten sam wzmacniacz. Te magnaty ładnie zagraja z wzmacniaczem Yamahy.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.