Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo ns-6170 nowy odtwarzacz strumieniowy

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, costa brava napisał:

Jak chcesz radio to tylko Cambridge Audio 

Mam Cambridge SM6 v1,zastanawiam się między 851N a własnie Onkyo NS-6170...

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Nie, tam jest co innego, wiekszy wybór stacji i streamow,  również flac, wieksza funkcjonalność jeśli chodzi o poukladanie tego w pamięci,  możliwość wpisania z palca adresu streamu gdy danej stacji nie ma w wykazie 

Jest 99 stacji do zaprogramowania to wystarczy, i to jest zapisane w pamięci urządzenia a nie na serwerze tunein, ma to swoje wady i zalety 

Miałem kiedys streamery z tunein  pioneera n-50ae i Onkyo,  miałem różne Cambridge,  mam porównanie

35 minut temu, Dimension napisał:

Mam Cambridge SM6 v1,zastanawiam się między 851N a własnie Onkyo NS-6170...

Miałem oba jednocześnie, nawet ten ns-6170 dawał radę przy 851N, tez taki cieplejszy fajny dźwięk

Cambridge duzo bardziej funkcjonalny i przyjazny w obsłudze i ładniejszy zwlaszcza srebrny 

Zależy od różnicy w cenie co kupować 

• 11 miesięcy później...

Witam. Mam pytanie do posiadaczy ns-6170, kupiłem używany z najnowszym firmware i nie wiem jak działał na starszym firmware, chodzi mi o przełączanie stacji radiowych w Tunein, aby przejść do kolejnej, muszę wcisnąć "return' i dopiero wchodzę na listę gdzie mogę szybko przełączać kolejne stacje za pomocą gałki jak ma to miejsce podczas odtwarzania z usb. Czy ktoś pamięta jak to było w starszych wersjach firmware. Czy można było szybko przełączać stacje bez wychodzenia z obecnie odtwarzanej, tylko bezpośrednio przechodzić od stacji do stacji?

Edytowane przez tomekmo

Jest ciągle tak samo. Żeby zmienić stacje trzeba cofnąć do listy. Szkoda ze nie jest to rozwiązane jak np w Yamaha, gdzie wystarczy wcisnąć strzałki tj. zmianę utworu i stacja się zmienia. Ale i tak to wiele lepsze rozwiązanie jak w większości nowych strimerow gdzie bez uruchomienia aplikacji to nie zrobisz niczego. 

?👈

6 godzin temu, rafal735r napisał:

Jest ciągle tak samo. Żeby zmienić stacje trzeba cofnąć do listy. Szkoda ze nie jest to rozwiązane jak np w Yamaha, gdzie wystarczy wcisnąć strzałki tj. zmianę utworu i stacja się zmienia. Ale i tak to wiele lepsze rozwiązanie jak w większości nowych strimerow gdzie bez uruchomienia aplikacji to nie zrobisz niczego. 

Dziękuję :)

• 1 miesiąc później...

Od około dwóch tygodni mam przerwy w odbiorze Radia 357 i Nowy Świat. NS podpięty kablem pod router Play (dawny UPC). Przerwy występują systematycznie co około 3-4 minuty. Wtedy muszę na moment włączyć inne radio aby 357 lub Nowy Świat znowu odbierały i po kolejnych kilku minutach problem się powtarza cyklicznie. Natomiast w pracy poprzez link strony internetowej w przeglądarce Chrome ten problem nie występuje. Wpisywałem adresy podane przez 357 do TuneIn ale NS nie chce ich przyjąć a z aplikacji TuneIn działają normalnie. Ma ktoś podobny problem? Inne stacje odbierają idealnie. Na FB inni użytkownicy 357 i NŚ zgłaszają ten sam lub podobny problem.

2 godziny temu, janpat napisał:

Od około dwóch tygodni mam przerwy w odbiorze Radia 357 i Nowy Świat. NS podpięty kablem pod router Play (dawny UPC). Przerwy występują systematycznie co około 3-4 minuty. Wtedy muszę na moment włączyć inne radio aby 357 lub Nowy Świat znowu odbierały i po kolejnych kilku minutach problem się powtarza cyklicznie. Natomiast w pracy poprzez link strony internetowej w przeglądarce Chrome ten problem nie występuje. Wpisywałem adresy podane przez 357 do TuneIn ale NS nie chce ich przyjąć a z aplikacji TuneIn działają normalnie. Ma ktoś podobny problem? Inne stacje odbierają idealnie. Na FB inni użytkownicy 357 i NŚ zgłaszają ten sam lub podobny problem.

Na moim oba radia działają bez problemu. Internet mam podpięty przewodem ale wcześniej na wifi też nie było problemów. Mam też ustawione na sztywno ip i dns (np 8.8.8.8), ustawiam tak, ponieważ na Denonie dnp-730 często zrywało połączenia wifi i taka metoda okazała się skuteczna. Niestety w aplikacji TuneIn można dodać niestandardowy adres radia, który działa w samej aplikacji, natomiast streamer tego nie akceptuje. Jedyny sposób jaki znalazłem to słuchanie radia przez Chromecast i np apkę vRadio. Niestety odtwarzacz nie czyta plików m3u i pls więc nie da się odtwarzać strumieni z pendrive. Nie ma też zakładki "My favorite", która występowała w niektórych modelach Onkyo po wpisaniu adresu ip urządzenia, tam można było wprowadzać niestandardowe adresy strumieni. Jeszcze warto sprawdzić czy jest zainstalowane najnowsze firmware.

• 2 tygodnie później...

Proszę o porade.Czy przy użyciu Controller Onkyo można gdzieś wpisać nazwe stacji internetowej czy tylko można wybrać z listy?

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Ciekawe czy wraz z serią Icon pojawi się samodzielny streamer .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

20 minut temu, janpat napisał:

Wybrać z listy ewentualnie wyszukać w zakładce stacji.

Czyli wyszukiwarki w NS-6170 nie uświadczymy?

2 minuty temu, Dimension napisał:

Czyli wyszukiwarki w NS-6170 nie uświadczymy?

Coś tam wyszukać można.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

8 minut temu, janpat napisał:

Coś tam wyszukać można.

Ukryta Zawartość

Dzięki o to mi chodzi...tylko muszę to odnaleźć na tym ustroistwie 🙂

Ukryta Zawartość

Dzięki o to mi chodzi...tylko muszę to odnaleźć na tym ustroistwie 🙂

Jak masz listę stacji np "My Presets" to wystarczy przeciągnąć palcem w dół i pokaże się "Search". Tak samo działa wyszukiwanie np w Tidal.

30 minut temu, marek-1969 napisał:

Ciekawe czy wraz z serią Icon pojawi się samodzielny streamer .

Te jestem ciekawy czy coś nowego się pojawi. Konkurencja jest duża więc musiało by to być coś naprawdę dobrego. 

8 minut temu, janpat napisał:

Jak masz listę stacji np "My Presets" to wystarczy przeciągnąć palcem w dół i pokaże się "Search". Tak samo działa wyszukiwanie np w Tidal.

Te jestem ciekawy czy coś nowego się pojawi. Konkurencja jest duża więc musiało by to być coś naprawdę dobrego. 

U mnie coś mało tego 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Dimension napisał:

U mnie coś mało tego 🙂

Ukryta Zawartość

Wejdź w zakładkę i wtedy wyszukaj.

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, janpat napisał:

Wejdź w zakładkę i wtedy wyszukaj.

Ok jest...swoją drogą wolę przesyłać przez Chromecasta z jakieś innej aplikacji bo na tej mały wybór jest.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ok jest...swoją drogą wolę przesyłać przez Chromecasta z jakieś innej aplikacji bo na tej mały wybór jest.

Ukryta Zawartość

Stwórz swoją listę ulubionych stacji i dodawaj nowe.

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, Dimension napisał:

Ukryta Zawartość

Bo ta wyszukiwarka jest drętwa. Wyszukuje chyba tylko to co co jest na danej stronie. Trzeba ciągle wertowac dalej. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

• 1 miesiąc później...

Witam. Mam jeszcze kilka pytań dotyczących powyższego odtwarzacza, ostatnio testowałem Spotify Connect i po około 20-30 sekundach dźwięk był przerwany, pomimo tego że utwór leciał dalej na pasku postępu, testowałem na jednym telefonie, więc nie wiem jak by było na innym. Natomiast Spotify z Chromecastem nie chciało się połączyć. Czy u Was działa poprawnie Spotify?

Drugi temat dotyczy media serwer w moim menu przy wyborze źródła czyli NET, DAB, FM, USB F, USB R znajduje się M. SERVER, który również występuje po wejściu do NET i jest pod nazwą Music Server. Gdy włączę muzykę przez M.SERVER to jest odtwarzana, ale nie mam jakiejkolwiek informacji o odtwarzanym utworze i brak okładki płyty, gdy włączę wchodząc do NET->Music Server, wszystko jest wyświetlane prawidłowo, czy w Waszych odtwarzaczach też tak jest czy to w moim jakiś błąd menu? Niestety instrukcja jest uboga. Mam najnowsze firmware.

Trzeci temat dotyczy odtwarzania plików m3u i pls, słysząc opinie o starszych modelach Pioneera i zakończeniu współpracy z vTunerem postanowiłem sprawdzić czy da się z pendrive uruchomić m3u i pls i niestety odtwarzacz nie widzi takich plików, ale kto wie, może komuś udało się uruchomić linki do stacji?

W Spotify connect muzyka nie leci z telefonu więc to nie ma znaczenia. 

Spróbuj zrobić reset. Czy jesteś pewien że to nie problemy z siecią?

Druga sprawa to pewnie tagowanie plików

Trzeci nie wiem. Vtuner nie działa? Ma tune in?

17 minut temu, Piotr Sonido napisał:

W Spotify connect muzyka nie leci z telefonu więc to nie ma znaczenia. 

Spróbuj zrobić reset. Czy jesteś pewien że to nie problemy z siecią?

Druga sprawa to pewnie tagowanie plików

Trzeci nie wiem. Vtuner nie działa? Ma tune in?

Spotify testowałem z cudzego telefonu, na próbę aby sprawdzić jak to działa na Onkyo, może to rzeczywiście wina sieci, telefonu itp.

Co do Media Server to się zastanawiam czy u każdego jest M.Server i Media Server czy to może jakiś błąd w moim firmware, bo ta pierwsza opcja nie podaje żadnych info o odtwarzanym utworze. W aplikacji pusty ekran. Druga opcja działa poprawnie, są wszystkie dane.

Trzeci temat. Tak, Onkyo ma TuneIn ale tak sobie pomyślałem że warto by było na wypadek nie działania serwisu uruchamiać pliki m3u czy pls, lecz nie udaje mi się ich odtworzyć, nie są widoczne przez odtwarzacz.

Music Server mam ale M.Server nie mam. A jaki masz firmware. Ostatni?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez janpat
Teraz, janpat napisał:

Media Server mam ale M.Server nie mam. A jaki masz firmware? Ostatni?

Ukryta Zawartość

właśnie ostatni

M server gdy wejdę do menu za pomocą pilota czy przycisków na obudowie

Ukryta Zawartość

11 minut temu, tomekmo napisał:

właśnie ostatni

M server gdy wejdę do menu za pomocą pilota czy przycisków na obudowie

Masz na myśli wyświetlacz NS-6170? W sensie że widzisz ten M serwer na wyświetlaczu?

Edytowane przez piotralski
3 minuty temu, tomekmo napisał:

Tak

To u mnie też tego nie ma 😞 Jak wchodzę w źródła sieciowe nie mam nawet Media Server, tylko Music Server 🙂

Może zrób fotkę i wklej tu na forum, bo ponieważ nie wiem czy rozmawiamy o tym samym...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi