Skocz do zawartości
IGNORED

Zremasterowany Skirym, warto?

bmxmen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mysle ze kazdy lubiacy gry typu RPG zna ta pozycje i na pewno ja ceni. Ja za czasow posiadania PS3 spedzilem wiele godzin przy tej grze. Teraz Skirym powrocil w odmienionej , ulepszenej wersji, glownie oprawa graficzna, dodatkowe modyfikacje i polski dubbing. Teraz posiadam PS4 i pytanie sle do uzytkownikow testujacych nowego zremasterowanego Skiryma. Jak wiadomo sa ciezkie czasy i nie wiele posiadamy nowych dobrych gier RPG.

https://www.audiostereo.pl/topic/129711-zremasterowany-skirym-warto/

Tylko mody polepszające grafikę . Innych nie uznaje :-) Szkoda że na Ps4 cena dość wysoka.

Tylko mody polepszające grafikę . Innych nie uznaje :-) Szkoda że na Ps4 cena dość wysoka. Pomiędzy starą wersją na Ps3 a remasterem na Ps4 jest na pewno bardzo duża różnica

Moim zdaniem nie warto, mam na dysku oryginał z wszystkimi dodatkami i wygląda bajecznie.

Zainstalowałem ten wynalazek i w jednym zdaniu: org. + mody 6/6. Wersja odświeżona 4/6. Piszę o wersji PC.

Mody są na wszystko, od broni, przez zbroje, na twarze postaci, po nowe paczki z teksturami wyższej jakości, itd.

W grze można zmienić wszystko.

Owszem smarkateria daje gołe d. i fryzury ala japońska manga, ale nikt nie karze nam tego instalować...

Gra z modami może się rozrosnąć do 50 GB na dysku.

A jako mody są tez dodatkowe lokacje i zadania !!!

Minus modów - nie raz potrafią być upierdliwe w instalacji, nie raz wymagają określonej kolejności instalacji.

Ale robimy to raz i mamy grę baję...

No i gra jest pisana na procesor 32 bity jedno rdzeniowy.

6 lat temu potrafiła nieźle zmulić komputer, a mody na wielu (po wgraniu tekstur HD) uniemożliwić sensowną grę...

6 lat później - czyli w 2016 nowe, marketowe lapki poradzą sobie z grą.

Odświeżona wersja jest 64 bity - czyli zakładam iż pisana pod CPU 64 z wieloma rdzeniami - tylko na co czołg do walki z mrówką ???

Nie ma nowych paczek, nowych zadań. Praktycznie napisano tylko nowe skrypty poprawiające oświetlenie i filtrowanie kolorów. Co było dostępne praktycznie kilka dni po ukazaniu się starej gry - fani pisali...

Mody pod 64 bity powinny być bajeczne, ale...... primo część starych nie działa pod 64, ludzie którzy 5-6 lat temu tworzyli te mody dawno odeszli od gry, także...... Dla mnie to musztarda po obiedzie...

Rozpisałem się ale dla mnie to najlepsza seria gier.

Wq..... mnie niesamowicie iż zamiast napisać 6 robi się taki numer z 5

Z grami robi się jak z filmami - nikt nie chce podjąć ryzyka nowego filmu - lepiej zrobić terminator 23, lub odświeżyć 1

Ostatnio kupiłem Civilization 6 - lubię sobie czasem popykać do kawusi ;)

Jeśli lubicie serię poczekajcie na dodatek do 6 poprawiający niedoróbki - póki co to dobra wersja beta...

Nie wysypuje się ale ma sporo baboli..

Film do starej wersji zmodowanej:

Wlasnie nie udalo mi sie dowiedziec czy zremasterowana wersja na ps4 to juz wersja z modami ulepszajacymi rozgrywke, czy tylko graficzne szlify. Graficznie wyglada dobrze, ale jakbym mial znowu robic wszystko to samo bez zadnych nowosci to chyba nie jestem przekonany. Gra oprocz graficznego szlifu powinna miec modyfikacje ulepszajace rozgrywke , nowe zbroje, nowe misje itd. Dubbing tez jest na plus. Jestem milosnikiem seri Elder Scrolls ale czy az tak? niestety oprocz wiedzmina to ciezko o dobre rpg na konsole...

Na PC nie ma nic ekstra - ani jednej postaci, czy zadania. Poprawiono tylko grafikę.

Także jestem pewien na 99,99999% że na konsole też nie ma nic ekstra.

Jakby było, w sieci by wrzało iż wykiwano pecetowców.

P.S. A co do Civilization VI, póki co nie warto kupować, jak ktoś nie kupił, a myśli, niech poczeka do pierwszego dużego, może samodzielnego dodatku - jak poprawią wszystkie idiotyzmy jakie wypuścili w gołej VI.

Jednak pamietaj ze ty miales wersje max, ja gralem w wersje podstawowa na konsole, bez niczego i z grafika ktora porownujac z odswiezonym skirym daje duzo do myslenia, ze moze jednak warto. W zapowiedziach ciagle byla mowa ze odswiezony skirym ma byc z dodatkami do rozgrywki. Na ta chwile nie potrafie znalezc nowej oceny TESA v na konsole. Na ta chwile mecze Geralta, ostatni dodatek. Ale co dalej? Sadzilem ze Skirym, powroce do tego co bylo kiedys, bo juz wiele zapomnialem i z RPG na konsole nie widze nic lepszego...

Masz rację, ale skoro lubisz rpg to bez PC* w nic fajnego nie pograsz.

A do RPG nie potrzeba wcale jakiegoś giganta prędkości...

Jedyne co warto to kartę z dużą ilością ramu - tekstury...

*Ale gwoli sprawiedliwości i na PC bida z nydzą, chociaż przy konsolach to rozpusta ;)

PS. I na PC warto starsze części obka z teksturami z netu - wyglądają jak mawiają , tfu audiofile, zacnie ;P

Jak miałeś tylko podstawę to myślę że warto, uprawień i zmian jest bardzo dużo. Początek możesz przeskoczyć za pomocą "teleportu", ale wtedy rozgrywka trochę traci sens.. za bardzo wymiatasz :)

Na obie platformy jest bida, BF1 całkiem spoko, miło się gra ale też się nudzi. Co prawda PS4 nie mam ale grałem w "ichnie hity" u znajomego .. fajne na chwilę, proste i szybko się nudzi. Moim marzeniem jest bardzo rozbudowana i zaawansowana strategia z bardzo wysokim AI lub multi,. Jeśli sam nie zrobię to pewno nigdy nie powstanie

A do RPG nie potrzeba wcale jakiegoś giganta prędkości...

poniżej 1000 zł można już nabyć gtx 1060 z 3 gb ramu, starczy w 100%.

Tak mialem tylko postawe i to dawno, bo w 2011 i juz nie wiele pamietam z tej gry. Mam laptopa takze nie ma szans na modernizacja. D otego nie bardzo mam miejsce na stacjonarny. Do tego kasy mi szkoda, do grania mam konsole, zawsze wystarczalo. Aczkowliek ostatnio coraz gorzej z nowymi grami, pelno remasterow..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.