Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Stereo do 1500/2000 zł (używany/nowy)

muf18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcę sobie złożyć używany (do 1,5 tyś), bądź nowy (do 2 tyś) zestaw stereo.

Aktualnie użytkuję Tonsile Mildton 80 + Diora WS442, więc jak czytałem "cokolwiek" będzie lepsze od tego badziewa.

Sam czuję, że jest to już badziew - szczególnie, że po zakupie tanich słuchawek Superlux, masakrują te "stereo lat 80."

Nie wiem w czym za bardzo szukać - na forach są bardzo stare głównie opinie, a może się pojawiło coś nowego, co jest lepsze.

Na szybko jak przeszukiwałem, to głównie wzmacniacze:

Yamaha: AX-900, A-1000, A-1020, A-960

Onkyo: 8850, 8870, 8690, 8670, 8780 (podobno nowe nie są już takie dobre, ale jeszcze niby jest 9911)

Harman Kardon: HK6500 (?)

Zaznaczyłem faworytów według mnie, ale tak jak mówiłem - tego jest tyle, że wgl. nie wiem czy to się nadaję.

Z głośników, myślałem o czymś mogący nagłosić w miarę 25-30m2. Więc raczej monitory odpadają.

Muzyka to głównie: POP od lat 60. aż do teraz, elektro, techno, rzadko house, rock.

Chciałbym aby były w miarę równe - nie neutralne, ale na pewno równiejsze od tych Mildtonów...

Całkiem mi się podoba sygnatura dźwiękowa Superluxów 668B i AIM SC8000 - chociaż przyznaję, że czasem jest to mocno za jasne połączenie, lekko utemperowane/przyciemnione i byłoby idealnie, według mnie.

Mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda się stworzyć coś dużo bardziej sensownego od aktualnego "Polskiego HI-FI".

masz na Allegro Tannoye V4 za tysiaka (nie mam nic wspolnego ze sprzedającym) ja bym to brał ale wybór należy do Ciebie..

Dobry wzmak do 400-500 zl to np. Denon PMA-735R, gra to dobrze razem, próbowałem.

Nie jestem tutaj ekspertem i nie chcę sprowadzać na minę ale może warto zastanowić się nad tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak masz może zaufanego fachowca to nawet z naprawą gra będzie warta świeczki.

Ewentualnie popytaj klienta o szczegółowe fotki i napisz info do bumpalumpa czy dał by radę zrobić i ile na

gotowo by kosztowało.Inne wzmacniacze to ze starszych sony es mogę polecić.Co do kolumn rozważył bym te

Tannoye V4 co kolega costa napisał.

może taki

Ukryta Zawartość

słyszałem nowsze serie jeżeli podobna klasa to też nie najgorszy wybór.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli Tannoye jako kolumny, ok. A co do wzmacniaczy, widzę duże rozbieżności - jak tam moje propozycje się prezentują ? Kiepsko, czy nawet, nawet?

Ten Pioneer A10/A20, jak widziałem to nie jest za bardzo podstawowy model (i w związku z tym czy nie jest zbudowany na słabych układach?), bo to chyba najbardziej podstawowe modele jak widziałem w ofercie Pioneera.

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Czyli Tannoye jako kolumny, ok. A co do wzmacniaczy, widzę duże rozbieżności - jak tam moje propozycje się prezentują ? Kiepsko, czy nawet, nawet?

Ten Pioneer A10/A20, jak widziałem to nie jest za bardzo podstawowy model (i w związku z tym czy nie jest zbudowany na słabych układach?), bo to chyba najbardziej podstawowe modele jak widziałem w ofercie Pioneera.

Zdziwisz się jak to gra... Z resztą zgadzam się z tym w 100%. http://www.avtest.pl/zrodlo-cyfrowe-audio/item/357-pioneer-a-20?showall=1

To jak juz bym mial brac to bym wziął A30, bo jest lepszy jak widziałem, a w sumie tylko 200 droższy. Ale mimo wszystko czytałem, że ten wzmak się nijak do używek za 500-800 zł...

A Dali 350-450? Byłyby ok?

Ukryta Zawartość

widzę że oferta nie aktualna , a sam myślałem żeby kupić.Jak ktoś z forum kupił to proszę o wiadomość na pw

czy gra była warta świeczki bo jestem ciekawy.

Ukryta Zawartość

Gość kizol666

(Konto usunięte)

To jak juz bym mial brac to bym wziął A30, bo jest lepszy jak widziałem, a w sumie tylko 200 droższy. Ale mimo wszystko czytałem, że ten wzmak się nijak do używek za 500-800 zł...

A Dali 350-450? Byłyby ok?

Oczywiście że a30 jest lepszy starałem się zmieścić w budżecie 1500-2000zł. Słuchałem tego wzmacniacza dłuższy czas dla mnie gra bardzo dobrze. W tym przedziale cenowym rewelacyjnie. Sam posłuchaj i oceń. Dali 450 odradzam. Ale to moje zdanie. Sam posłuchaj wyciągnij wnioski.

Te tannoy możesz brać śmiało m4 są mocniejsze bardziej dociazone na dole i cieplejsze. Z kolei v4 mają nieco uboższy bas, jednak są bardziej otwarte.

Ładnie zgrywa się z nimi nad, marantz czy starsze onkyo integra.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.