Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Cocktailaudio X30

Capricorn44

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Poszukuje niedużych kolumn podstawowych do c x30, aktualnie mam podpięte jakieś stare Yamahy, ale gra to kiepsko.

Głównie x30 używam jako źródło do wzmaka słuchawkowego, ale czasem jest potrzeba przełączenia na głośniki.

Słucham szeroko pojętego rocka, bluesa, trochę jazzu, kolumny musza być wiec uniwersalne.

Budżet pomiędzy 1,5 - 3 kpln. Ma ktoś jakieś doświadczenia?

https://www.audiostereo.pl/topic/129759-kolumny-do-cocktailaudio-x30/

Poczytaj sobie o Edwards Audio Sp 1, sprzedaję swoje, są jeszcze na gwarancji rocznej. Wprawdzie opisy nigdy nie oddają rzeczywistości ale kolumny polecam, bardzo muzykalne i detaliczne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miałem ostatnio równocześnie 4 zestawy kolumn (monitorów), Kef XQ20, Kef R300, Kef LS50 i Edwards Audio Sp. 1. Zostawiłem sobie KEF LS50, najbardziej mi odpowiadały. Ale LS50 wymagają mocnego wzmacniacza, więc z Cocktailaudio np nie zagrają dobrze, ja używam z CA 851A i fajnie grają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Potrzebuję właśnie coś niewielkiego gabarytowo bo będą stać na półce w niezbyt przyjaznych akustycznie rejonach ( skos od poddasza za nimi).

Z tego powodu myślałem też o czymś z basreflexem z przodu np. Focal Aria 905 ?

Proponuje Clony Proac Responce 1s wykonane w Uk. cena około 2200 zł scena lokalizacja i precyzja brzmienia piękna barwa .

Słyszałeś je z Cocktailem może? Bo to jeszcze kwestia jak z nim zagra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.